بیش از ۵۹ هزار خانواده از خدمات کمیته امداد پایتخت بهره مند هستند / ۴۵۰ پرونده برای هر مددکار تهرانی

خبرگزاری شبستان:مدیرکل کمیته امداد استان تهران با حضور در گردهمایی مددکاران خانواده، ضمن تجلیل از مددکاران این نهاد به تبیین سیاست های پیش روی این نهاد در حوزه مددکاری پرداخت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران، محسن ولیئی، مدیر کل کمیته امداد استان تهران با اشاره به اهمیت حوزه مددکاری در کمیته امداد، گفت: کمیته امداد مددکار محور است، گسترش خدمات مددکاری تخصصی و مشاوره، سرمایه گذاری برای توانمند سازی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مددجویان و اقشار نیازمند، تسهیل و تسریع در ارائه خدمات، توسعه خدمات مددکاری با محوریت مددکاران زن با توجه به جمعیت زن سرپرست خانوار، صیانت از نهاد خانواده و ایجاد مشوق های لازم برای امر ازدواج مددجویان از جمله رویکردهای مهم این نهاد در حوزه حمایت و سلامت خانواده است.

وی با بیان اینکه ۱۶۹مددکار خانواده کمیته امداد ( ۳۹ زن و ۱۳۰ مرد)  و همچنین ۱۶مشاوردر سطح استان مشغول فعالیت هستند، افزود:به طور میانگین هر مددکار در استان تهران به ۴۵۰ خانواده تحت حمایت کمیته امداد رسیدگی می کند و بیشترین حجم مددجویان تحت حمایت در شهرستان شهریار و بهارستان ، ری و اسلامشهر ساکن هستند؛ همچنین این عدد به صورت میانگین در شهر تهران حدود ۳۵۰ پرونده است، در حالی که قبلا این میزان ۷۰۰ پرونده برای هر مددکار در سطح استان بود که این مهم نشان دهنده اهمیت ویژه حوزه مددکاری در رویکردهای جدید این نهاد است.

ولیئی با اشاره به ماده ۳۹ قانون برنامه پنجم توسعه در حوزه رفاه و تأمین اجتماعی گفت: خدمات حمایتی و توانمندسازی متناسب با شرایط بومی، منطقه‌ای، توانمندسازی و خروج از حمایت های مستقیم حداقل سالانه ۱۰ درصد خانوارهای تحت حمایت دستگاه های حمایتی کمیته امداد و بهزیستی به استثناء سالمندان و معلولین ذهنی انجام می شود.

مدیرکل کمیته امداد استان تهران تصریح کرد: حداکثر زمان حضور هر خانواده مددجو در حوزه حمایتی امداد پنج سال است یعنی باید در این مدت موضوع توانمندی این خانواده را بررسی کنیم و در خصوص کسانی که مدت زیادی است تحت حمایت امداد هستند به بررسی علل و ریشه ها بپردازیم تا مشکلات آنها هرچه سریع تر حل شود.

وی با تاکید بر اینکه امسال نیز باید طرح پالایش مددجویان همچنان ادامه پیدا کند، افزود: مددجویان در یک دوره مشخص پس از دریافت خدمات خودکفا شده و از چرخه حمایتی خارج شوند تا نیازمندان دیگر جایگزین آنها شوند.

ولیئی گفت: هم اکنون هر خدمتی که به خانواده های تحت حمایت ارائه می شود با نظر مددکاران صورت می گیرد و هر کمکی که ارائه می شود باید از کانال مددکاران باشد؛ شناخت نیازهای خانواده ها در ابعاد مختلف  باید توسط مددکاران انجام شود تا بتوان مشکلات این خانواده ها را سریعتر و مطلوبتر برطرف کرد.

مدیرکل کمیته امداد استان تهران خاطر نشان کرد: ایجاد اشتغال، تامین سرپناه و مسکن مناسب برای مددجویان و توسعه مشارکت های مردمی از اصلی ترین محورهای کاری کمیته امداد است و مددکاران خانواده با شناسایی و نیازسنجی مشکلات مددجویان می توانند نقش مهمی در اجرای این برنامه ها ایفا کنند.

وی با تأکید بر اینکه در شهرستان های بهارستان و شهریار بعلت تعداد زیاد پرونده بری هر مددکار، مددکارانی که خود اقدام به درخواست انتقالی به این شهرستان ها را ارائه نمایند از ۲۰ درصد افزایش حقوق بهره مند خواهند شد؛ هم اکنون در این دو شهرستان هر ۸۰۰ پرونده مددجویی در اختیار یک مددکار است.

سید ابوالفضل پرپنچی،قائم مقام کلامنشهر کمیته امداد استان تهران نیز در این گردهمایی با اشاره به اینکه شناخت جامع از خانواده های تحت حمایت، یکی ازکلیدی ترین فعالیت های یک مددکار در رفع مشکلات موجود خانواده ها محسوب می شود، اظهار کرد: مددکاران خط مقدم مبارزه با فقر هستند، بنابراین باید تلاش کنیم تا گام های موثرتری را برای رفع نیاز جامعه هدف برداریم.

وی بر رعایت اصل مددکاری اسلامی تاکید کرد و افزود: رعایت چارچوب های مددکاری باعث رشد و سلامت خانواده ها و تقویت زمینه توانمندی در آنها می شود، مددکار باید بررسی مناسبی از وضعیت خانواده مددجو داشته باشد تا بتواند در باب توانمندسازی از ظرفیت های مختلف خانواده مددجو استفاده کند و این امر بدون شناخت توانایی و توانمندی خانواده ها محقق نمی شود.

پرپنچی عنوان کرد: مددکار، پزشک اجتماعی مددجو است یعنی مددکار همانند پزشک خانواده منتها در حوزه اجتماعی عمل می کند البته باید بدانید که توانمندی مددجو تنها با وام و شغل محقق نمی شود بلکه باید برای پایداری توانمندی و خودکفایی مددجو تلاش کرد.

علی کریمی اصل، معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد استان تهران نیز در این گردهمایی به بررسی عملکرد حوزه مددکاری و بیان سیاست ها و برنامه های کاری این نهاد پرداخت و گفت: مددکاری یکی از حوزه های تأثیرگذار در کمیته امداد است و بی شک این حوزه باید محور برنامه های این نهاد قرار گیرد تا بتوانیم شاهد نتایج ارزشمند اقدامات انجام شده باشیم

وی افزود: رسالت حرفه مددکاری اجتماعی، قادر ساختن افراد است که از این رو مددکاران اجتماعی عامل تغییر در جامعه هستند و دو بال پرواز مددکاران اجتماعی، حقوق مردمان و عدالت اجتماعی است.

کریمی اصل با اشاره به شعار امسال انجمن مددکاری گفت: شعار امسال مددکاری اجتماعی، مدارای اجتماعی ذکر شده است که امنیت اجتماعی با افزایش مدارای اجتماعی ارتقاء می یابد همچنین انسان سالم و به تبع آن جامعه سالم زمانی تحقق می یابد که اخلاق اجتماعی را  در آن جامعه  ترویج دهیم.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد استان تهران با بیان اینکه اقدامات اثرگذاری در جهت ارتقای توسعه کمی و کیفی خدمات حمایتی انجام شده است، بیان کرد: طرح پالایش و ویرایش سیستم جامع خدمات حمایتی که توسط کارکنان و مددکاران پرتلاش استان اجرایی شد، از جمله گام های اساسی در جهت ارائه خدمات مطلوبتر به جامعه هدف بوده است.

وی به برنامه های این معاونت در حوزه پذیرش و مددکاری طی سال جاری اشاره کرد و گفت: ارتقاء شاخص های مددکاران از طریق سنجش و ارزیابی عملکرد فرایند مددکاری، ارتقاء شاخص های نرم افزاری خدمات رسانی از طریق آموزش و اصلاح برنامه سیستم جامع خدمات حمایتی، ارتقاء شاخص های توانمندسازی خانوادهای تحت حمایت،شناسایی و هدفمندی منابع به سمت خودکفایی و ارتقاء کیفیت زندگی جامعه هدف از طریق اقدامات حمایتی و مداخله ای و غیره از برنامه های این حوزه در سال ۹۶ است.

شایسته ذکر است: هم اکنون بیش از ۵۹ هزار خانوار تحت حمایت با جمعیت بیش از ۱۰۵ هزار نفر  نفر از خدمات کمیته امداد استان تهران استفاده می کنند.

 

کد خبر 622571

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha