سرمایه گذاری بخش خصوصی برای تاسیسات پشتیبان منطقه سیری

خبرگزاری شبستان: منطقه سیری از ظرفیت تولیدی به میزان ۱۵۰ هزار بشکه در روز برخوردار می باشد و در راستای توسعه این منطقه بخش خصوصی در تامین آب و برق مورد نیاز شرکت نفت فلات قاره ایران در چارچوب قرارداد BOO یا BOT مشارکت می‎کند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: جزیره سیری در حدود 72 کیلومتری خط ساحلی ایران در جنوب بندر لنگه و 40 کیلومتری غرب جزیره ابوموسی واقع شده است، این جزیره 18 کیلومتر مربع وسعت دارد، طول تقریبی جزیره 6/5 کیلومتر و عرض آن حدود 3 کیلومتر می‌باشد. با اکتشاف نفت در خلیج فارس و فعال شدن شرکت نفتی سوفیران در این جزیره، نخستین بار استخراج نفت در این منطقه نفتی در سال 1355 آغاز شد. در حال حاضر این منطقه از ظرفیت تولیدی به میزان  150 هزار بشکه در روز برخوردار می باشد.

 

بنابراین گزارش، در راستای توسعه این منطقه بخش خصوصی در تامین آب و برق مورد نیاز شرکت نفت فلات قاره ایران در جزیره سیری در چارچوب قرارداد BOO یا BOT مشارکت میکند. معاونت بررسی و امکان‌سنجی اقتصادی و مالی طرح‌های برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران در این زمینه اعلام کرده است: "بر اساس مصوبههای هیئت مدیره این شرکت، از توانایی بخش خصوصی در تامین آب و برق مورد نیاز شرکت نفت فلات قاره ایران در جزیره سیری در چارچوب قرارداد BOO یا BOT استفاده خواهد شد.

 

بر اساس ٢ مجوز هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران، احداث نیروگاه با ظرفیت ١٠٠ مگاوات و احداث آب شیرین کن متناسب با مصرف منطقه در دستور کار است. با توجه به بررسی کارشناسان مدیریت برنامه ریزی تلفیقی احداث یکپارچه ٢ واحد نیروگاه و آب شیرین کن می‌تواند ضمن کاهش هزینه های سرمایه گذاری و پشتیبانی، در کاهش مصرف انرژی نیز موثر باشد زیرا در این روش از گرمای خروجی توربین‌های گازی نیروگاه به عنوان انرژی مورد نیاز در واحد آب شیرین کن استفاده می‌شود. در پی بررسی صورت گرفته، نتیجه کارشناسی در این زمینه به شرکت نفت فلات قاره ایران بازتاب داده و مقرر شد مطالعات و ارزیابی فنی و اقتصادی طرح و تهیه اسناد مناقصه بر اساس این رویکرد انجام پذیرد و نتیجه برای اقدامهای بعدی به این مدیریت اعلام شود."

 

یادآور می شود: میادین نفتی منطقه سیـری به شرح ذيل مي باشند :

میدان الوند:

در 50 کیلومتری غرب جزیره سیری واقع گردیده و شامل : دو سکوی چاه می باشد. این میدان دارای 11 حلقه چاه افقی تولیدی است که نفت تولیدی از آن در حال حاضر حدود 10 هزار بشکه در روز می باشد. نفت این میدان توسط خط لوله 16 اینچ زیر دریا به سکوی نصر منتقل و پس از اختلاط با نفت میادین سیوند و دنا و نصرت از طریق خط لوله 16 اینچ دیگری جهت فرآورش و ذخیره سازی به جزیره سیری انتقال می یابد.

 

میدان مشترک نصرت:

دارای 5 حلقه چاه تولیدی بوده و برنامه توسعه آن در قالب طرحهای جدید بیع متقابل در اواخر سال 1378 مصوب گردید. نفت تولیدی از این میدان توسط خط لوله 12 اینچ دریایی به سکوی نصر منتقل می شود. نفت میادین سیوند، دنا، نصرت و الوند در سکوی بهره برداری نصر جمع آوری و پس از فرآورش اولیه توسط یک خط لوله 16 اینچ به طول 33 کیلومتر به جزیره سیری منتقل می گردد.

 

میدان اسفند:

میدان نفتی اسفند ( سیری E ) در 18 کیلومتری جنوب شرقی جزیره واقع گردیده و 5 سکوی دریایی، متشکل از 3 سکوی چاه، یک سکوی بهره برداری و یک سکوی مشعل می باشد. این میدان دارای 29 حلقه چاه تولیدی و تزریقی بوده و تولید نفت از این میدان در حال حاضر 60.000 بشکه در روز می باشد.

 

میادین نفتی سیوند و دنا:

این میادین با فواصل مختلف از سکوی نصر واقع گردیده اند. میدان سیوند ( سیریC) با 18 حلقه چاه و میدان دنا (سیری D ) با 24 حلقه چاه در غرب جزیره سیری قرار دارند. تولید این میادین حدود 30 تا 35 هزار بشکه در روز می باشد.

 

میدان مشترک فروزان:

این میدان در 100 کیلومتری چنوب شرقی جزیره خارگ قرار دارد. میدان فروزان دارای 53 حلقه چاه بوده و با میدان مرجان ( عربستان سعودی ) مشترک می باشد. به همین دلیل بهره‌برداری از این حوضه نفتی همواره مورد توجه خاص بوده است. نفت این میدان بوسیله خط لوله 20 اینچ زیر دریا به تأسیسات خشکی جهت فرآورش و ذخیره‌سازی ارسال می شود. پروژه توسعه این میدان با پیمانکار ایرانی منعقد و در حال اجرا است.

 

کد خبر 622929

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha