الگوی دقیقی برای معماری مساجد  نداریم

خبرگزاری شبستان: سخنگوی مرکز رسیدگی به امور مساجد، با اشاره به اینکه بعد از گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، هنوز سبک معماری مختص به مساجد نداریم، گفت: اما در عین حال این مرکز مشاوره‌هایی در زمینه ساخت مسجد برای معماران ارایه می‌دهد.

حجت‌الاسلام حمید مشهدی آقایی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، در رابطه با انجام برخی از موارد تجمل‌گرایی در ساخت مساجد، گفت: وقتی فرهنگ تجمل‌گرایی، فرهنگ قالب در جامعه می‌شود، به تبع آن این مورد به مساجد و مدارس هم سرایت می‌کند.

 

وی خاطر نشان کرد: پس از گذشت ۴ دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، فاقد سبک معماری مختص مساجد در جمهوری اسلامی هستیم و الگوی دقیقی برای احداث مساجد نداریم و این یک خلا در وضعیت موجود مساجد ما به شمار می‌آید.

 

سخنگوی مرکز رسیدگی به امور مساجد، ادامه داد: البته در این مرکز در زمینه توجه به مساجد برنامه‌هایی را در دستور کار داریم، که از آن جمله می توان به تلاش برای ارائه مشاوره‌های فنی و عمرانی به معماران مساجد اشاره کرد.

 

مشهدی آقایی اظهار کرد: از طرفی سعی کرده‌ایم تا برای معماران، توصیه‌هایی نیز داشته باشیم تا در معماری مساجد الگوی ایرانی اسلامی را لحاظ کنند و مساجدی ساده و متناسب با نیازهای آینده و بدون پیرایه و زیور ساخته شود، تا فضای مساجد از معنویت دور نشود.

 

 

وی خاطرنشان کرد: موضوع معماری مساجد در مرکز رسیدگی به امور مساجد مورد توجه است و در برخی مواقع نیز در این زمینه ورود کرده‌ایم و در حال حاضر هم در صورتی که نوع آن مغایر با الگوهای ایرانی اسلامی باشد، مانع انجام آن می‌شویم.

 

این کارشناس در حوزه مساجد، گفت: در برخی مواقع دیده می‌شود، هزینه‌های بسیار سنگینی برای ساخت مناره و گنبد مساجد اختصاص داده می‌شود و یا نمادهای آنچنانی برای مساجد در نظر گرفته می شوند، که از مسایل غیر ضروری هستند به جای صرف هزینه برای آن‌ها می‌توان در بسیاری از روستاها و مناطق محروم، مساجد ساده و کم هزینه غیربرخوردار بنا کرد.

 

مشهدی آقایی گفت: لازم است در ارایه سبکهای معماری ایرانی اسلامی مساجد، صاحب نظرانی که در حوزه هنر اسلامی فعالیتهایی داشتهاند با رویکرد انقلابی به این عرصه وارد شوند.

 

وی ادامه داد: اخیراً با مصوبه شورای شهر تهران، شورای توسعه مساجد این شهر، با عضویت فعال مرکز رسیدگی به امور مساجد تشکیل شده است که در آن کمیته معماری مساجد برای بررسی و اصلاح طرح‌های معماری و صدور مجوز فعال شده‌اند.

 

سخنگوی مرکز رسیدگی به امور مساجد، گفت: حتی یک گام جدی‌تر هم در حال عملیاتی شدن است، که آن صدور پروانه ساخت برای مساجد است و این امر مستلزم رعایت اصول فنی ـ مهندسی و مقاوم‌سازی و ضوابط معماری و شهرسازی است.

 

 

 

کد خبر 623585

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha