امیدمان به بازار شرکت‌های خصوصی است/ اقبال جهانی به آثار ایرانی پس از موفقیت‌ فرهادی و «یوسف پیامبر»

خبرگزاری شبستان: مدیر بازار جشنواره جهانی فیلم فجر ابراز امیدواری کرد که‌ شرکت‌های خصوصی با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تقویت شوند و چرخ عرضه و فروش سینمای ایران راه‌اندازی شود.

«محمدمهدی یادگاری» مدیر بخش بازار سی‌امین جشنواره جهانی فیلم فجر در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی شبستان درباره عدم ورود خبرنگاران به این بخش اظهار کرد: این موضوع جز سیاست‌گذاری‌های جشنواره بوده است البته خبرنگاران می‌توانند به صورت روزانه از طریق هماهنگی با مدیر روابط عمومی جشنواره در این بخش حضور داشته باشند.

 

وی درباره اهداف بخش بازار جشنواره فجر گفت: فلسفه وجودی بازار، ایجاد بستری برای فروش تولیدات کشور ما است البته افرادی که‌ در بازار حاضر هستند الزاماً برای خرید محصولات ما اینجا نیستند و برای خرید محصولات دیگر کشورها نیز اقدام می‌کنند و در واقع این بازار، بازاری منطقه‌ای به حساب می‌آید. از دیگر اهداف بخش بازار، ایجاد فضایی برای تولیدات مشترک است.

 

یادگاری در پاسخ به اینکه ارزیابی‌اش از حضور مهمانان خارجی رضایت‌بخش است با خیر، بیان کرد: در حال حاضر نمی‌توانم در این خصوص ارزیابی مثبت یا منفی ارائه کنم چراکه بخشی از مهمانان خارجی در خلال جشنواره به ایران می‌رسند، اما کاری که در راستای آشنایی بیشتر انجام شده است، ارائه اطلاعات خریداران به فروشندگان است. ما حدود ۴۳ خریدار داریم که تک تک به شرکت‌های سازنده ایرانی معرفی می‌شوند و ما این ارتباط را بین آنها ایجاد می‌کنیم تا محصولات ایرانی دیده شوند.

 

وی تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم محصولات‌مان را در خارج ایران عرضه کنیم لزوم جدی‌تر داریم تا در بازار ایران و منطقه، حضور شرکت‌های ایرانی پررنگ‌تر شود و امیدوارم این بستر برای شرکت‌های خصوصی بیشتر باز شود و تاکید ما نیز بر شرکت‌های خصوصی است تا دولتی.

 

مدیر بخش بازار جشنواره جهانی فیلم فجر ابراز امیدواری کرد که‌ شرکت‌های خصوصی با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تقویت شوند و چرخ عرضه و فروش سینمای ایران راه‌اندازی شود.

 

وی خاطرنشان کرد: فروش تنها به معنای کسب درآمد نیست و ارزش افزوده مدنظر ما است که‌ شامل عرضه فرهنگ و ارزش‌های ایرانی به جهان است و سینما به عنوان یکی از برنده‌ترین و بانفوذترین ابزارها برای رسیدن به این هدف است. جوایز سینمایی که طی یکسال گذشته نصیب سینمای ایران شده است، گواه این ادعاست که علاقمندان به سینمای ایران بیشتر شده است.

 

یادگاری در پاسخ به اینکه امسال نسبت به دوره‌های قبل چقدر اشتیاق برای حضور در بخش بازار از جانب مهمانان خارجی وجود داشت، گفت: آمارهای امسال تقریباً نزدیک به سال گذشته است البته بخشی از این موضوع به محدودیت‌هایی که‌ در حوزه بین‌الملل برای حضور در ایران ایجاد شده است، برمی‌گردد و در عدم حضور برخی مهمانان ما تاثیر گذار بود، چراکه خریداران در همه بازارهای جهانی از جمله بازار کشور آمریکا شرکت می‌کنند و طبیعتا نگرانی برای حضور در ایران داشتند و نیامدند. البته امیدواریم من بتوانیم ارتباط‌‌مان را با شرکت‌ها و افرادی که‌ نتوانستند بیایند، از طریق ارسال نسخه‌ای از فیلم‌ها، حفظ کنیم.

 

وی در ادامه سخنانش عنوان کرد: در حال حاضر حس خوبی دارم که‌ اقبال به فیلم‌های ایرانی پس از موفقیت‌های آقای فرهادی در جشنواره‌های جهانی خیلی بیشتر شده است و خریداران به صورت جدی، تقاضای آثار ایرانی می‌کنند و این موضوع به صورت واضح، حس می‌شود.

 

وی که‌ مدیرکل تامین برنامه‌های خارجی و رسانه بین‌الملل سیما نیز است، با اشاره به اینکه بازار جنوب شرق آسیا از جمله بازارهای مغفول بوده است، گفت: یکی از بازارهای جدیدی که‌ به‌ سوی ایران باز شده و شاید ما سال‌ها از آن غافل بودیم، بازار کشورهای جنوب شرق آسیا است که‌ البته کشورهای ثروتمندی نیستند اما به راحتی می‌توانند از آثار ما استفاده کنند. یکی از توفیقاتی که‌ ما طی یکسال اخیر در بازاریابی‌مان داشتیم، بازار بنگلادش به خاطر نزدیکی فرهنگی دو کشور است. بعد از موفقیت سریال «یوسف پیامبر» در بنگلادش، الان رویکرد خرید آثار ایرانی از سوی این کشور زیاد شده است.

 

یادگاری تاکید کرد: در این ارتباط حتی شاهدیم که‌ نمایندگان جشنواره‌های شرق آسیا و اروپایی به دنبال عرضه آثار ایرانی هستند و این موضوع ناشی از افزایش آثار شاخص در جشنواره‌های خارجی است که‌ بسیار در وجهه سینمای ایران موثر است.

 

 

گفت‌وگو: آزاده فضلی

کد خبر 624096

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha