به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، عفت شریعتی، مشاور دبیر کل و مدیر کل امور بانوان مجمع تقریب مذاهب اسلامی در نشست معرفی اهداف و برنامههای این اداره کل گفت: کمک به امر احیا و گسترش معارف اسلامی و دفاع از حریم قرآن و عترت و پیامبر اکرم (ص) یکی از اهداف تشکیل مجمع مذاهب اسلامی است. انتظار ما این است جهان اسلام با بیداری در مقابل موج های تکفیری بایستد.
شریعتی افزود: جوشش در راه آشنایی و تفاهم بیشتر میان علما و متفکران جهان اسلام در زمینه های فقهی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در کنار گسترش اندیشه تقریب مذاهب اسلامی بین اندیشمندان و فرهیختگان جهان و انتقال این مفاهیم به توده مردم از دیگر اهداف تشکیل مجمع تقریب مذاهب اسلامی است.
مدیر کل امور بانوان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: کوشش در تحکیم و اثبات در مباحث تقلیدی و سعی در ایجاد هماهنگی و تشکیل جبهه واحد در مقابل توطئههای تبلیغاتی و تهاجم فرهنگی که دشمنان علیه اسلام و مسلمانان به وجود می آورند و برداشتن گام های اساسی در راستای رفع بدبینی و شبهاتی که بین پیروان مذاهب ایجاد می کنند از دیگر اهداف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی است.
وی به تشریح راهکارهای لازم برای تحقق اهداف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پرداخت و گفت: شناسایی و ارتباط با انجمن ها و شخصیت های گوناگون مسلمان به منظور ایجاد زمینههای فعالیتی مشترک، تالیف، تحقیق و نشر کتب مناسب در زمینه مسایل مشترک جهان اسلام، ایجاد و گسترش فعالیت های دانشگاهی در زمینه علوم انسانی، برگزاری کنفرانس و شرکت در مجامع مناسب در سرزمینهای مختلف و عضویت در مجامع اسلامی از قبیل سازمان ملل و تاسیس جماعتهای تقریبی در نقاط مختلف دنیا از مهمترین راهکارهایی است که مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در دستور کار دارد.
شریعتی تصریح کرد: با کمک نخبگان و صاحبان فکر و اندیشه برای تحقق اهداف میانمدت، تعامل های سازنده ای در جهت حفظ اسلام و مسایل مشترک بین مسلمین و وحدت میان مسلمانان در مقابل توطئه های دشمنان در کنار ایجاد ساختارهای جدید در دنیای اسلام برای تقویت مناسبات ملل اسلامی از دیگر اهداف در حال تحقق مجمع تقریب مذاهب اسلامی است.
وی گفت: خنثیسازی توطئههای تفرقه افکنانه دشمنان از اهداف کوتاه مدت مجمع می باشد چرا که امروز هر ضربه ای که متوجه کشورهای اسلامی می شود در اثر این تفرقه هاست.
مدیر کل امور بانوان مجمع تقریب مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: ایجاد حس خوشبینی و تفاهم و صحبت بین پیروان مذاهب اسلامی که مشترکات فراوانی دارند تبادل استاد و دانشگاه و ایجاد فرصت های مطالعاتی، تشکیل گروه های علمی با کمک اندیشمندان جهان اسلام، تاسیس و راه اندازی انجمن های علمی مشترک با رویکرد تقریبی، استفاده از ظرفیت های علمی فرهنگی جهان اسلام از اهداف کوتاهمدت مجمع تقریب مذاهب اسلامی است.
شریعتی با تشریح برنامههای اداره کل امور بانوان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پرداخت و گفت: در کشوری که 50 درصد جمعیت جامعه آن را زنان تشکیل میدهند و در جامعه امروز جهانی اتحاد بانوان جهان اسلام در برابر توطئههای دشمنان قطعا تاثیرگذار خواهد بود.
وی به فعالیت های مطالعاتی صورت گرفته در زمینه تقریب از سوی اداره کل امور بانوان اشاره کرد و گفت: همایش بزرگی در آغازین روزهای سال 96 با همکاری اتحادیه زنان مسلمان در کربلا با حضور بانوان صاحب نظر برگزار کردیم. همچنین برنامههایی را با همکاری گسترده امور بانوان در استانها در سال جاری خواهیم داشت.
شریعتی گفت: برگزاری بزرگداشت حضرت خدیجه با حضور نمایندگان کشورهای اسلامی با محتوای تقریب بین بانوان مذاهب اسلامی در سال جدید برگزار خواهد شد که در این همایش مجمع علمی بانوان جهان اسلام تشکیل جلسه میدهند. زنان نخبه حاضر در همایش بزرگ حضرت خدیجه که فعالیتهای علمی گسترده ای در حوزههای خود دارند، جامعه علمی زنان تقریبی را راه اندازی خواهند کرد.
شریعتی به برگزاری همایشی در استان سیستان و بلوچستان در نیمه اردیبهشتماه ۹۶ اشاره کرد و گفت: در این استان در زمینه سیره معرفتی حضرت زهرا با حضور جمعیتهای تقریبی بانوان، مدیران و مسئولان بانوان در نیمه اردیبهشتماه برنامههای متنوعی خواهیم داشت.
وی از برگزاری نشست مشترک مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با طلاب و مدرسان حوزه های علمیه خبر داد و گفت: اواخر اسفندماه نشست مشترکی میان مسئولان مجمع جهانی تقریب مذاهب و مسئولان حوزه های علمیه خواهران کشور برگزار می شود. همچنین همایشی با حضور بانوان شیعه و سنی در یکی از استانهای مرزی همزمان با هفته وحدت برگزار خواهد شد.
وی گفت: گردهمایی خانوادههای فعال در عرصه بیداری جهان اسلام، برگزاری شب شعری با قرآن در ماه مبارک رمضان، برگزاری کنگرههای اندیشهمحور و دعوت از صاحب نظران پیرامون ضرورت وحدت از دیگر برنامههای این اداره کل در سال جدید می باشد.
نظر شما