به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، تصویب رویداد فراملی «تبریز ۲۰۱۸» در هیئت دولت، درآمد بیش از ۳۲میلیارددلاری گردشگری در دولت یازدهم، اعلام اخبار تایید و رد صلاحیت ها از روابط عمومی فرمانداری برخی از سرتیترهای اخبار دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
اعلام اخبار تایید و رد صلاحیت ها از روابط عمومی فرمانداری استان تهران
علی جنگروی، سرپرست اداره روابط عمومی و امور بین الملل فرمانداری تهران در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، در مورد آخرین آمار تایید صلاحیت و رد صلاحیت شده ها کاندیدای شورای شهر تهران ری شمیرانات گفت: کسانیکه تایید صلاحیت شده اند نتیجه آن از طریق پیامک از شب گذشته ساعت 24 به آنها اطلاع رسانی شد و کسانی که براساس صلاحدید مراجع ذیصلاح صلاحیت آنها تایید نشده است از طریق نامه مکتوب به آدرس محل سکونت آنها نتایج ارسال می شود.
وی اظهار کرد: هنوز آمار واقعی از درصد تایید و رد صلاحیت شده ها اعلام نشده است و در اولین فرصت با اطلاع از مراجع ذیصلاح این ارقام اعلام می شود.
موافقت سلطانیفر با پیشنهاد تاسیس دبیرخانه جهانی برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد در ایران
مسعود سلطانی فر عصر شنبه دوم اردیبهشت ۹۶ با نمایندگان سازمان ملل متحد در برنامه اسکان بشر ملل متحد (UN Habitat) دیدار کرد.
در این دیدار مارکو کامیا، مدیر بخش اقتصادی و مالی سازمان اسکان بشر(UNHT) و داگلاس ریگان، رییس بخش جوانان و هیات اسکان بشر سازمان ملل متحد، از حضور در ایران ابراز خرسندی کردند.
مارکو کامیا گفت: ما از کشورها حمایت می کنیم تا راه توسعه پایدار را ادامه دهند و همچنین حمایت و کمک های در بخش های برنامه ریزی مالی شهری، بهبود اقتصاد مالی شهرداری ها و بهینه سازی شهرها برای استفاده جوانان به کشور های مختلف می کنیم.
همچنین داگلاس راگان، رییس بخش جوانان و هیات اسکان بشر سازمان ملل متحد در این نشست گفت: ما در دنیا با یک جمعیت زیادی به نام جمعیت جوان مواجه هستیم و از طرفی سلامت و چگونه زندگی کردن جوانان از اهداف سازمان ملل متحد است و ما کمک می کنیم این اتفاق برای جوانان جهان بیفتد.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین اهداف یونیسف و سازمان ملل متحد حمایت از جوانان است و لازم می داند از آن ها حمایت کند. در کشورهای مختلف کمک می کنیم جوانان شغل و محل زندگی مناسبی داشته باشند و زندگی خوب و مسالمت آمیز در کنار مشارکت در کارهای گروهی، ورزشی، اجتماعی و ... داشته باشند و در این زمینه ها با همکاری کشورها به راه کارها، ایده ها و برنامه های مناسبی جهت تشویق جوانان و حل مسائل آن ها می رسیم.
داگلاس ریگان با اشاره به سابقه خوب ایران در این زمینه ها گفت: ما پیشنهاد می کنیم موضوع جوانان را از ایران ابتدا در آسیا و منطقه شروع کنیم و بعد بتوانیم رهبری ایران در موضوع جوانان جهان را داشته باشیم.
وزیر ورزش و جوانان نیز در این دیدار، با اشاره به جمعیت جوان کشورمان، بر استفاده تجربیات جهانی سازمان ملل در زمینه فراهم کردن زمینه های توسعه برای جوانان تاکید کرد.
مسعود سلطانی فر درادامه با تاکید بر اینکه کشورمان در برنامه افق ١٤٠٤ به عنوان کشور برتر منطقه در زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، نظامی تبدیل خواهد شد افزود: ما در بسیاری از این شاخص ها در حال دستیابی به اهدافمان هستیم و درشاخص های دیگر به دلیل تحریم های ظالمانه ای که بر ما تحمیل شده بود، عقب افتاده بودیم در حال جبران هستیم.
سلطانی فر، انتخابات شوراها را به عنوان یکی از نمادهای مردم سالاری دینی و حاکمیت مردم در مدیریت شهری دانست و افزود: از ١٨ سال قبل که با برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا، مدیران شهری توسط مردم انتخاب شدند، شاهد بهبود شاخص های مدیریت شهری از جمله اقتصاد شهری بوده ایم.
وی نگاه به جوانان و نقش آنان در توسعه جوامع را یک نگاه استراتژیک توسط دولت یازدهم برشمرد و تصریح کرد: وزارت ورزش و جوانان به عنوان هماهنگ کننده مسائل جوانان، به مساله جوانان و نقش آفرینی آنان در توسعه جامعه به عنوان یک اولویت نگاه کرده و سعی در ارتقای بیش از پیش آن دارد.
سلطانی فر با بیان این که باور داریم جوانان موتور محرک چرخه توسعه کشور هستند افزود: ایران از جمله کشورهایی است که جمعیت جوان قابل توجهی دارد. در پنج سال گذشته جمعیت جوان ما از ۲۳ میلیون نفر به ۲۷ میلیون نفر افزایش داشته است که نیاز های مختلفی از جمله مسکن، اشتغال، تحصیل، ازدواج ، اوقات فراغت و ... دارند و به طور جدی به دنبال حل مسائل آن ها هستم و در این راه از تجربیات کشورها و سازمان های جهانی استفاده خواهیم کرد.
در پایان هیات اعزامی صندوق اسکان بشر سازمان ملل متحد با توجه به موفقیت های کشورمان در عرصه بین الملل و گسترش تعاملات جمهوری اسلامی ایران با جهان، پیشنهاد تاسیس دبیرخانه جهانی برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد در ایران را دادند که با استقبال وزیر ورزش و جوانان روبرو شد.
در صورت تحقق این امر، جمهوری اسلامی ایران میزبان دبیرخانه یکی از بزرگترین زیرمجموعه های سازمان ملل متحد خواهد شد که می تواند موفقیت بزرگ دیگری برای دیپلماسی عزتمندانه کشورمان تلقی شود.
رویداد فراملی «تبریز ۲۰۱۸» در هیئت دولت تصویب شد
هیئت دولت در جلسه روز یکشنبه ۳ فروردین، رویداد فراملی تبریز ۲۰۱۸ را تصویب و این مصوبه را برای اجرا به سازمان میراثفرهنگی صنایعدستی و گردشگری ابلاغ کرد.
سیدهادی قرهسید رومیانی، معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در اینباره گفت: «بر اساس مصوبه سازمان کنفرانس اسلامی، تبریز در سال ۲۰۱۸ میلادی بهعنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام انتخاب شده است که این مصوبه یونسکو بعد از ابلاغ به جمهوری اسلامی ایران در جلسه امروز هیئت دولت به تصویب رسید.»
او افزود: «سازمان کنفرانس اسلامی بعد از سازمان ملل و جنبش عدمتعهد بزرگترین سازمان بینالمللی است که این سازمان در سال ۲۰۱۳ تصمیم گرفت از هر کشوری در هر سال یک شهر بهعنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام انتخاب شود که در سال ۲۰۱۵ قدس و در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ بهترتیب قونیه و مدینه بهعنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام انتخاب شدند و بر اساس جدیدترین تصمیم این سازمان، تبریز از جمهوری اسلامی ایران بهعنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ انتخاب شده است.
قرهسید رومیانی افزود: «بعد از تصویب این مهم در سازمان کنفرانس اسلامی این مصوبه از سوی سازمان میراثفرهنگی به استان آذربایجان شرقی ابلاغ شد که زیرساختهای اجرایی آن در استان بررسی و تامین شود و بعد از آن با امضای استاندار در نامهای به معاون اول رئیسجمهوری برای طرح در هیئت دولت ارسال شد و پس از بررسی در کمیسیون فرهنگی دولت این مصوبه مهم سازمان کنفرانس اسلامی در هیئت دولت مطرح شد که امروز در جلسه هیئت دولت به تصویب رسید.»
او با بیان اینکه این رویداد یک رویداد محلی و ملی نیست، بلکه یک رویداد فراملی است، اضافه کرد: «برگزاری این رویداد آبروی جمهوری اسلامی ایران است و برای این رویداد ساختارهایی با برش ملی و استانی تهیه شده است و دو ستاد ملی و استانی دارد.»
معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای سازمان میراثفرهنگی صنایعدستی و گردشگری در ادامه گفت: «با برگزاری این رویداد در حقیقت با کشورهای مسلمان برای جذب گردشگر و توسعه صنعت گردشگری وارد رقابت جدی میشویم و همه دستگاهها باید به برگزاری هرچه مناسبتر این رویداد کمک کنند.»
قرهسید در ادامه گفت: «ستاد ملی این رویداد با حضور پنج وزارتخانه و بهریاست سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تشکیل میشود.»
این مقاممسئول ادامه داد: «تبریز دارای ۲۶۳سال قدمت پایتختی ایران در طول تاریخ است و ظرفیتهای بالایی برای جذب گردشگر و حفظ میراثفرهنگی و توسعه صنایعدستی دارد.»
او اضافه کرد: «در همین ارتباط جلسهای در محل مجلس شورای اسلامی نیز با حضور زهرا احمدیپور معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی و معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد و مهمترین راهکارهای اجرای این مصوبه مهم و رویداد فراملی در تبریز در حضور معاون رئیسجمهوری بررسی شد.»
توسعه صادرات پیش شرط رقابتی شدن در کشور است
مهندس «مجتبی خسروتاج» قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت صبح امروز (یکشنبه) در همایش «تقدیر از صادرکنندگان تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق» با اشاره به اهمیت صادرات در توسعه کشور گفت: توسعه صادرات میتواند زمینه ساز رقابتی شدن محصولات و افزایش کیفیت محصولات را در کشور در پی داشته باشد، به همین دلیل این بخش از اقتصاد از جایگاه ویژه ای در توسعه کشور برخوردار است.
وی افزود: مؤلفههای متفاوتی از جمله ارائه بستههای حمایتی میتواند در راستای رشد توسعه صادرات در کشور بسیار راهگشا باشد.
وی تصریح کرد: در سال گذشته مبلغ تخصیص یافته به بستههای حمایتی حدود ۵۰ میلیارد تومان بود که متأسفانه رقم بالایی نیست و بایستی این میزان را افزایش داد.
خسروتاج ادامه داد: نقش بانکها و فراهم کردن زمینههای گمرکی ورود مواد اولیه و ارتقای صنعت برای تبدیل آنها به ارزش افزوده میتواند از عوامل بسیار تأثیرگذار بر شاخص صادرات کشور و بهینهسازی آن باشد.
وی خاطرنشان کرد: از جمله مصوباتی که اخیراً برای توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی در نظر گرفته شده بحث صدور ضمانتنامههاست و قرار است که بر اساس آن صادرکنندگان معتبری که در سالهای گذشته بیش از ۲۰ میلیون صادرات داشتهاند در اولویت صدور این ضمانتنامه ها قرار گیرند.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: سپردهگذاریهایی به میزان ۱۵۰ میلیون یورو برای صدور ضمانتنامه های بانکی برای توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی انجام شده که امیدواریم بتوان از این طریق به شکوفایی بخش صادرات کمک کرد.
وی گفت: چنانچه نرخ ارز دچار نوساناتی شود، برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که از طریق صندوق ضمانت توسعه صادرات به سرمایهگذاران و صادرکنندگان کمک شود تا اینگونه نرخ ریسک صادرات برای آنها کاهش یابد.
سهم صنعت آب و برق در صادرات خدمات فنی و مهندسی به ٩٨ درصد رسید
«علیرضا دائمی» امروز (یکشنبه) در نخستین همایش تقدیر از صادرکنندگان برتر تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق، در سالن همایش های وزارت نیرو، مهمترین وظیفه حوزه بین الملل این وزارتخانه را فراهم کردن زمینه ها برای صادرات خدمات فنی و مهندسی عنوان کرد.
وی سهم بخش نیرو در صادرات خدمات فنی و مهندسی در سال ١٣٩٢ را ۴۷.۴۲ درصد ذکر کرد و افزود: این رقم در سال ۱۳۹۳ به ۶۲.۱۶ درصد و در سال ۱۳۹۴ به ۹۸.۷ درصد رسید.
قائم مقام وزیر نیرو در این همایش پیشنهادهایی شامل توانمندسازی و بازتوانی بخش های غیردولتی صنعت آب و برق با اولویت صنایع موجود را، برای توسعه صادرات خدمات فنی مهندسی ارایه کرد.
دائمی جذب مشارکت های مردمی و منابع مالی داخلی برای سرمایه گذاری در صنعت آب و برق، جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی و ایجاد موسسه های مشترک بین شرکت های ایرانی و خارجی با هدف افزایش تولید و صدور خدمات فنی و مهندسی را از دیگر پیشنهادهای خود برای توسعه صادرات خدمات فنی مهندسی خود عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، دائمی چندی پیش به ایرنا گفته بود، حدود چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی صنایع آب و برق در دولت یازدهم به انجام رسیده که با احتساب صادرات برق به بیش از هشت میلیارد دلار افزون می شود.
** اشتغالزایی، با تبدیل منابع طبیعی به محصولات با ارزش افزوده
«علیرضا کلاهی» رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران نیز در این همایش با اشاره به ظرفیت های مناسب کشور برای تبدیل شدن به یکی از بزرگترین صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی، گفت: به عنوان نمونه در تولید کابل، نیاز به مس و مواد پتروشیمی است که کشور ما پنج درصد منابع مس دنیا را در اختیار دارد و جزو ١٠ کشور اصلی تولیدکننده محصولات پتروشیمی است.
وی افزود: در صورتی که در حوزه خدمات فنی و مهندسی در بخش نیرو بتوانیم منابع طبیعی را به ارزش افزوده بالا تبدیل کنیم، ظرفیت قابل توجهی برای اشتغال وجود دارد.
کلاهی همچنین به موانع پیش روی این بخش پرداخت و گفت: قیمت بالا و عرضه نامناسب مواد اولیه، یکی از مشکلات پیش رو است و گلایه خود را نسبت به صنایع مادر قبلا اعلام کرده ایم.
وی گفت: در این شرایط، صنایع مادر که از یارانه های مختلف برخوردار هستند، به جای ایجاد ارزش افزوده در کشور، به ایجاد ارزش افزوده در کشورهای همسایه کمک می کنند.
رحمانیموحد: درآمد بیش از ۳۲میلیارددلاری گردشگری در ۴ سال دولت تدبیر و امید
مرتضی رحمانیموحد معاون گردشگری کشورمان، مرتضی رحمانیموحد معاون گردشگری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، امروز یکشنبه ۳ اردیبهشت ۹۶، در نشست خبری «همایش گفتمان فرهنگ میهماننوازی با رویکرد توسعه گردشگری»، گفت: «بحث درآمد ازصنعت گردشگری یکی از موضوعات مهمی است که همیشه موردتوجه بوده است؛ ما برای استفاده از سیستم حسابهای اقماری با مرکز آمار ایران به جمعبندی رسیدهایم و بهزودی قرارداد اجرای دو یا سه مورد استفاده از حسابهای اقماری را با این مرکز خواهیم بست.»
رحمانیموحد تصریح کرد: «ما برای جمعبندی درآمد حاصل از صنعت گردشگری دو پایه آماری داریم. همه دنیا براساس یک تعریف ثابت از گردشگری آمار خود را اعلام میکنند. بنابر نظر سازمان جهانی جهانگردی، کسی که بیش از ۲۴ ساعت در کشوری بماند شغل نداشته باشد و کسبوکاری نداشته باشد، گردشگر است و براساس همین چارچوب میزان مخارج هر گردشگر در غرب آسیا بین ۱۵۲۰ تا ۱۷۵۰ دلار است. ما میانگین این مقدار را درنظر میگیریم و با ۱۶۵۰ دلار، درآمد حاصل از ورود گردشگران خارجی به کشور را محاسبه میکنیم.»
او یادآور شد: «در دولت تدبیر و امید ۱۹میلیون و ۹۰۰هزار نفر از سال ۹۲ تا پایان سال ۹۵ وارد کشور شدهاند که از ورود این گردشگران خارجی، بیش از ۳۲میلیارد دلار نصیب کشور شده است. این میزان درآمد با محاسبه تمام امکانات اعم از حملونقل، سوغات و سایر خدماتی است که در کشور به گردشگران خارجی عرضه میشود.»
معاون گردشگری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تصریح کرد: «این پایههای آماری کاملاً روشن و قابلدفاع است. روند گردشگری بسیار امیدبخش است و ما نباید گردشگری را حوزهای سیاسی بدانیم. باید از این آمار و ارقام برای منافع این بخش و توسعه صنعت گردشگری بهرهبرداری کنیم.»
او همچنین در مورد تبدیل شدن سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری به وزارتخانه اظهار کرد: «باید به این قضیه توجه شود که آیا پیشنهاد عرضهشده ما را از نقطهای که هستیم به نقطه بهتری سوق میدهد یا نه. باید دید افرادی که این پیشنهاد را ارائه کردهاند چه شاخصهایی را درنظر گرفتهاند و آیا با وزارتخانه شدن این سازمان بودجهاش بیشتر میشود؟ آیا قوانین اجازه میدهد که دولت بزرگتر شود؟ این در حالی است که قوانین بالادستی بر کوچکتر شدن دولت تأکید دارد.»
رحمانیموحد تصریح کرد: «آیا پیشنهادکنندگان این طرح ضمانت میکنند که با وزارتخانه شدن این سازمان، این سه عنصر اصلی میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در کنار یکدیگر باقی بمانند. قطعاً با تبدیل شدن این سازمان به وزارتخانه، جایگاه گردشگری تنزل پیدا میکند و فقط میتوان امیدوار بود که دسترس به وزیر آسان میشود. آیا دسترس آسان به وزیر مشکلی حل میکند و توسعه گردشگری را بهدنبال دارد؟»
معاون گردشگری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفت: «فهرست دلایل پیشنهادکنندگان این موضوع باید عرضه شود و این اقدام باید مورد بررسی و کارشناسی قرار گیرد.»
رشد ۵ درصدی مصرف برق صنعتی؛ معیار رونق و حرکت بخش صنعت
همواره یکی از شاخصهای برآورد رکود یا رونق بخش صنعت توجه به میزان برق مصرفی در این واحدها بوده است؛ چرا که پیش فرض این است که هیچ واحد صنعتی حاضر نیست بدون اینکه تولیدی در کار باشد اقدام به مصرف برق با قیمتی به طور متوسط ۸۴ تومان (متوسط قیمت کم باری، میان باری و اوج بار) برای هر کیلووات ساعت کند.
بر این اساس، مصرف برق در دورههای مختلف شاید بتواند دورنمایی نسبتاً روشن از رونق یا رکود فعالیت موجود در این بخش از اقتصاد را فراروی ما قرار دهد.
بر اساس این گزارش، میزان برق مصرفی در بخش صنعت در سال ۸۴ برابر با ۴۳ میلیارد و ۱۲۳ میلیون کیلوات ساعت بوده که در پایان سال ۸۸ به ۵۴ میلیارد و ۸۸۷ میلیون کیلووات ساعت میرسد.
همچنین گزارشها حاکی از این است که در پایان سال ۹۱ میزان برق مصرفی در بخش صنعتی به ۶۷ میلیارد و ۱۰۷ میلیون کیلووات ساعت رسیده که در مقایسه با سال ۸۴ حدود ۶ درصد رشد داشته است.
اما نگاهی به آمارهای سال ۹۲ نشان میدهد که میزان برق مصرفی در بخش صنعتی در این سال به حدود ۷۰ میلیارد کیلووات ساعت میرسد که در مقایسه با سال ۹۱، حدود ۳ میلیارد کیلووات ساعت رشد داشته است.
همچنین آمارها برای پایان سال ۹۵ حاکی از این است که در این سال مصرف برق صنعتی کشور به حدود ۷۷ میلیارد کیلووات ساعت میرسد که در مقایسه با سال ۹۲، حدود ۳ درصد و در مقایسه با سال ۹۱، حدود ۵ درصد رشد داشته است.
به عبارت دیگر میزان مصرف برق در بخش صنعتی در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۲، حدود ۷ میلیارد کیلووات ساعت و نسبت به سال ۹۱، حدود ۱۰ میلیارد کیلووات ساعت رشد داشته است.
نظر شما