خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ايجاد صنعت پتروشيمي در ايران قدمتي 50 ساله دارد و به دهه 1330 شمسي بر ميگردد. در اواخر اين دهه، وزارت اقتصاد وقت به منظور گسترش صنعت پتروشيمي در كشور، بنگاه شيميائي كشور را تأسيس نمود و شركت مزبور در سال 1337 طرح احداث كارخانه كود شيميایي مرودشت فارس را به اجرا گذاشت. ليكن از آنجا كه رشد اين صنعت نيازمند فعاليتهاي تخصصي گسترده تر و هماهنگ با صنعت نفت و گاز بود، به زودي ضرورت ايجاد سازماني براي توسعه و هدايت صنعت پتروشيمي مشهود شد و به همين سبب در سال 1342 شركت ملي صنايع پتروشيمي با مالكيت دولت و تحت پوشش شركت ملي نفت ايران تأسيس گرديد و كليه فعاليتهاي مرتبط با ايجاد و توسعه صنايع پتروشيمي در اين شركت متمركز شد.
بنابراین گزارش، برجام امکانی را برای کشورمان فراهم کرده است تا زمینه توسعه صنعت پتروشیمی فراهم شود بر این اساس پس از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) چهار شرکت بین المللی با ایران در زمینه پتروشیمی تفاهمنامه امضا کرده اند.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از مرضیه شاهدایی، مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نوشته است: "پس از رفع تحریم ها، استقبال مطلوبی از صنعت پتروشیمی شده و با شرکت های بین المللی معتبری مانند توتال و شل مذاکره شده است. تاکنون چهار تفاهمنامه امضا شده است، شرکت ها و هلدینگ های ایرانی می توانند از فرصت فراهم شده برای جذب فناوری و سرمایه گذاری به کشور استفاده کنند. شرکت هایی که تفاهمنامه امضا کرده اند، در حال ارزیابی شرایط فنی هستند که پس از این پایان این مرحله، میزان دقیق سرمایه گذاری تعیین خواهد شد. صنعت پتروشیمی یک صنعت ارزبر به شمار می رود و به سرمایه گذاری بالایی نیاز دارد؛ بنابراین نیاز به سرمایه گذاری خارجی وجود دارد. پس از برجام، شرایط همکاری بین شرکت های ایرانی و خارجی و حضور آنها افزایش یافت."
یادآور می شود: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی ایران به 62 میلیون تن رسیده که با راه اندازی هفت طرح جدید تا پایان امسال به 72 میلیون تن افرایش می یابد. سال گذشته 21 میلیون تن محصول پتروشیمی به ارزش 9.4 میلیارد دلار صادر شد.
نظر شما