کریدور گردشگری در کرمانشاه ایجاد می شود /بازگشایی مرز خسروی در اربعین

خبرگزاری شبستان: استاندار کرمانشاه با اشاره به بازدید ۲۰ هزار نفر از منطقه عملیاتی «بازی دراز» همزمان با سالگرد عملیات بازی دراز، گفت: مرز خسروی در ارعین ۹۶ به روی زائران باز می شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، اسدالله رازانی، استاندار کرمانشاه در نشست خبری که در جریان سفر جمعی از خبرنگاران گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی به استان کرمانشاه برای آشنایی و معرفی ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های گردشگری این استان برگزار شد، با اشاره به جاذبه های گردشگری استان، گفت: پیوستگی تاریخی در آثار استان مشاهده می شود و میراث تاریخی و فرهنگی ثبت شده بسیاری در استان کرمانشاه وجود دارد.

 

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه تقویت زیرساخت های گردشگری استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: تلاش کرده ایم تا گردشگری یکی از پایه های توسعه کرمانشاه باشد.

 

استاندار کرمانشاه با اشاره به برنامه مشترک کرمانشاه و کردستان برای ثبت منطقه اورامان و تعریف مسیر گردشگری در منطقه ای معروف به «هزار ماسوله»، تصریح کرد: با توجه به اینکه کرمانشاه، معبر اصلی مسافران و راه عتبات و عالیات است، بازگشایی مرز خسروی در سال 96 را در دستور کار قرار داده ایم.

 

رازانی با اشاره به بازگشایی مرز خسروی برای اربعین سال 96 گفت: تامین امنیت در استان دیالی عراق که هم مرز با خسروی است اصلی‌ترین چالش برای بازگشایی مرز خسروی بود.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر تردد تجار و مسافر از مرز خسروی انجام می شود و دفتر کنسولی نیز در آن محدوده مستقر است، افزود: به دلیل تحرکات گروه های تکفیری، مرز خسروی به روی زائران مسدود شد و امروز با توجه به شرایط، با سیاست گذاری و تصمیمی که در ستاد اربعین گرفته شده، مرز خسروی برای اربعین امسال به روی بازگشایی می شود.

 

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه مقامات دولت عراق متعهد شده اند تا امنیت مرز خسروی را تامین کنند، ادامه داد: ممکن است در سال اول بازگشایی مرز خسروی به روی زائران، تردد به چند استان محدود شود.

 

وی در ادامه از ایجاد کریدور گردشگری بیستون- طاق بستان خبر داد و افزود: مطالعات طرح انجام شده و مصوبه مقام معظم رهبری برای عقب نشینی پادگان های نظامی در مسیر ایجاد کریدور گردشگری بیستون- طاق بستان نیز گرفته شده است.

رازانی با اشاره به افزایش 100درصدی اعتبارات گردشگری استان کرمانشاه گفت: اقداماتی که در بخش توسعه زیرساخت های گردشگری انجام شده است بیانگر آن است که توانسته ایم از این اعتبارات به خوبی استفاده کنیم.

استاندار کرمانشاه با اشاره به اعتبارات تخصیص یافته برای بهسازی و توسعه راه های دسترسی استان به ویژه در محورهای گردشگری گفت: فرودگاه کرمانشاه با بیش از 120 پروراز در هفته فعال است و طرح احداث خط آهن نیز در حال انجام است و 30 خرداد ماه سال جاری قطار به کرمانشاه می رسد.

 

وی با بیان اینکه پروژه خط آهن تا مرز خسروی ادامه خواهد یافت، خاطرنشان کرد: توسعه راه‌ها و تبدیل آن به بزرگراه از دیگر برنامه های استان است که در این راستا بیش از 30 درصد اعتبارات استانی به زیرساخت های جاده ای تخصیص یافته است.

 

رازانی در پاسخ به خبرنگار شبستان درباره توسعه زیرساخت ها برای راهیان نور در استان کرمانشاه گفت: سالگرد عملیات بازی دراز 7 تا 9 اردیبهشت در استان برگزار می شود که برنامه ای با همکاری بنیاد حفظ آثار 20 هزار نفر از سایر استان ها حضور خواهند داشت.

 

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه همه ساله اعتباراتی را برای تجهیز مناطق جنگی و پذیرایی از کاروان های راهیان نور اختصاص می دهیم، خاطرنشان کرد: دو کار مهم نیز در این زمینه در گیلانغرب و سرپل ذهاب در حال انجام هستیم و در کرمانشاه نیز برنامه ریزی هایی برای توسعه زیرساخت های راهیان نور انجام داده ایم.

 

رازیانی با اشاره به بازید 20 هزار نفر از مناطق جنگی کرمانشاه همزمان با سالگرد عملیات بازی دراز، اذعان داشت: 500 میلیون تومان اعتبار استانی برای ایجاد مجمموعه رفاهی تخصیص داده شده و برای میزبانی از راهیان نور نیز 200 میلیون تومان درنظر گرفته شده است.

 

استاندار کرمانشاه درباره احداث باغ موزه دفاع مقدس گفت: در ورودی شهر، باغ موزه دفاع مقدس در زمینی به وسعت 15 هکتار احداث می شود و اعتباراتی نیز برای ساخت آن منظور شده است و ساخت این مجموعه در سال 96 آغاز می شود.

 

رازانی تصریح کرد: راهیان نور علاوه بر اینکه به عنوان یک کار فرهنگی است که بازدید کنندگان از منطقه را با جریان بازمانده از 8 سال دفاع مقدس آشنا می کند، به معرفی استان کرمانشاه به گردشگران نیز کمک می کند بنابراین تاثیر غیرمستقیم قابل توجهی در جذب گردشگر به استان دارد.

 

استاندار کرمانشاه درباره طرح استانی برای کاهش گرد و غبار در کرمانشاه، گفت: منشاء گرد و غبار در منطقه شمال غرب عراق و بخش‌هایی از سوریه است که باید در همان مناطق اقداماتی انجام شود و در استان نمی‌توانیم کار زیادی انجام دهیم. کارهایی که در سطح استان می توانیم انجام دهیم در قالب هشدار و توصیه به شهروندان، تمهیدات آموزشی و پیشگیری است.

 

رازانی تصریح کرد: 7 میلیارد تومان اعتبار در سفر رییس جمهور به استان کرمانشاه برای فعالیت‌های آموزشی و پیشگیری به استان‌های درگیر با معضل گرد و غبار اختصاص یافته است که در اختیار سازمان محیط زیست قرار می‌گیرد.

 

وی ادامه داد: منطقه ای که در عراق به عنوان منشا گرد و غبار شناسایی شده است در تصرف تکفیری ها و گروه های داعش است و دولت عراق بر آن منطقه تسلط ندارد بنابراین نمی توان اقدامات خاصی در این خصوص انجام داد. از طرفی بیش از 90 درصد اقدامات مقابله با پدیده گرد و غبار در مبدا انجام می شود.

 

استاندار کرمانشاه افزود: دولت، وزارت خارجه و سازمان محیط زیست از طریق سازمان‌های بین المللی و دولت عراق پدیده گرد و غبار را پیگیری می کنند و متاسفانه اقدامات ما در این زمینه منفعلانه است.

 

رازانی اذعان داشن: سال های گذشته پدیده گرد و غبار از اسفند آغاز می شد و تا تیر ماه ادامه می یافت، این درحالی است که به لحاظ پراکنش بارندگی ها، پدیده گرد و غبار در استان کمتر رخ داده است.

 

استاندار کرمانشاه با اشاره به اقدامات انجام شده برای خروج از نرخ منفی بیکاری با استفاده از ظرفیت گردشگری گفت: جنگ و تخریب های ناشی از آن، مهاجرت سرمایه های انسانی و مادی از علل اصلی بیکاری در استان است.

 

رازانی با بیان اینکه تخریبی که جنگ در بافت جمعیتی و اجتماعی این استان داشته قابل بازگشت نبوده ادامه داد: جمعیت قصر شیرین که پیش از جنگ 60 هزار نفر بود بعد از چند دهه به 18 هزار نفر رسیده است و جمعیت مهاجر به کرمانشاه سرریز شده و معضل حاشیه‌نشینی را به وجود آورده تا جایی که هم اکنون بیش از 300 هزار نفر در شهر کرمانشاه حاشیه نشین هستند.

 

استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: نبود زیرساخت‌هایی مثل راه آهن، کمبود سرمایه، درآمد پایین مردم این خطه و بالا بودن روحیه مصرف گرایی از دیگر دلایل بیکاری و تشکیل نشدن ثروت و پس انداز در این استان است.

 

وی یادآور شد: متوسط سپرده شهروندان ایرانی 13 میلیون تومان به ازای هر نفر است، درحالی که حجم این سپرده در کرمانشاه به 4.5 تا 5 میلیون تومان می‌رسد، یعنی یک سوم متوسط کشور.

 

در ادامه نیک کردار، معاون عمرانی استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه برنامه ریزی مفصلی برای گردشگری استان تنظیم شده است، گفت: در راستای برنامه ریزی توسعه گردشگری، طرح جامع گردشگری که سال 84 نوشته شده بود درحال بازنگری است.

 

نیک کردار با اشاره به ارکان گردشگری و توسعه آن، ادامه داد: امنیت یکی از ارکان اصلی و مهم گردشگری است که علی رغم هم مرزی کرمانشاه با عراق، خوشبختانه امنیت بالایی در استان داریم.

 

معاون عمرانی استاندار کرمانشاه افزود: زیرساخت و آموزش از دیگر ارکان گردشگری است که برای توسعه گردشگری باید به آنها توجه کرد همچنین در کنار آن معرفی جاذبه های گردشگری باید در دستور کار قرار گیرد.

 

جلیل بالایی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه نیز با اشاره به اعتبارات تخصیص یافته به گردشگری و هتل‌های ساخته شده، گفت: سال 92 میزان اعتبارات گردشگری استان، حدود 4 میلیارد تومان بود که این رقم در سال 95 به 30 میلیارد تومان رسید.

 

 مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه افزود: 4 هتل، دو هتل آپارتمان، سه مرکز رفاهی و پذیرایی، دو مجتمع بین راهی و سه مجتمع گردشگری با مجموع اعتبارات و سرمایه 92 میلیارد تومان ساخته شده است و پروژه های دیگر نیز با 200 میلیارد تومان جذب سرمایه در حال انجام است.

 

 

 

کد خبر 624720

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha