دشمنی زخم خورده آماده حمله است

کمتر از پنج روز دیگر عزیزی از نزد ما می رود و ما را با شیاطینی تنها می گذارد که با معصیت های خودمان آنها را جرأت حمله به خویش داده ایم.

خبرگزاری شبستان // بیرجند

 

ماه شریف و پر برکت رمضان با همه کرامتی که به ما دارد و با همه احترامی که نسبت به ماه های دیگر نزد خدا دارد به روزهای پایانی اش دارد نزدیک می شود.

 

شیاطینی که با رفتن این ماه عزیز چونان گذشته، اما این بار چون به امر خدای تبارک و تعالی به دلیل آنکه به مهمانان حضرتش آسیبی نرسانند و آنها را با کشاندن به معصیت به رنج و خواری نیندازند -در غل و زنجیر بوده اند زخم خورده و عصبانی اند و یک ماه فرصت از دست داده ، آماده حملاتی مستمر به ما هستند.


ماه رمضان از چنان حرمتی برخوردار است که می توان مراتب اولیای خدا و بندگان او را به میزان حرمتی که برای آن قائلند یا از آن بهره می برند سنجید.


**امام خمینی(ره) و ماه رمضان


امام(ره) با آن همه وقت شناسی برای خدمت به مردم تمام برنامه های ملاقات و دیدارهایش را حتی با مقامات نظام تعطیل می کرد تا به خودش بپردازد و هرچه بیشتر از برکات و لحظات و آنات این ماه پر برکت استفاده کند.


امام(ره) ماه رمضان در نجف هر سه روز یکبار قرآن را ختم می کردند و در مجموع بیش از ده بار قرآن را در این ماه از اول تا به آخر می خواندند و در دوران اقامت در جماران به دلیل کهولت سن و بیماری این تعداد را به سه بار تنزل دادند.

 

امام در ماه رمضان آخر عمرشان انس بیشتری با قرآن داشتند. یکی از اعضای دفترشان می گوید هر وقت برای انجام کاری خدمتشان می رفتم می دیدم دارند قرآن می خوانند.

 

ساعت نمازشب و تهجد امام در این ماه طولانی تر از ایام غیر ماه رمضان بود.


امام در دورانی که استطاعت روزه گرفتن داشت در هوای بالای پنجاه درجه نجف اشرف که تقریبا روزی هفده ساعت روزه بودند تا نمازمغرب وعشای خود را که به جماعت برگزار می کردند همراه با نوافلش نمی خواند افطار نمی کرد. این رفتار امام در حالی بود که همه دوست داشتند ایشان هرچه سریعتر نماز عشا را بخواند تا به افطار برسند.

 

امام در دوران تبعیدشان در نجف در آن هوای گرم و طاقت فرسا وقتی برای اقامه نماز به مدرسه مرحوم آیت الله بروجردی تشریف می آوردند اول هشت رکعت نماز نافله می خواندند و بعد ازاقامه نماز ظهر مجددا برمی خاستند و هشت رکعت نماز نافله عصر راهم می خواندند و بعد از تعقیبات نماز به منزل می رفتند. اطرافیان امام می گویند انجام چنین اعمالی در آن هوای کشنده حتی برای جوان ها سخت و طاقت فرسا بود چه رسد به پیرمردی مانند ایشان.

 

مرحوم آقای اشراقی داماد بزرگ امام خمینی گفتند: روزی به همراه امام به جایی می رفتیم. به من فرمودند:فلانی، اگر یک دعای مستجاب داشته باشی، چه می گویی؟ گفتم سوال را خودتان کردید پاسخ راه هم خودتان بدهید. امام فرمودند: عاقبت بخیری!

 

چه بسیار بوده و هستند کسانی که داعیه های گوناگون داشتند و دارند اما با ستم هایی که به زیردستان و همنوعان خود کرده و می کنند با سکوت توام با رضایتی که در قبال ظلم ها و بی حرمتی هایی که نسبت به دیگران شده و می شود پیشه کرده اند و با اینکه قدرت جلوگیری از آنها را دارند کاری انجام نمی دهند به تعبیر بزرگی حتی امید مسلمان رفتنشان از دنیا هم نمی رود!

 

کاری که بعضی از ما دراین ماه برمی آید این است که به قول مرحوم آیت الله بهجت رحمت الله علیه ازفاصله هایی که با معبودمان داریم بکاهیم و اگر به مولایمان نزدیکتر نمی شویم لااقل دورتر نشویم.

 

شب قدر تمام شد. شبی که از اول شب تا اذان صبح از جانب خدای تبارک و تعالی برای همه بندگان سلام و سلامتی تضمین شده است. شبی که ملائک الهی در آن به زمین نازل می شوند تا رحمت گسترده الهی را بین بندگان او تقسیم و توزیع کنند .

 

**در این وقت کوتاه چه کنیم؟


باید قلب را از آن چه در نظر مولا و پروردگارمان ناخوشایند و مکروه است، پاک‏ کرد و باید تمام اعضاء و جوارح را در راه رضایش به کار گرفت.


خویشتن را باید به حلم و بردبارى عادت داد که آن درجه و مقام آدمى را والا برد و در میان مردم مایه شرف و عزت باشد و با نیکان و بزرگان هم صحبت ‏شود و از هرچه ‏مایه پستى و تن ‏پرورى و تنبلى است دور سازد و آن چه که انسان را به خدایش نزدیک‏ و مقرب می ‏کند، به آن سوى سوق دهد و عاقبت‏ خیر و نیک فرجامى، ثمره و نتیجه‏اش ‏باشد.


باید به عفت و پاکدامنى روى آورد و از آن‏ چه مایه نفرت و خجلت ‏باشد و شخصیت ‏انسان را لکه‏دار و ننگ بار سازد، دورى جست. باید صبر را پیشه خود ساخت تا به ‏یقین و رضا برسد و تسلیم در برابر اوامر حق باشد و تنگناها و محنت‏ها و رنج‏ها وسختی ‏ها و تنگدستی ‏ها و رویدادهاى تلخ روزگار، او را از پاى در نیاورد.


باید به سوى تکامل عقل و روح گام برداشت و با تکیه بر دو بال تقوا و عمل، به‏ اوج عزت و عظمت و خدا خواهى رسید. باید در مقابل لذات زودگذر دنیایى به سلاح‏ تقوا، ورع، پارسایى و زهد مسلح شد تا رستگار شویم و به بهشت رضوان نایل آییم که:« و رضوان من الله اکبر.»


**اعمال و دعاهای روزهای آخر ماه رمضان


*شب 27:
نمازش چهار رکعت است در هر رکعت (حمد) و (تبارک الملک ) و اگر نتواند بیست و پنج مرتبه (توحید) بخواند و در این شب غسل بخصوص وارد شده است و منقول است که (حضرت امام زین العابدین علیه السلام ) در این شب مکرر این دعا را میخواند از اول شب تا آخر شب :
اللهم ارزقنى التجافى عن دارالغرور و الانابة الى دار الخلود و الاستعداد للموت قبل حلول الفوت


*روز 27:
بخواند اللهم ارزقنى فیه فضل لیلة القدر و صیر امورى فیه من العسر الى الیسر واقبل معاذیرى و حط عنى الوزر یارؤ فا بعباده الصالحین


*شب 28:
نمازش شش رکعت است در هر رکعت بعد از (حمد) هر یک از آیة الکرسى و (توحید) (و کوثر) را ده مرتبه بخواند و بعد از سلام صد مرتبه صلوات بفرستد.

 

*روز 28:
بخواند اللهم و فرفیه حظى من النوافل و اکرمنى فیه باحضار (الاحلام فى ، خ ل ) المسائل و قرب فیه و سیلتى من بین الوسائل یا من لا یشغله الحاح الملحین
 

*شب 29:
نمازش دو رکعت است در هر رکعت (حمد) و بیست مرتبه (توحید) و غسل در این شب فراموش نشود.

 

*روز 29:
بخواند اللهم غشنى فیه من الرحمة و ارزقنى فیه التوفیق و العصمة و طهر قلبى من غیاهب التهمة یا رحیما بعباده المذنبین
 

*شب 30:
نماز دوازده رکعت است در هر رکعت (حمد) و بیست مرتبه (توحید) و بعد از فراغ صد مرتبه صلوات بفرستد.1 - غسل 20 - زیارت امام حسین علیه السلام -3 خواندن سوره (انعام ) و (کهف ) و (یس ) و صد مرتبه استغفرالله و اتوب الیه . 4 - وداع ماه رمضان
 

*روز 30:
بخواند اللهم اجعل صیامى فیه بالشکر و القبول على ماترضاه و یرضاه الرسول محکمة فروعه بالاصول بحق محمد و آله الطاهرین الاخیار الابرار صلى الله علیهم

 

**دعای وداع ماه مبارک رمضان
شیخ صدوق رحمة الله علیه برای وداع ماه مبارک رمضان دعائی ذکر کرده که می‏گوید: ابو بصیر از امام صادق (علیه السلام) روایت کرده که حضرت فرمود: «تقول فی وداع شهر رمضان «اللهم انک قلت فی کتابک المنزل علی نبیک المرسل و قولک الحق شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن هدی للناس و بینات من الهدی و الفرقان، و هذا شهر رمضان قد انصرم فاسالک بوجهک الکریم، و کلماتک التامات ان کان بقی علی ذنب لم تغفره و ترید ان تحاسبنی به او تعذبنی علیه او تقایسنی به ان یطلع فجر هذه اللیلة، او ینصرم هذا الشهر الا و قد غفرته لی یا ارحم الراحمین‏»
در وداع ماه مبارک بگوئید، بار پروردگارا تو خود گفتی در کتاب مقدس که بر نبی مرسلت نازل فرموده‏ای و قول تو حق است که ماه رمضان که در او قرآن نازل شده و مایه هدایت و رستگاری مردم و دلائل آشکار از هدایت و وسیله تشخیص حق از باطل می‏باشد، اینک ماه رمضان به پایان رسید «و فیوضاتش تا سال آینده از ما قطع شد» پس تقاضا می‏نمایم از تو به آبروی گرامیت، و کلمات تام و تمامت، اینکه اگر بر من گناهی باقی مانده ( و پاک نشدم) که هنوز آن گناهم را نیامرزیدی، و اراده حسابرسی او را داری، یا می‏خواهی به آن گناه باقیمانده عذابم کنی، و یا به اندازه گناهم عقوبت نمائی، تا اینکه طلوع کند فجر این شب، یا پایان پذیرد این ماه مبارک، مگر آنکه آن گناهانم را بیامرزی و از تقصیرم در گذری، ای مهربانترین مهربانان.


منابع:
1- بحار الانوار، ج 98، ص 82.

2- فیض العلام فى عمل الشهور و وقایع الایام - مرحوم آیة اللّه آقاى حاج شیخ عباس قمى
3- مجله اینترینتی باران


پایان پیام/


نگارنده: زهرا رجایی مقدم

کد خبر 62490

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha