مدوار تا مهریز، گامی اساسی در جهت طرح جامع سلامت در استان یزد

خبرگزاری شبستان: طرح جامع سلامت روندی از مدوار تا شهرستان مهریز را ایجاد کرده که بهداشت و درمان را به خوبی مورد پوشش خود قرار داده است.

خبرگزاری شبستان - یزد 

 

امروز یکی از مباحث مهم در جامعه در خصوص خدمات رسانی به مردم است که هر دولت و حکومتی بایستی بر مبنای ان عمل کند و به نحوی باید عدالت را در این بخش مشاهده کنیم.

 

در این میان خدمات رسانی در بخش بهداشت و سلامت در میان خدمات دیگر از جایگاه و اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا پیشرفت جامعه به نحوی در گرو سلامت جسمی و روانی جامعه است.

 

از بین دولت هایی که پس از انقلاب اسلامی روی کار آمده اند به هر طریقی خواسته اند تا سلامت و بهداشت جامعه را بالا ببرند و هر کدام راهکارهای متفاوتی را ارائه کرده اند.

این جایگاه سلامت و بهداشت تا جایی دارای اهمیت است که رهبر انقلاب اسلامی نیز بر آن بارها تاکید کرده اند و از دولت های گوناگون نیز مبنی بر تلاش های بیشتر و کاهش پرداختی های مردم و افزایش کیفیت خدمات رسانی صحبت کرده و راهکارهایی ارائه کرده اند.

 

طرج جامع سلامت در این راستا به منظور خدمت رسانی در بخش بهداشت و درمان و سلامت جامعه ارائه شده است که با پیگیری های مسئولان و کارشناسان این طرح در کشور پیگیری می شود.

 

استان یزد در این طرح به عنوان یکی از اولین استان هایی بود که توانست به خوبی این طرح را پیاده کند و رضایت بسیاری از مخاطبان خود را در استان کسب کند.

 

کاهش پرداختی ها از جیب مردم، افزایش خدمات رسانی به مردم و ارتقای کیفیت آن، ساماندهی خدمات درمانی مهمترین اهداف این طرح بود که به خوبی پیگیری شد.

 

در این راستا با توجه به قرار گرفتن در هفته سلامت به عنوان بازدید از طرح جامع سلامت سفری یک روزه به شهرستان مهریز و بخش ها و روند ارائه خدمات سلامت در نقاط دوردست روستا از خانه بهداشت تا مرکز جامع خدمات رسانی بهداشتی را مورد بررسی قرار دادیم.

در این سفر که به همراه تعدادی از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی یزد، مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و دو نفر دیگر از خبرنگاران بودیم  از روستای خورمیز و مدوار بازدید کردیم و از ابتدای ارائه خدمات به مردم مناطق محروم در بخشی کوچک از روستایی در استان یزد آشنا شدیم.

 

خانه بهداشت مدوار اولین مقصد ما بود که این مرکز خانم فاطمه شیرزاد به عنوان بهورز این مرکز خدمات رسانی به مردم می کردند به نحوی که برای تمامی اعضای این بخش پرونده سلامت تشکیل داده بود و مسئول پیگیری خدمات بهداشت به مردم بود.

 

مسعود شریفی، قائم مقام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد که ما را در این بازدید همراهی می کرد گفت: شاهکاری که در ایران انجام شد ایجاد واحدهای بهداشتی با استفاده از تکنولوژی های جدید و برگزاری دوره های آموزشی در خانه های بهداشت بود که حتی در زمان جنگ نیز این خدمات قطع نشد.

وی افزود: با توجه به ارائه این خدمات امروز با جایی رسیده ایم که میزان مرگ و میر مادران در سال 95 به تعداد 9 در 100 هزار نفر بوده است که هدف کشوری آن 15 در 100 هزار بوده است.

 

خانم شیرزاد در خصوص خدماتی که در این مرکز ارائه می شد گفت: از اسفندماه 94 پرونده الکترونیک سلامت برای افراد در سامانه سیب ثبت می شود که تمامی گزارش گیری ها از این طریق انجام می شود.

 

این بهورز بیان کرد: تعداد افرادی که در این مرکز پرونده دارند  یک هزار و 350 نفر هستند که از زمان بارداری تا پیری و حتی مرگ و میز نیز خدمات ارائه می شود.

آموزش های پیش از ازدواج، آموزش های دوران بارداری و تغذیه و بهداشت کودکان و غیره از جمله خدماتی بود که این بهورز در این مرکز ارائه می کرد.

 

این بهورز گفت: مهمترین کمبود ما در این مرکز کمبود نیرو و تجهیزات است که به منظور ارائه خدمات بهتر باستی این امر نیز مورد توجه قرار گیرد.

 

پس از آن نیز به مرکز خدمات جامع سلامت به عنوان مرجله ای بالاتر در زمینه خدمات رسانی بهداشتی و درمانی رفتیم به این صورت که اگر بیماری در مرحله خانه بهداشت نتوانست پاسخ مناسبی در زمینه درمانی خود پیدا نکرد به مرکز جامع سلامت ارجاع داده می شود.

این مرکز که در محله اصلی خورمیز است به نحوی چهار مرکز خانه بهداشت اطراف خود را تحت پوشش قرار داده است و نزدیک به هشت هزار نفر را خدمات رسانی می کند.

 

رضاشیرازیون که به عنوان یکی از پزشکان با نام استان یزد است به عنوان رئیس این  مرکز بود که ما را در این بازدید همراهی کرد و از نزدیک در خصوص نحوه ارائه خدمات در این مرکز مطالبی را ارائه کرد.

 

این دکتر در خصوص ارائه خدمات در این مرکز بیان کرد: ما در این مرکز خدماتی از جمله دکتر عمومی، روانشناسی، مشاوره تغذبه و به خصوص دندانپزشکی ارائه می دهیم.

وی افزود: این مرکز به عنوان مرکزی جامع است که به مردم خدمت رسانی می کند و سعی کرده ایم تا امکانات از جمله دارو را نیز داشته باشیم و به همکاری مدارس این خدمات را از سنین کودکی داشته باشیم.

 

رئیس این مرکز بیان کرد: ما در این مرکز دندانپزشکی را داریم که اولویت نیز به کودکان و دانش اموزان است و پس از ان نیز بزرگسالان نیز خدمات دریافت می کنند.

 

شیرازیون بیان کرد: در این مرکز 15 نفر پرسنل وجود دارد که ماما، دندانپزشک، کارشناس تغذیه و بهداشت حرفه ی از جمله این افراد است.

پس از این مرکز حرکت خود را به سمت بیمارستان اصلی شهرستان مهریز داشتیم که در بین راه شریفی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد به طرح جامع سلامت و پروژه های سال جاری اشاره کرد و گفت: در سال جاری تعداد 167 پروژه با اعتباری بالغ بر 910 میلیارد ریال جهت بازسازی و تعمیر خانه های بهداشت و مراکز درمانی انجام می شود که تا پایان سال نیز به بهره برداری می رسد.

 

وی افزود: این پروژه ها با تفاهم نامه سه جانبه استانداری یزد، دانشگاه علوم پزشکی یزد و وزارت بهداشت بوده است که قرار شد میزان 50 درصد حمایت از وزارت بهداشت باشد و 50 درصد نیز از طریق استانداری و دانشگاه تامین شود.

 

در ادامه گام های درمانی به مرکز جامع خدمات سلامت شهید رجایی مهریز رسیدیم که در این مرکز شاهد حضور مهاجران، مسافران و حتی اتباع بیگانه بودیم.

 

در این مرکز که یکی از بهترین مراکز درمانی استان یزد نیز به شمار می رود خدماتی پاراکلینیکی نیز ارائه می شود و بخش های قلب، آزمایشگاه، بارداری و زایمان وجود داشت.

وجود تجهیزات بیمارستانی به روز از مهمترین ویژگی های این مرکز بود که محمدرضا قاسمی، رئیس بیمارستان به خیری و دولتی بودن این تجهیزات اشاره کرد.

 

در این میان با تعدادی از مراجعان نیز گفت و گو داشتیم که از خدمات رسانی این مراکز رضایت داشتند و به خوبی از این مرکز یاد می کردند.

 

طرح توسعه بیمارستان نیز از دیگر اقداماتی بود که  رئیس بیمارستان به آن اشاره  کرد و بیان کرد که در هشت هزار متر دیگر نیز این طرح انجام می شود و خیرین نیز به خوبی از این طرح حمایت کرده اند.

 

اما آنچه که در این سفر یک روزه برای ما آشکار شد در خصوص مزایای طرح جامع تحول سلامت بوده است که از دوردست ترین نقاط نیز اقدامات بهداشتی و درمانی انجام می شود و در راستای ارتقای سلامت جامعه گام برداشته می شود.

 

کوچکترین روستاها نیز این خدمات به صورت سازمان یافته انجام می شود و حتی برای مراحل بالاتر از ان نیز ارجاع صورت می گیرد و بدون کوچکترین مشکلات این روند انجام می شود که از خانه بهداشت شروع شده و پس از آن به مراحل بالاتر درمانی ارجاع داده می شود.

 

گزارش: سید ضیا میررحیمی

 

 

 

کد خبر 624923

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha