فعالیت بالای ایتالیا در بازار ایران

خبرگزاری شبستان: پس از لغو تحریم ها مراودات تجاری دو کشور گسترش یافته است و در حال حاضر شاهد حضور فعال شرکت های ایتالیایی در ایران هستیم.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: مناسبات بین ایران و ایتالیا از یک پشتوانه غنی تاریخی، فرهنگی و تمدنی برخوردار است که همین عامل در پیشبرد روابط دوجانبه در همه اعصار بسیار حائز اهمیت و موثر بوده است. مناسبات اقتصادی ایران و ایتالیا همواره از دیرباز وجود داشته و دارای قدمتی دیرینه است.

 

 بنابراین گزارش، اولین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در سال 1367 در تهران تشکیل شد و هفتمین دوران نیز در سال 1383 در تهران برگزار شده است. در سال‌های اخیر روند همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی فی‌مابین افزایش یافته و علاوه بر تبادل هیأت‌های مختلف، سمینارهایی برای تقویت همکاری‌های دوطرف در کلیه زمینه‌های اقتصادی، تجاری، فنی و صنعتی در پایتخت‌های دوکشور برگزار شده است. همکاری اقتصادی شکل گرفته بین دو کشور، بر پایه شناخت و اعتماد متقابل بوده است که بواسطه همکاری و فعالیت‌های چند ده ساله شرکت‌های ایتالیایی بویژه در بخش‌های صنعت نفت، پتروشیمی، فولاد، انرژی و مکانیک، ساختارهای زیربنایی و مکانیک ایجاد شد.

 

 این گزارش می افزاید: با توجه به آمار مبادلات اقتصادی ایران و ایتالیا تراز تجاری دو کشور، ایران سال 2013 با واردات یک میلیارد و 56 میلیون یورویی از ایتالیا در مقابل صادرات بیش از 137 میلیون یورو واردات هفت برابری داشته است. در حالی که در سال 2014 واردات از ایتالیا در همین میزان تقریبا ثابت مانده یعنی یک میلیارد و 156 میلیون یورو و در مقابل 440 میلیون یورو به این کشور کالا صادر شده است که حاکی از افزایش بیش از دو برابری صادرات ایران به ایتالیا است. پس از لغو تحریم ها مراودات تجاری دو کشور گسترش یافته است و در حال حاضر شاهد حضور فعال شرکت های ایتالیایی در ایران هستیم.

 

بنابراین گزارش، باشگاه خبرنگاران جوان در این زمینه به نقل از ایل سوله ونتی کواترو اوره، پرشمارگان ترین روزنامه ایتالیا در گزارشی با عنوان "توربین های ایتالیایی در ایران" از زبان کارلو بانفی، معاون انجمن ملی صنایع ایتالیا نوشته است: "ایران بازاریست که صادرات به آن می تواند دو یا حتی سه برابر شود. اگر بخواهیم واقع بین باشیم برای امسال می توان از رشد 15 تا 20 درصدی صادرات صحبت کرد. اما تصمیم دولت ترامپ برای ایجاد محدودیت های بانکی بر دورنمای این همکاری‌ها سنگینی می کند. از مجموع یک میلیارد و دویست میلیون یورو صادرات ایتالیا به ایران در سال 2016، کمی بیش از یک سوم آن یعنی 410 میلیون یورو، به صنایع مکانیک در بخش استخراج و پالایش نفت اختصاص داشته است. کشورهای چین، هند و کره با توجه به حضور خود در بازار ایران در سال های تحریم، از جمله رقبای سرسخت ایتالیا به شمار می آیند. اما به گفته بانفی، ایتالیایی‌ها سرسختانه تلاش می کنند تا بلکه در سال های آینده به جایگاه خود در پیش از دوره تحریم ها در بازار ایران بازگردند."

 

یادآور می شود: از جمله مهم‌ترین صنایع ایتالیا می‌توان به صنایع فلزکاری، ماشین‌آلات، شیمیایی، وسائل نقلیه، مواد غذایی و مشروبات، منسوجات و البسه، هواپیماسازی، کشتی‌سازی، پتروشیمی، الکتریکی، اتمی و جنگ‌افزار اشاره نمود. گندم، جو، سیب‌زمینی، چغندرقند، سیب، ذرت، برنج، انگور، ماهی، گاو و خوک نیز مهم‌ترین محصولات کشاورزی و دامپروری کشور را تشکیل می‌دهند.

کد خبر 625377

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha