به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حمید یعقوبی امروز (10 اردیبهشت) در مراسم افتتاحیه اولین نمایشگاه پیشگیری از آسیب های اجتماعی در خراسان جنوبی اظهار داشت: بروز آسیب های اجتماعی می تواند دلایل بسیاری داشته باشد.
وی با بیان اینکه یکی از چالش های دانشجویان جدا شدن از خانواده است، گفت: سال گذشته بر روی بیش از 95 هزار دانشجو در کشور تحقیقاتی کردیم که متوجه شدیم 10 درصد از این دانشجویان از رابطه با خانواده خود رضایت ندارند.
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به چالش هویت یابی در بین دانشجویان اشاره کرد و افزود: طی تحقیقات انجام شده در مدت اخیرا به صورت جهانی نشان دهنده این است که فرآیند هویت یابی تا 23 سالگی گسترش یافته است بنابراین دانشجویان در مرحله نوجوانی قرار دارند.
یعقوبی با توجه به اینکه تحصیل و زندگی در مدرسه با تحصیل و زندگی در دانشگاه بسیار تفاوت دارد، ادامه داد: مدرسه یک محیط تک فرهنگی است اما دانشگاه صد در صد محیطی چند فرهنگی دارد و بایستی دانشجویان بتواند با آداب و رسوم شهرهای مختلف زندگی کنند.
وی با اشاره به اینکه ۶۵ درصد دانشجویان آمادگی ازدواج در دوره دانشجویی را دارند، گفت: اما به چه دلیل ازدواج دانشجویی کمتر رخ می دهد شاید به این دلیل است که نتوانستیم شرایط لازم برای فرزندانمان ایجاد کنیم.
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه شناخت دقیق پیش شرط ازدواج سالم است، تصریح کرد: شناختی که لازمه ازدواج است در دوستی های خیابانی وجود ندارد.
یعقوبی با توجه به اینکه شعار امسال سازمان جهانی بهداشت این است که «بیایید در مورد افسردگی حرف بزنیم»، افزود: در دنیا بیش از 350 میلیون انسان افسرده وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه 15 درصد از دانشجویان سال گذشته به مراکز مشاوره در دانشگاه ها مراجعه کرده اند، اظهار داشت: 65 درصد از دانشجویان اکنون نگران آینده شغلی خود هستند.
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دانشجویان دارای افت تحصیلی بیشتر به سمت مواد مخدر حرکت می کنند، ادامه داد: قلیان و سیگار پر مصرف ترین ماده در بین دانشجویان است و 60 درصد از دانشجویان مصرف کننده مواد مخدر گفته اند که اولین مصرفشان قبل از دانشگاه بوده است.
یعقوبی به سه عامل اصلی و پر خطر برای ترغیب دانشجویان به مصرف مواد مخدر اشاره کرد و افزود: این سه عامل شامل نگرش مثبت به مواد در بین دانشجویان، تعداد افراد مصرف کننده مواد مخدر در خانواده و عصبانیت و پرخاشگری است.
وی اظهار کرد: 5 آسیب اجتماعی حاشیه نشینی، بیکاری، اعتیاد، طلاق و مسائل اخلاقی در کشور شناخته شده است که باید این مشکلات را رصد کنیم و برای حل آن ها چاره ای بیاندیشیم.
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه بیش از 95 درصد دانشجویان کشور هیچ گونه مواد مخدری مصرف نمی کنند، بیان داشت: در دانشگاه ها کانون دانشجویی سلامت همیاران را تشکیل دادیم که بیش از 10 هزار نفر عضو دارد.
نظر شما