به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی، سه شنبه (12 اردیبهشت) در دومین نشست شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت که در محل دفتر مرکزی جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار، برگزار شد با تبریک اعیاد شعبانیه، گفت: رویداد «مشهد، پایتخت فرهنگی جهان اسلام» فرصت و ظرفیت ارزشمندی برای نظام جمهوری اسلامی ایران به منظور معرفی معارف اهل بیت (ع) و فرهنگ رضوی به جهانیان است.
وی با اشاره به رویکرد تکذیب و سرکشی برخی افراد نسبت به آیات قرآن کریم، افزود: امام حسین (ع) در تبیین مفهوم قرآنی «استدراج» میفرمایند "استدراج از ناحیه خداوند نسبت به بندگانی است که شکرگزار نعمات وی نباشند و روحیه ناشکری و ناسپاسی در هر جامعهای میتواند موجب بروز عذاب شود" بر این اساس باید بدانیم که مراقد منور امام رضا (ع)، حضرت معصومه (ع) و حضرت شاهچراغ (ع) و هزاران امامزاده در سراسر ایران موجب نورانیت و بصیرت مردم کشور ما شده است، پس باید شکرگزار این نعمت باشیم و بدانیم که شکرگزاری نعمت وجود این بزرگواران و همچنین نعمت ولایت از طریق معرفی آموزههای آنان ممکن است.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، اضافه کرد: رویداد «مشهد؛ پایتخت فرهنگی جهان اسلام» ظرفیت و دریچهای برای معارف اهل بیت (ع) و فرهنگ رضوی است بنابراین نباید تعبیر «تکرار» برای برگزاری چنین جلساتی به کار برد بلکه باید قدرشناس این همنشینیها و جلسات باشیم.
ارباب سلیمانی با اشاره به نامگذاری سال ۱۳۹۶ از سوی مقام معظم رهبری با عنوان «اقتصاد مقاومتی؛ تولید ـ اشتغال» گفت: دستگاههای عضو در شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت برای گفتمانسازی و جریانسازی بر اساس این شعار با الهام از کلام نورانی امام رضا (ع) فعالیت کنند.
وی ادامه داد: همچنین آثار فعالیتهای انجام شده در زمینه فرهنگ رضوی باید بیش از گذشته، تولید و منعکس شده و در معرض نمایش قرار گیرند و با توجه به رویداد مشهد؛ پایتخت فرهنگی جهان اسلام» به ابعاد جهانی آن توجه شود تا از فراگیری و اثربخشی بیشتری برخوردار گردد.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، خاطرنشان کرد: آثار فعالیتهای ما نباید محدود باشند بلکه باید با رویکرد جهانی و فراتر از محدودیتهای مکانی و زمانی تولید شوند، مهمترین رسالت عناصر فرهنگی تولید محتوای غنی و جذاب است.
ارباب سلیمانی ادامه داد: کارهای انجامشده دستگاههای عضو شورای هماهنگی دهه کرامت در قالب یک کتاب یا بروشور گردآوری و عرضه شوند زیرا انجام چنین اقدامی میتواند موجب الگوبرداری سایر کشورها از اینگونه فعالیتها شود.
وی گفت: نهاد کتابخانههای عمومی کشور که از اعضای این شورای هماهنگی است در طراحی مسابقههای کتابخوانی خود ظرفیت و شرایط گروههای مختلف سنی را در نظر بگیرد تا مسابقه کتابخوانی رضوی برای تمام سنین از دوران کودکی تا بزرگسالی، قابل اجرا باشد.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، افزود: آثار مرتبط با اهل بیت (ع) و مسجد به زبانهای مختلف دنیا ترجمه شوند تا به تعبیر مقام معظم رهبری صرفا مصرفکننده تولیدات فرهنگی سایر کشورها نباشیم و در این میان بدانیم که ارایه درست هر کاری به ویزه در عرصه فرهنگ و هنر موجب تحسین و تقدیر دیگران میشود.
ارباب سلیمانی خاطرنشان کرد: از بازاریان متدین نیز انتظار میرود تا همانطور که این قشر پیش از انقلاب از آثار علمی بزرگان دینی حمایت میکردند، حامی تولیدات و آثار فرهنگی متناسب با دهه کرامت و فرهنگ رضوی نیز باشد و تقاضا داریم تا جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار در کنار تمام خدمات ارزشمند خود از آثار مفید و قابل عرضه در عرصه ملی هم حمایت کند.
وی با بیان اینکه دستگاههای عضو شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت، کارگروههای مختلفی به ویژه کارگروه محتوایی را راهاندازی و تقویت کنند، در ادامه خاطرنشان کرد: این شورا نامگذاری روزهای دهه کرامت را مورد توجه قرار دهد تا سایر دستگاهها و رسانه ملی نیز در برنامهریزیهای خود آن را مدنظر قرار دهند.
نظر شما