«کامیار محسنین» منتقد سینما و مدیر ارتباطات بین المللی جشنواره جهانی فیلم فجر در ارزیابی جشنواره جهانی فیلم فجر نسبت به دو دوره قبل به خبرنگار سینمایی شبستان گفت: فکر می کنم دوباره به وضعیت با ثبات و خوب بر می گردیم و می توانیم ببینیم که امسال از بسیاری جشنواره های معتبر دنیا، چهره های شاخصی برای تماشا و انتخاب فیلم های ایرانی برای رویدادهای سینمایی که دارند، حضور پیدا کردند برای مثال برنامه ریز جشنواره فیلم توکیو، قائم مقام رئیس جشنواره فلیم بوآ در هندوستان، مدیر برنامه ریزی جشنواره فیلم مسکو، یکی از اعضای اصلی هیات انتخاب جشنواره لوکارنو و ... در جشنواره جهانی فجر حاضر بودند. در کنار اینها می توانیم جشنواره هایی مثل پوسان، ژنو، وایادولید و مجموعه ای گسترده از جشنواره های بین المللی و همچنین مسئولان جشنواره هایی که در کشورهای اسلامی و منطقه برگزار می شود را ببینیم.
وی در ادامه بیان کرد: خوشبختانه این، امکانی است که سینمای ایران به نحو خیلی خوبی همیشه از آن استفاده کرده است تا بتواند طیف گسترده ای از محصولاتش را طی دوره ای مشخص، به برنامه ریزان رویدادهای سینمایی عرضه کند و از این طریق است که بازاریابی فیلم های ایرانی میسر می شود.
محسنین با بیان اینکه فیلم های ایرانی جریان غالب سینمایی نیستند که قرار باشد در تعداد سینماهای زیادی نمایش داده شوند، تاکید کرد: فیلم های ایرانی از جریان خاص سینمایی هستند که طبعاً وجود یک عامل پیش برنده مثل حضور در یک جشنواره معتبر و جوایز بینالمللی که کسب می کنند، در آن بخش از بازار بین المللی که در مورد آن صحبت می کنیم، اهمیت خاصی دارند. بنابراین فکر می کنم اتفاقی که در برپایی جشنواره جهانی افتاده، اتفاق مثبت و مطلوبی است.
وی توضیح داد: در کنار همه این شاخصه ها، در جشنواره جهانی فجر داوران سرشناسی حضور داشتند که بسیاری از آنها سابقه ریاست هیات داوران جشنواره های بزرگ بین المللی را داشتند و بسیاری از اساتید سینما هستند که در طول جشنواره، در قالب کارگاه های آموزشی حضور پیدا کردند و مجموع این عوامل برای بسیاری از دست اندرکاران بین المللی سینما که از کشورهای دیگر حضور داشتند، به شکلی هیجان انگیز بوده و مورد نظرشان قرار گرفته است.
مدیر ارتباطات بین المللی جشنواره جهانی فیلم فجر در پاسخ به پرسش خبرنگار شبستان درباره اینکه آیا فکر می کنید سال آینده با حضور دولت جدید، ثمرات مثبت جشنواره جهانی فجر ادامه پیدا خواهد کرد یا خیر؟ گفت: در مورد این موضوع صحبت کردن واقعاً دشوار است و قدرت پیش گویی می خواهد و واقعاً نمی دانم با آمدن دولت بعدی که ممکن است همین دولت کنونی باشد یا نباشد، قرار است چه سیاست های فرهنگی حاکم شود. یکی از مشکلات اساسی در مملکت ما این است که بودجه بخش فرهنگی به نحو تعجب برانگیزی در سطحی پایین تعریف می شود و حتی برخی مسئولان فرهنگی مدعی هستند که فعالیت های فرهنگی کار خاصی برای کشور نمی تواند انجام دهد!
وی در ادامه این مطلب بیان کرد: ممکن است در بسیاری از نمایندگی های ایران در کشورهای خارجی تلاش بسیار زیادی در طول سال انجام گیرد که دو تیتر مثبت در مورد کشور ایران در رسانه های محلی منعکس شود. این در حالی است که ما با سینما این قدرت را داریم که در مراسمی مثل اسکار که بیننده میلیونی دارد، تریبون را در اختیار یک سینماگر ایرانی قرار گیرد تا حرف های یک ملت را به سادگی بتواند بیان کند و فکر نمی کنم که به لحاظ دیپلماسی عمومی نیز این موضوع، پیش پا افتاده باشد.
محسنین در پایان تاکید کرد: توجه بیشتر به مقوله فرهنگ و سینما و اعطای آزادی عمل بیشتر به هنرمندان و از خود دانستن سینماگران، می تواند کمک های بسیاری به مملکت کند.
گفتوگو: آزاده فضلی
نظر شما