به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، شب گذشته (12 اردیبهشت) در مراسم اختتامیه نهمین جشنواره دانشگاهی انجمن های علمی، دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز با عنوان «حرکت»، گفت: شعار ما مشارکت علمی، فرهنگی، اجتماعی و هنری و نشاط و آگاهی با افزایش حضور و نقش آفرینی در حوزه ها و بخش های مختلف است که منجر به امید و دلگرمی و انگیزه دانشجویان می شود.
وی از برگزاری 32 جشنواره ملی رضوی و ارائه هزاران اثر در بخش های علمی، فرهنگی، ادبی و هنری از سوی دانشجوان در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: در حوزه های اردویی، اردوهای علمی، سفرهای آموزشی و ... هم شاهد افزایش روز افزون بودیم.
وی اضافه کرد: در بخش اردویی باید به سمتی حرکت کنیم که اردوهای علمی و فرهنگی در چارچوب ضوابط و هنجارهای اجتماعی و دینی توسعه یابد و امکان تعامل دانشجویان در قالب انجمن های علمی و کانون های فرهنگی با دانشجویان منطقه و کشورهای اسلامی برقرار شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، با بیان اینکه ما باید بدون شعار و عوام فریبی و به صورت ریشه ای به سوی حل مشکلات حرکت کنیم و این وظیفه همگان و دولتمردان است، افزود: یکی از مشکلات خوزستان بحث محیط زیست و پدیده ریزگردهاست که برای حل آن یک عزم ملی ایجاد شده است.
وی اظهار کرد: عمق آب های زیرزمینی به مراتب پایین رفته و در برخی استانها با فرو نشست زمین مواجه هستیم و بی تدبیری در استخراج آب ها، احداث سدها و مدیریت آب موجب ایجاد بحران هایی در حوزه محیط زیست در بخش های مختلف جغرافیایی شده است.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه ها و دانشجویان به عنوان جوانان نخبه باید در این زمینه مطالبه گر باشند و با رویکرد علمی و تلاش و برنامه، خواسته های خود را بیان کنند، ادامه داد: دانشگاهیان در این زمینه پیشرو هستند و تاکنون اقداماتی آغاز شده که نتایج آن را در ماه های آینده مشخص خواهد شد.
هاشمی، در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: باید فضایی ایجاد شود که دانشجویان بتوانند به راحتی نقدهای خود را مطرح و دانشگاه ظرفیت شنیدن آنها را داشته باشد و این بزرگترین دستاوردی است که من می توانم از پرونده فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها عرضه کنم.
وی به رشد نشریات دانشجویی اشاره کرد و اذعان داشت: رشد نشریات طی سه سال اخیر در کشور بیش از 2 هزار نشریه بوده و از نظر کیفی هم رشد خیلی خوبی داشتیم؛ آزادی بیان در جمهوری اسلامی از اصول و حقوق شهروندی است و ما موظفیم از این حوزه دفاع و از نقدها و نظرات در چارچوب قوانین استقبال کنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، از افزایش اتحادیههای علمی و دانشجویی از پنج اتحادیه به 32 اتحادیه و رشد پنج برابری آن خبر داد و تاکید کرد: دانشگاه های ما در میان دانشگاه های یک درصد برتر دنیا قرار دارند و مقالات ما در بین مقالات برتر دنیا هستند ولی در سال های 90 و 91 رتبه علمی و سرعت تولید علم ما افت کرد.
وی با بیان اینکه این افت در سال 92 ادامه داشت ولی در سال 93 به رشد رسیدیم و امروز چهار رتبه ارتقا پیدا کردیم، اذعان داشت: زمانی ما در رتبه 50 قرار داشتیم و اکنون به رتبه 16 رسیدیم؛ طبیعی است در این مقطع سرعت رشد کم شود اما از لحاظ رشد تعداد مقالات این سرعت حفظ شده و در شاخص های مهم تر هم رشد خوبی داریم.
نظر شما