به گزارش خبرگزاری شبستان، «العهد» در مقاله ای به قلم «جهاد حیدر» نوشت: «یسرائیل کاتز» وزیر اطلاعات اسرائیل، نقشه کاملی را برای مقابله با اثرات پیروزی محور مقاومت از طریق رفع خطر گروه های تکفیری به دولت آمریکا ارائه داد. این سند به صراحت و به طور مستقیم خواستار اعمال تحریم علیه حزب الله و جمهوری اسلامی ایران و به رسمیت شناختن حاکمیت اسراییل بر بلندی های جولان اشغالی شده است
احساس چنین ضرورتی در «تل آویو» تنها پس از پیروزی هایی که ارتش سوریه و متحدان آن در مواجهه با تهدید گروه های تکفیری به دست آوردند، به وجود آمد. به نظر می رسد که این طرح، نتیجه برآوردهای نهادهای ذیربط بوده و از بین گزینه های دیگری انتخاب شده است. به ظاهر، آنچه که تصمیم گیرندگان اسرائیلی را به ارائه چنین طرحی جسور کرد، روی کار آمدن «ترامپ» و سیاست های متفاوت او نسبت به «اوباما» در برخورد با مسائل منطقه ای به ویژه ایران و سوریه است.
با وجود اینکه دعوت اسرائیل از آمریکا برای به رسمیت شناختن حق حاکمیت این رژیم در بلندی های جولان به دنبال بهره کشی از حوادث سوریه به منظور تحقق چنین موفقیتی است اما دارای یک بعد استراتژیک یعنی ادامه اشغال این نقطه جغرافیائی با مزایای استراتژیک نیزبوده که در حقیقت بخشی از ابزار قدرت نظامی در راستای حمایت از اسرائیل و توانمندسازی غرب برای مهار پیروزی محور مقاومت است.
کاملا روشن است که چنین دعوتی برای مخالفت همه جانبه با حضور نظامی ایران در سوریه، خطاب به دولت «ترامپ» است زیرا اسرائیل به طور مداوم بر موضع افراطی «ترامپ» در این زمینه تأکید می کند.«تل آویو» به این نکته را به خوبی درک می کند که بدون حمایت آمریکا موفق به تحقق چنین هدفی نمی شود. این موضع با توجه به اثرات و عواقب ناشی از شکست شرط سرنگونی «بشار اسد» به ویژه پس از تهدیدات امنیتی ملی اسرائیل در نتیجه حضور نظامی مستقیم متحدان دولت سوریه در صدر اولویت های این رژیم قرار گرفت.
به نظر می رسد که این هدف یکی از شعارهای «اسرائیل» در مرحله بعدی بوده و محور مذاکرات این رژیم با واشنگتن و مسکو را تشکیل می دهد. در این چارچوب برخی خطوط قرمز اسرائیل در برخورد با نیروهای فرضی ایران و حزب الله در بلندیهای جولان جای می گیرد و همین موضوع به ادعای «اسرائیل» در مورد تلاش ایران برای ساخت یک بندر پایان می دهد.
تلاش های اسرائیل برای عقب نشینی ایران از موضع خود در قبال این رژیم و حمایت از محور مقاومت در طول مذاکرات هسته ای به نتیجه نرسید و نتیجه آن ادامه حمایت ایران از حزب الله و دیگر گروه های مقاومت بود. در مقابل، اسرائیل به مطالبه اعمال تحریم هایی علیه ایران و حزب الله روی آورد
«کاتز» در توجیه اعمال این تحریم ها گفت: «برای این بود که اسرائیل مجبور به پاسخ به زور به لبنان در آینده نشود». چنین موضعی به دنبال اعمال فشار برای قانونی شمردن این تحریم ها و القاء این پیام است که در این میان فقط دو سناریو وجود دارد یا تحریم یا جنگ! این در حالی است که معادله بازدارندگی اعمال شده توسط حزب الله امنیت استراتژیک برای لبنان از سال 2006 وجود داشته است.
نظر شما