حقوق شهروندی، حرکت فانتزی و دکوری نیست/ حقوق شهروندی به مطالبه ملی تبدیل شود

خبرگزاری شبستان: دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی یک موضوع سیاسی و انتخاباتی نیست، گفت: باید منشور حقوق شهروندی به یک باور اجتماعی تبدیل شود، زیرا این مهم یک حرکت فانتزی، شعار و یا دکور نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ الهام امین زاده، دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی امروز سه شنبه در همایش ملی حقوق شهروندی و جامعه مدنی در مرکز خراسان شمالی گفت: باید منشور حقوق شهروندی به یک باور اجتماعی تبدیل شود، زیرا این مهم یک حرکت فانتزی، شعار و یا دکور نیست.

 

وی تصریح کرد: منشور حقوق شهروندی یک موضوع سیاسی و انتخاباتی نیست، بلکه از اهمیت بسزایی برخوردار است.

 

امین زاده با تاکید بر اینکه باید ابعاد مختلف حقوق شهروندی به دانش آموزان آموزش داده شود، گفت: باید در آموزش و پرورش در کنار دانش اندوزی به مباحث مهارت های زندگی نیز توجه شود.

 

وی افزود: مقرر است در دانشگاه ها دو واحد درسی به منشور حقوق شهروندی اختصاص یابد تا دانشجویان بیشتر خلق و خوی آدمیت را فرا بگیرند زیرا صرفا دانش اندوزی فایده ندارد.

 

دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی تاکید کرد: اگر منشور حقوق شهروندی در جامعه نهادینه شود، دیگر در خصوص خرده فرهنگ های وارداتی آسیب پذیر نخواهیم بود.

 

وی افزود: با توجه به اهمیت منشور حقوق شهروندی، رئیس جمهوری نیز در برنامه های انتخاباتی به این موضوع خیلی ورود نخواهند کرد تا آسیبی به آن وارد نشود.

 

امین زاده با بیان اینکه طی سال های گذشته بحث منشور حقوق شهروندی ابلاغ و تدوین شد و هم اکنون در مرحله اقدام و عمل قرار دارد، ادامه داد: طی تحقیقات مشخص شده در دولت های مختلف حدود 75 درصد به حقوق سیاسی توجه شده در حالی که باید در کنار این موضوع به مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هم پرداخته شود.

 

دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی با اشاره به اینکه بیشتر در دولت ها به مسائل سیاسی توجه شده و به همین دلیل آسیب های اجتماعی در کشور مدیریت نشده است، افزود: باید به حقوق اجتماعی بیش از پیش در جامعه توجه شود.

 

امین زاده با بیان اینکه رئیس جمهور با کپی برداری از سندهای غربی در تدوین منشور حقوق شهروندی مخالف بوده و تاکید داشته باید این مهم به عنوان یک سند ایرانی و اسلامی معرفی شود، گفت: باید منشور حقوق شهروندی به یک مطالبه ملی در کشور تبدیل شود و دستگاه‌های اجرایی نیز باید با نصب این منشور در مقابل دید ارباب رجوع ها، آنان را نسبت به حقوق خود آگاهی بخشند.

 

وی ادامه داد: بر اساس این منشور در صورتی که حق افراد در نهادی مورد تضییع قرار گرفت، فرد می تواند به هیات نظارت بر تخلفات اداری مراجعه کند.

 

امین زاده با بیان اینکه مدعی نیستیم منشور حقوق شهروندی را اختراع کرده ایم، افزود: این مهم از سال های گذشته بوده اما از سال 92 به طور کامل جمع بندی و ابلاغ شده و هم اکنون در دستگاه های اجرایی در مرحله عمل قراردارد.

 

 

 

کد خبر 627641

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha