خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: آنچه طبق قرارداد، سنت، یا قوانین نمونهای برای سرمشق به کار میرود و اجرای آن قبول عام یابد. وضع قوانین و مقرارت برای تعیین کیفیت و مشخصات مطلوب یک کالا یا خدمات را استاندارد میگویند. استانداردها دارای چهار محورهای، کاملاً مجزاء، یعنی «ماهیت محصولات»، «امور مدیریتی»، «ارزیابیوانطباقها» و «مسئولیتهای اجتماعی» میباشند.
همچنین داشتن نظم و معیار و تعیین حد و اندازه و مهم تر از آن رعایت حدود و اندازهها برای حفظ کیفیت زندگی اجتماعی و حتی زندگی شخصی بسیار ضروری و مفید است. در امور اجتماعی و اقتصادی و بویژه امور صنعتی به این حد و اندازهها استاندارد میگویند. پایه مان معادل واژه استاندارد به معنای آنچه باید در کارها و امور بعنوان پایه و اساس قرار بگیرد و بماند. این واژه به فرهنگستان زبان ایران پیشنهاد شده است.
بنابراین گزارش، در کشورمان سازمان ملی استاندارد ایران متولی این بخش است که تدوینکننده قوانین و قواعد مرتبط با استاندارد و اجراکننده و نظارتکننده بر آنها است. با اقداماتی که در این حوزه تاکنون انجام شده است شاهد رشد جایگاه ایران در استانداردسازی هستیم.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران نوشته است: "ایران در بررسی سازمان بین المللی استانداردسازی(ایزو) در سال 2013 در بین 163 کشور رتبه 31 در سال 2015 رتبه 27 و در سال 2016 به رتبه 23 رسیده است."
یادآور می شود: سازمان استاندارد به عنوان یک سازمان فرابخشی، نظارتی و حاکمیتی اقدامات مناسبی را در زمینه برون سپاری فعالیت ها انجام داده به گونه ای که حدود 2 هزار و 700 آزمایشگاه و حدود 350 شرکت در بازرسی بخش خصوصی این نهاد را در تحقق اهداف یاری می کنند. سازمان استاندارد ایران در 11 سازمان بین المللی عضو است که مهمترین آن ایزو بشمار می رود. در سالهای اخیر با وجود همه مشکلات اقدامات مطلوبی توسط این نهاد در حوزه های مختلف از جمله قضایی، خودرو، ساختمان و غیره صورت گرفته است. در سه سال اخیر یک میلیون بازرسی از واحدهای صنفی در کشور انجام شده است.
نظر شما