خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ترامپ در دیدار با لاوروف بر لزوم کنترل ایران تأکید کرد، اختصاص 286 شعبه اخذ رای برای ایرانیان خارج از کشور، ماکرون می خواهد برجام با جدیت اجرا شود، درخواست آمریکا از اتحادیه اروپا برای مقابله با ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا: واشنگتن و اسرائیل نگران نفوذ ایران در بلندیهای جولان هستند
«جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا برای دیدار با مقامات رژیم صهیونیستی و انجام مقدمات سفر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به فلسطین اشغالی، سهشنبه وارد تلآویو شد.
به نوشته وبگاه «استرایپس» دانفورد درباره حضور ایران در منطقه امن سوریه که یکی از آنها در جنوب سوریه و در امتداد مرزهای اسرائیل در بلندیهان جولان قرار دارد گفت، اسرائیل از احتمال حضور ایران یا نیروهای تحت حمایت ایران چون «حزب الله» در نزدیکی مرز نگران است.
ژنرال دانفورد گفت: «ما هم نگران این موضوع هستیم و فکر کنم منصفانه است که بگویم اسرائیلیها درباره آنچه که در جنوب غربی سوریه و در امتداد مرز رخ میدهد، نگران هستند. نگرانی نخست نفوذ ایران و نفوذ حزب الله لبنان در مرز است.»
دانفورد که یک ماه بیشتر از سفر قبلیاش به فلسطین اشغالی نمیگذرد، در بدو ورود از سوی «گادی آیزنکوت» همتای اسرائیلی خود مورد استقبال قرار گرفته و همچنین در مراسم رژه نظامی، از آیزنکوت مدال تقدیر دریافت کرد.
وی سپس با «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دیدار کرد. لیبرمن در این دیدار ضمن تشکر از دوستی دانفورد با اسرائیل، گفت: «سفر شما نشان دهنده عمق روابط امنیتی آمریکا و اسرائیل است.»
به نوشته پایگاه خبری «تایمز اسرائیل» دانفورد در سومین سفر خود به فلسطین اشغالی در سمت کنونی، همچنین با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی دیدار و بر روابط استوار میان اسرائیل و امریکا تاکید کرد.
کاخ سفید: ترامپ در دیدار با لاوروف بر لزوم کنترل ایران تأکید کرد
کاخ سفید اعلام کرد «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در دیدار با «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه، در مورد فشار به ایران هم صحبت کرده است.
در بیانیهای که در سایت دولت آمریکا منتشر شده، آمده است: «رئیسجمهور ترامپ بر لزوم همکاری برای پایان دادن به درگیری در سوریه، به خصوص لزوم کنترل رژیم سوریه، ایران و نایبان ایران توسط روسیه، تأکید کرد.»
بنا بر اعلام کاخ سفید، ترامپ در این دیدار در مورد وضعیت اوکراین هم صحبت کرده و گفته است که واشنگتن به تلاش برای حل این بحران متعهد است.
رئیسجمهور آمریکا ابراز امیدواری کرده که روابط واشنگتن-مسکو به سمت بهبود حرکت کند.
اختصاص 286 شعبه اخذ رای برای ایرانیان خارج از کشور
دوازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری قرار است همزمان با داخل کشور در 103 کشور خارجی برای هموطنان ایرانی مقیم این کشورها نیز برگزار شود.
براساس اعلام قبلی قرار بود این دور از انتخابات در 103 کشور و 132 نمایندگی (سفارتخانهها و سرکنسولگریهای ایران) و در 279 شعبه اخذ رأی برگزار شود که براساس پیگیریهای انجام شده این رقم به 133 نمایندگی و 286 شعبه اخذ رای افزایش یافته است.
حسن قشقاوی معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت خارجه ششم اردیبهشت ماه در نشستی خبری گفت که براساس توافقات حاصله مقرر شد دوازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری همزمان با داخل کشور در ١٠٣ کشور و 132 نمایندگی (سفارتخانهها و سرکنسولگریهای ایران) و در ٢٧٩ شعبه اخذ رأی برگزار شود.
ایرانیان مقیم خارج از کشور میتوانند روز 29 اردیبهشت ماه با مراجعه به محلهای اعلام شده اخذ رای با شناسنامه، کارت ملی و یا گذرنامه معتبر اقدام به شرکت در این دور از انتخابات کنند.
مهر:
ماکرون می خواهد برجام با جدیت اجرا شود
نشریه پلیتیکو به دیدگاههای امانوئل ماکرون، رئیس جمهور منتخب فرانسه درباره مسائل مختلف سیاست خارجی و موضع وی در قبال توافق هسته ای ایران پرداخته و به نقل از اوریلین لوشووالیه مشاور رسمی سیاست خارجی ماکرون نوشت: در خصوص توافق هسته ای ایران، ما خواستار همکاری بسیار نزدیک درباره ادامه آن، و اطمینان از این هستیم که (این توافق) همچنان به قوت خود باقی است، اما با جدیت اجرا می شود.
این نشریه اطلاع داد: امانوئل ماکرون بی آنکه (در مبارزات انتخاباتی خود) چندان به امور بین المللی بپردازد، به عنوان رئیس جمهور به کاخ الیزه راه یافت.
وی گفت فرانسه می خواهد ابتکار امنیتی جدیدی درباره لیبی پیشنهاد کند و درباره سوریه و اوکراین تبادل نظر کند. اینها سه مسئله امنیتی اصلی هستند. ماکرون در عین حال خواستار توضیح کاخ سفید درباره موضع خود در قبال تجارت آزاد، توافق هسته ای ایران و توافق آب و هوایی پاریس خواهد شد.
لوشووالیه توضیح داد: در صورت بازنگری آمریکا در مشارکت خود در توافق پاریس، این مسئله کمی ما را نگران خواهد کرد، و از آمریکا می خواهیم که در این توافق بماند. احتمالاً ما می توانیم انعطاف پذیرتر باشیم، اما از آمریکا می خواهیم در این توافق باقی بماند.
لوشووالیه گفت: ما درک می کنیم که بازنگری در سیاست در قبال برجام در دست انجام است و می خواهیم برخی گزینه ها را بیازماییم.
باشگاه خبرنگاران جوان:
درخواست آمریکا از اتحادیه اروپا برای مقابله با ایران
"نیکی هیلی"، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، در جریان نشست روز گذشته شورای امنیت به تکرار لفاظی علیه ایران پرداخت و خواستار اقدامات بیشتر اتحادیه اروپا برای مقابله با ایران شد.
هیلی در سخنان روز گذشته از اتحادیه اروپا خواست برای اعمال فشار بیشتر بر ایران، سوریه و کره شمالی اقدامات ملموس و سازندهای انجام دهد.
وی در ادامه اظهارات مداخلهجویانه خود خواستار اعمال تحریمهای سختگیرانهتری علیه "بشار اسد"، رئیسجمهور سوریه، و دولت او شد. هیلی همچنین از اتحادیه اروپا خواست روابط دیپلماتیک و اقتصادی خود را با کره شمالی کاهش دهد.
وی درباره موضوع ایران مدعی شد: باید به ایران گوشزد کرد اقدامات بیثباتکننده این کشور مانند حمایت از گروههای تروریستی و افراطی (محور مقاومت) باید متوقف شود و اتحادیه اروپا است که با اعمال فشار بیشتر علیه این کشور میتواند جاهطلبیهای هستهای و منطقهای تهران را متوقف کند.
پس از اظهارات نیکی هیلی، "فدریکا موگرینی"، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پشت تریبون قرار گرفت و گفت: من به طور مستقیم به دولت آمریکا اعلام کردهام که اتحادیه اروپا متعهد به اجرای کامل برجام است و این بدان معناست که از سوی همه طرفها این اقدام باید صورت گیرد.
ارتش پاکستان: تنش در مرز ایران دسیسه دشمنان مشترک است
سرلشکر «آصف غفور» سخنگوی ارتش پاکستان در کنفرانس مطبوعاتی در مقر ارتش پاکستان در شهر راولپندی گفت: مکانیزم مدیریت و امنیت مرزی هفته های آینده میان پاکستان و ایران بهبود خواهد یافت.
وی افزود: پاکستان و ایران دارای روابط برادرانه و تاریخی قوی هستند و در آینده این روابط گسترش خواهد یافت.ایران کشور همسایه و دوست ما شناخته می شود.
سخنگوی ارتش پاکستان گفت: متاسفانه در هفته اخیر شاهد تنش های مرزی بودیم. اگر تنش هایی در مرزهای ما مشاهده می شود قاعدتاً باید آن را دسیسه ای از سوی دشمنان مشترکمان بدانیم.
وی خاطر نشان کرد به تازگی فرمانده ارتش پاکستان یک جلسه بسیار خوب و مثبت با وزیر امور خارجه ایران و سفیر آن کشور در پاکستان داشته است.
وی افزود: در این دیدار ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش پاکستان به وزیر امور خارجه ایران اطمینان داد که پاکستان اقدامات موثری برای بهبود امنیت در امتداد مرز با ایران انجام خواهد داد.
وی در ادامه در مورد ائتلاف نظامی کشورهای اسلامی گفت: ما هرگز عضویت در این ائتلاف را به قیمت زیر سوال بردن روابط مان با ایران نخواهیم پذیرفت.
وی تاکید کرد پاکستان خواهان ایفای نقش برای کاهش تنش میان ایران و عربستان و ایجاد توازن در روابط دو کشور است زیرا پاکستان قوی ترین ارتش را در میان کشورهای جهان اسلام دارد.
وی گفت: در پاسخ به سفر اخیر وزیر امور خارجه ایران به پاکستان، ما هم بزودی به ایران سفری انجام خواهیم داد تا از این طریق تعاملات عالی میان دو کشور تقویت شود.
سخنگوی ارتش پاکستان در مورد درگیری های مرزی با افغانستان در نزدیکی گذرگاه «چمن» گفت: درگیری در دو روستای مرزی صورت گرفت که نیمی از آن در خاک افغانستان و نیمی از آن هم در خاک پاکستان است. ما قبل از آغاز سرشماری به مقامات مرزی افغان اطلاع داده بودیم که ما در مناطق خود سرشماری انجام خواهیم داد اما با این وجود ما شاهد حادثه مذکور بودیم.
وی افزود: ما بارها از مقامات افغانستان خواسته ایم مکانیزم مدیریت مرزی با پاکستان را تقویت بخشد اما افغانستان به آن توجه ندارد.
ایرنا:
خاطرات یک نویسنده اسپانیایی از سفر به ایران / درجات عالی فرهنگ ، در کوچه و بازار دیده می شود
پاتریسیا آلمارسکی نویسنده اسپانیایی می گوید که نخستین چیزی که در سفر به ایران مشاهده می شود، غلط بودن اتهاماتی است که از بیرون علیه این کشور و مردم آن طرح می شوند.
آلمارسگی» (متولد شهر ساراگوسا، 1969) که کتابی از خاطرات سفر سال 2005 خود به ایران منتشر کرده،در گفت و گو با نشریه محلی 'ال دیاریو دسویا' افزود: مردم ایران بسیار مهربان، با فرهنگ و مهمان نواز هستند و درجات عالی فرهنگی از جمله شعر و موسیقی را به راحتی در بین مردم عادی هم می توان مشاهده کرد.
وی تصریح کرد: کافی است سری به حافظیه در شیراز بزنید تا به چشمان خود خانواده هایی را مشاهده کنید که شعرهای حافظ را به یاد او دکلمه می کنند.
المارسگی همچنین به توانایی های بالای نسل دانشگاهی و جوان ایران اشاره کرده و می گوید که که اتفاقا اطلاعات بسیار زیادی هم از اسپانیا دارند.
وی خاطرنشان کرد: حضور در بین مردم ایران به اندازه حضور در بین مردم هر کشور غربی عادی است و البته در این زمینه حساب جمع های خصوصی مردم از حضور آنها در محافل عمومی را باید کاملا جدا کرد.
آلمارسگی در ادامه می گوید: به آینده ایران خوشبین است و او تغییرات محسوسی از نظر سیاسی در وضعیت کشور بین دو سفر متوالی خود (به فاصله چند سال) مشاهده کرده است و انتقاد از مسوولان به راحتی شنیده می شود.
وی به دفاع از وضعیت زنان در ایران پرداخته و تصریح می کند: اتفاقا زنان ایرانی فرصت های زیادی برای پشیرفت دارند و خودشان نیز تلاش زیادی در این خصوص انجام داده اند به نحوی که وقتی شما به ایران سفر می کنید و دنبال کسی هستید که انگلیسی یا فرانسه صحبت کند، حتما یک دختر خانم را پیدا خواهید کرد.
این توریست اسپانیایی تاکید کرده است: نمی توان گفت زنان در ایران با مردان برابر هستند چراکه چنین نابرابری در بسیاری از کشورهای جهان دیده می شود و محدود به ایران نیست.
این نویسنده اسپانیایی در ادامه از امنیت بالای ایران و احترام آنها به یک زن خارجی – که به تنهایی در این کشور مسافرت می کرده – نیز سخن به میان آورده و افزوده است: این که شما یک زن تنهای خارجی در ایران باشید برایتان یک امتیاز است و سبب می شود همه جوره به شما کمک کنند.
وی همچنین به برخورد بسیار بدگروهی از اتباع اسپانیا (مسوولان والنسیایی یک شرکت سرامیکی در یزد) با وی در سفر به ایران اشاره و بدون ارائه جزییات بیشتری آن را بدترین تجربه خود در ایران توصیف کرده است.
نظر شما