به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم اختتامیه سیاُمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی وزیر و رئیس نمایشگاه کتاب تهران و «کارلو چرتی» رایزن فرهنگی ایتالیا در ایران، برگزار شد.
اجرای این مراسم بر عهده رشید کاکاوند است.
سیدعباس صالحی دراین مراسم با تشکر از موسسه نمایشگاهها، مجموعه شهر آفتاب، نیروی انتظامی، خدمات شهری شهرداری، آتش نشانی و مسئولان حرم مطهر، گفت: از همین فردا از تشکلهای نشر میخواهیم که کلید آغاز به کار نمایشگاه کتاب سال آینده را بزنند و برنامههای آن را به ما اعلام کنند.
وی به بخش بینالملل اشاره کرد و با تشکر از کشور ایتالیا و شهر استانبول، بیان کرد: طی برپایی نمایشگاه کتاب تهران ۱۵۰ نشست چند جانبه برگزار شد که امیدواریم دریچهای که از این طریق برای تعاملات جهانی باز شد به دروازه فعال فرهنگی ایران با همه علاقمندان به ایران مبدل شود.
صالحی با بیان اینکه روز گذشته (جمعه ۲۲ اردیبهشت) ۲۹۱ هزار نفر از نمایشگاه کتاب بازدید کردند، در مورد فروش نمایشگاه کتاب اظهار کرد: فروش نمایشگاه کتاب تا قبل از برپایی امروز، ۷۶/۵ میلیارد تومان از طریق پوزهای بانک شهر بوده است.
رییس سیامین نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به زیرساختهای شهر آفتاب، تصریح کرد: ما منتظر اتفاقات خوب برای زیرساختهای شهر آفتاب در چند ماه آینده هستیم چراکه شأن مردم ایران و فعالیتهای فرهنگی آنها، بیشتر از چادرهای موقت و سختی و زجر است.
«مهدی اسماعیلی راد» معاون اجرایی سیاُمین نمایشگاه کتاب تهران با ارائه گزارشی از تعداد ناشران داخلی و خارجی و تعداد عناوین کتابهای حاضر در نمایشگاه، گفت: ناشران 11 کشور به صورت مستقیم در نمایشگاه حضور پیدا کردند و 13 کشور به صورت غیرمستقیم و به واسطه نمایندگان در نمایشگاه حضور داشتند. بیش از 800 فعال رسانه در نمایشگاه فعالیت داشتند. 200 هزار دانشجو و طلبه نیز از تسهیلات خرید کتاب بهرهمند شدند و علاوه بر دانشجویان و طلاب، اساتید حوزه و دانشگاه و دانشآموزان هم از تسهیلات خرید کتاب بهره مند شدند.
معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به واگذاری نمایشگاه کتاب به اصناف گفت: تلاش کردیم شکافی را که از سال 1386 در واسپاری نمایشگاه به اصناف پیش آمده بود را در طول این سه سال برطرف کنیم و امیدواریم اختیاراتمان متناسب با مسئولیتمان باشد. از وزیر ارشاد میخواهیم تا کلید اداره امور نمایشگاه کتاب سی و یکم را از فردا در اختیار ناشران قرار دهد.
در ادامه مراسم، ناشران و غرفههای برگزیده نمایشگاه کتاب معرفی و توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر شدند که اسامی آنها به شرح زیر است:
ناشران عمومی:
در بخش ناشران عمومی حوزه تهران ضمن تقدیر از انتشارات سفیر اردهال، غرفه انتشارات ققنوس به عنوان غرفه برتر معرفی میگردد.
در بخش ناشران عمومی حوزه شهرستان نیز ضمن تقدیر از غرفه معروف، غرفه انتشارات درالعلم به عنوان غرفه برتر معرفی شد.
ناشران دانشگاهی:
ناشران دانشگاهی غرفه انتشارات (نگاه دانش) به عنوان غرقه برتر انتخاب شد. در این بخش همچنین غرفه «ابن سینا» به عنوان شایسه تقدیر شناخته شد.
ناشران کودک و نوجوان:
در بخش ناشران کودک و نوجوان نیز انتشارات (زعفران) به عنوان غرفه برتر معرفی شد و انتشارات (خط خطی) به عنوان غرفه شایسته تقدیر شناخته شد.
ناشران دیجیتال:
در بخش ناشران دیجیتال نیز غرفه (فیدیبو) به عنوان غرفه برتر انتخاب شد.
ناشران آموزشی:
بر اساس حکم هیات دوران ناشران داخلی سی امین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در بخش ناشران آموزشی نیز انتشارات (سرمشق) به عنوان غرفه برتر و انتشارات (راه اندیشه) به عنوان غرفه شایسته تقدیر از سوی هیات داوران معرفی شدند.
در این مراسم همچنین، به «مائورو کنچاتوری» سفیر کشور ایتالیا و «رضا هاکان تکین» سفیر جمهوری ترکیه لوح تقدیر اهدا شد.
نظر شما