سازمان نظام رسانه‌ای تشکیل می‌شود/ معتقد به مداخله حداقلی دولت در برپایی نمایشگاه کتاب هستیم

خبرگزاری شبستان: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایشگاه کتاب یک رخداد فرهنگی در سطح ملی و فراتر از یک نمایشگاه است چراکه در این نمایشگاه مجموعه‌ای از فعالیت‌های فرهنگی شکل می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم‌ اختتامیه سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی وزیر و رئیس نمایشگاه کتاب تهران و «کارلو چرتی» رایزن فرهنگی ایتالیا در ایران، برگزار شد.

 

سیدرضا صالحی امیری نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه امروز در حضور اصحاب نشر و فرهنگ رسما اعلام می‌کنیم در سال 96 کلید نمایشگاه را به اتحادیه‌های نشر واگذار خواهیم کرد، گفت: سیاست ‌ما واگذاری کلیه امور اجرایی فرهنگ به بخش خصوصی است و امیدواریم در سال 96 شاهد واگذاری همه امور نمایشگاه کتاب در تهران و سراسر کشور به بخش خصوصی باشیم. 

 

وی خاطرنشان کرد: البته این امر ناقض وظیفه حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ‌نیست و ما همچنان حمایت خود را از اتحادیه‌های نشر، مولفان و ناشران کتاب و کتابفروشی‌ها ادامه خواهیم داد و این، آغازی برای واگذاری بسیاری از مسئولیت‌های اجرایی دیگر است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنانش تصریح کرد: در حوزه مطبوعات سازمان نظام رسانه‌ای را در دست تشکیل داریم و برای حوزه هنر، سازمان هنر و برای حوزه نشر امور نمایشگاه کتاب را به اتحادیه ناشران واگذار می‌کنیم.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش، نمایشگاه کتاب تهران را بهار فرهنگی کتاب، کتابخوانی و اقتصاد نشر برشمرد و گفت: نمایشگاه کتاب یک رخداد فرهنگی در سطح ملی و فراتر از یک نمایشگاه است چراکه در این نمایشگاه مجموعه‌ای از فعالیت‌های فرهنگی شکل می‌گیرد و معتقدیم دولت نباید کمترین مداخله‌ای در برگزاری آن داشته باشد.

 

وی با اشاره به حضور ایتالیا و استانبول به عنوان مهمان ویژه، بیان کرد: مناسبات موجود در این نمایشگاه بیانگر توجه جمهوری اسلامی‌ به توسعه روابط با همسایگان و توسعه ارتباطات جهانی است. همچنین این نمایشگاه محلی برای ارتباط مولفان با ناشران، صاحبان اندیشه با اندیشه و مردم با اندیشمندان است.

 

صالحی‌امیری با اشاره به اینکه یکی از مولفه‌های نمایشگاه کتاب تهران پرسشگری است و اگر جامعه‌ای فاقد پرسشگری باشد، تفکر در آن زیرزمینی شده و متفکران به انزوا کشیده می‌شوند، گفت: این در حالی است که‌ در فضای آزاد متفکرانی چون علامه طباطبایی و شهید مطهری ظهور می‌یابند. متفکران تشنه پرسش و متحجران سیراب از پرسشگری هستند. جامعه بی‌پرسش در فضای جامعه بی‌نیاز از کتاب است. در چنین جامعه‌ای با انبوهی از آسیب‌های اجتماعی، انسانی، اخلاقی و فرهنگی مواجه خواهیم شد. بنابراین در جامعه‌ای که کتابخوانی به یک ارزش تبدیل نشود باید منتظر جهل و حماقت باشیم.

 

وی در پایان سخنانش با عذرخواهی از ناشران و مردم که در روزهای بارانی در شهر آفتاب به سختی افتادند، گفت: وجود یک نمایشگاه دائمی‌با زیرساخت‌های مناسب حق مردم و ناشران است. مردم و ناشران نباید برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران با سختی مواجه شوند. به‌هرحال نمایشگاه سی‌اُم با همه فرصت‌ها و آسیب‌ها به پایان رسید و باید تلاش کنیم در نمایشگاه سال آینده تمامی‌ آسیب‌ها را برطرف کنیم.

کد خبر 628412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha