حجت الاسلام والمسلمین عباس خادمیان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان با بیان اینکه برای بررسی یک سبک خاص از زندگی ابتدا باید هویت و شخصیت انسان را بررسی کرد، گفت: انسان به قول امروزی دارای یک نظام، جایگاه و هدف است و این سیستم اگر هماهنگ نباشد، ناهنجاری هایی ایجاد خواهد کرد و اگر بناست هماهنگ عمل کند، نیازمند طرح و نقشه تعریف شده است.
وی با بیان اینکه در فرهنگ اخلاقی و انسانی نیز همین شیوه رایج است، تصریح کرد: انسان به عنوان اشرف مخلوقات، در دنیا و آخرت زندگی خواهد کرد و حیاتش در ماده و ماورالطبیعت بر یکدیگر تاثیرگذار است، به این معنا که دارای نظامی هماهنگ است که اگر در فردی لغظشی صورت گیرد، به دیگری لطمه خواهد زد بنابراین در فضای اجتماعی هم انسان باید طرح، برنامه و نقشه ای را در نظر بگیرد تا به خود و دیگران لطمه نزند.
خادمیان با بیان اینکه سبک زندگی مهدوی به این معناست که انسان تعریفی صحیح از خود داشته و هدفگذاری دقیقی نیز انجام دهد، اظهار کرد: در این سبک زندگی، انسان رفتارهای شخصیتی، هویتی و فردی خود را در راستای هدفش قرار داده است یعنی زمانی که به دنبال اشرف مخلوقات شدن، حرکت می کند، رفتارهایش نیز برهمین اساس خواهد بود.
امام زمان(عج)، محور سبک زندگی مهدوی
این کارشناس مهدوی با بیان اینکه محور و اصل نظام هستی در سبک زندگی مهدوی، انسان کامل است، افزود: الگوی اصلی انسان در این سبک زندگی، امام زمان(عج) است و هر میزان رفتار و عملکردش در این زندگی، به انسان کامل نزدیک تر باشد، به اهداف خود نزدیک تر شده است.
وی با اشاره به اینکه مدیریت و سیاست خوب اینگونه است که از امکانات و ظرفیت محدود، بیشترین بهره را ببریم، تصریح کرد: سبک زندگی مهدوی برای آن است که از ظرفیت موجود بیشترین بهره را ببریم و در فلسفه وجودی و تفکری ما هیچ سبکی جز سبک زندگی انسان کامل پاسخگو نخواهد بود.
عقل و وحی دو بال مهم انسان در پرتگاه های زندگی
خادمیان با بیان اینکه بشر امروز نیازمند طرح زندگی است، تصریح کرد: انسان تنها با عقل نمی تواند سبک زندگی خود را تعریف کند بلکه باید عقل را همراه وحی به کار بندد تا بتواند در مسائل مختلف اجتماعی و سیاسی، تصمیمات و عملکرد صحیحی داشته باشد و امروز در غرب مشاهده می شود درسنامه ای که برای زندگی براساس عقل بشری نوشته اند، چه مشکلاتی را به وجود آورده است.
این عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه باید در سبک زندگی به امام زمان(عج) توجه لازم و کافی شود، تصریح کرد: در بیرون از جامعه، امروز بشر نیازمند و مضطر یک سبک زندگی متعالی است تا بتواند از ناهنجاری های اخلاقی، سیاسی، نظامی و اجتماعی رهایی پیدا کند.
انقلاب اسلامی بناست، زمینه ساز ظهور باشد
وی با بیان اینکه امروز در شرایطی زندگی می کنیم که رهبر و انقلابی مهدوی بر کشور ما حاکم است، ابراز کرد: رسول اكرم (ص) مي فرمايند: «يخرُجُ ناسٌ مِنَ المَشرِقِ فَيوَطِّئونَ لِلمَهدي سُلطانَه؛ مردمي از شرق قيام مي كنند و زمينه را براي حركت جهاني مهدي فراهم ميسازند.» که براساس روایات مختلف که کمک کننده برداشت این روایت است، مردم مشرق، ایرانیان هستند که بناست زمینه ساز ظهور امام زمان(عج) باشند.
خادمیان با بیان اینکه این انقلاب روز به روز با تمام مشکلات و ناجوانمردی هایی که استکبار جهانی بر آن وارد می کنند، به مددالهی و عنایت امام زمان(عج) در حال پیشرفت و شکوفایی است، تصریح کرد: حکومت ولایت فقیه یک نمونه ای از ولایت الهی و ولایت انسان کامل است و اگر انسان ها بتوانند آن را درک و حفظ کنند و در این آزمون موفق شوند، خواهند توانست ظهور امام زمان(عج) را درک کنند.
این عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه حفظ این نظام سیاسی با قرارداد و معاهده های شکننده بین المللی صورت نمی گیرد و اقتدار آن تنها بواسطه حضور مردم است، تاکید کرد: حضور مردم در برنامه های مختلف اعم از انتخابات صورت می گیرد و مردم باید بدانند که تنها در انتخابات سیاسی، یک رئیس جمهور را در نظام دموکراسی انتخاب نمی کنند بلکه شخصی را در نظام ولایی، اسلامی و امام زمانی انتخاب می کنند که البته ممکن است این فرد خطاهایی نیز داشته باشد اما وظیفه ماست که تا حد ممکن دقت و انسانی کامل و مقید به سبک زندگی مهدوی را انتخاب کنیم.
انتخابات؛ آزمونی برای انتخاب شخصیتی مهدوی
وی اضافه کرد: مردم انتخابات را آزمونی برای انتخاب یک فرد امام زمانی قرار دهند و فردی را انتخاب کنند که در راستای نیل به اهداف امام زمان(عج) قدم برمی دارد و تلاش کنند تا همانند کوفیان دچار لغزش نشوند.
خادمیان با بیان اینکه میان نظام اسلامی و نظام های دموکراسی و سکولار غربی تفاوت است، گفت: ما بناست، در نظام اسلامی یک رئیس جمهور انتخاب کنیم و برای این انتخاب باید شاخصه ها و ملاک های یک کارمند و کارگزار حکومت امام زمان(عج) را مدنظر قرار دهیم که برای شناسایی این شاخصه ها مردم می توانند به کتب «خورشید مغرب» و «در انتظار موعود» مراجعه کنند.
رئیس جمهور ما باید نگاهی جهانی داشته باشد
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: معنویت، عدالت، صداقت، تلاش برای خدمت بیشتر، سود بردن کمتر و ... از ویژگی های کارگزارن حکومت مهدوی است و در سبک حکومت داری مهدوی و زندگی امام زمانی، دوندگی و تلاش بیشتر به همراه توقع کمتر ملاک است همچنین عدالت امام زمان(عج) شامل تمام جهانیان می شود، بنابراین، رئیس جمهور ما نیز باید نگاهی جهانی داشته باشد و اگر جهانیان دچار مشکلاتی شد، ما نیز در حد توان برای رفع آن باید تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه یک رئیس جمهور به طور مثال تنها نباید به خانواده خود یا فراتر از آن به یک شهر و یا کل کشور بپردازد بلکه باید براساس سبک زندگی مهدوی به جهان اسلام و حتی فراتر از آن به کل جهان نگاه کند، تصریح کرد: سبک حکومت داری مهدوی، توسعه مند است و باید در انتخاب خود توجه کنیم که فردی اینگونه را انتخاب کنیم.
خادمیان با بیان اینکه حکومت داران مهدوی، شیرینی های زندگی را برای خود نمی خواهند، بلکه این شیرینی ها را برای دیگران طلب می کنند، گفت: ویژگی حکومت مهدوی و یاران ایشان اینگونه است که مردمان و مسئولان آن شیفته ولی امر خود هستند نه اینکه ولی فقیه سخن یا موضع گیری کند و روز بعد یک مسئول در مقابل ایشان، سخنرانی و موضع گیری کند و این یکی از ضعف هایی است که در تاریخ هم مشاهده شده است و باید گفت اگر کوفیان در صفین از این روش، نتیجه گرفتند، آنهایی که امروز در برابر ولی امر مسلمین که نماینده حجت خداوند است، موضع می کنند، نتیجه خواهند گرفت!
این عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: اگر دلمان برای نظام اسلامی و موفقیت آن می تپد باید سبک زندگی مهدوی را ایجاد و تاکید کنیم که محور نجاتبخش امام زمان(عج) است و نظام بشری بدون این الگو امکان حرکت ندارد.
نظر شما