به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، داوود محمدی پیش از ظهر امروز (25 اردیبهشت) در همایش تجلیل از فعالان اقتصاد مقاومتی که در سالن شهید رجایی دانشگاه فرهنگیان قزوین برگزار شد، بیان کرد: در بخش کشاورزی اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی را محقق کنیم یکی از اقدامات استفاده بهینه از آب است که برای این منظور گام های بلندی برداشته شده است.
وی ادامه داد: در برخی بخش ها تولیدکنندکان بخش کشاورزی و دام و طیور نیاز به کمک دارند مانند صنایع تبدیلی، فرآوری محصولات و تنظیم قیمت ها که باید به این قشر کمک شود.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در بخش صنعت اجرای طرح بهین یاب را داریم که از قدم های خوبی بود که برداشته شد و باید استمرار یابد و نظارت هم باید باشد که به شغل مبدل شود و منابع بانکی هم برای اجرای این موضوع باید تقویت شود و در کنار آن به بهسازی و نوسازی صنایع هم باید کمک کنیم.
وی تصریح کرد: منطقی شدن سود تسهیلات بانکی برای بخش تولید بحث دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد و تولیدکنندکان می گویند با این سود حاشیه امن برای تولید ندارند و لازم است مشوق های صادراتی هم اعطا شود.
محمدی تأکید کرد: واردات بی رویه و قاچاق کالا در برخی جاها پشت تولیدکنندگان را شکسته است و توجه به بازار هدف و فرهنگ سازی در استفاده از تولید داخلی از دیگر مواردی است که باید لحاظ شود.
وی در ادامه اعلام کرد: معدن یکی از مزیت هایی است که در کشور داریم و در کشور ما هنوز به 20 درصد استفاده از این ظرفیت عظیم نرسیدیم و باید نسبت به این موضوع سرمایه گذاری وسیعی شود و بانک ها هم می توانند به این امر کمک داشته باشند.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: موضوع دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، گردشگری است که آسان ترین و کم هزینه ترین کاری است که می توان از آن برای ایجاد اشتغال استفاده کرد و ما در این بخش ظرفیت های بسیاری داریم که می توان از آن بهره برد.
وی خاطر نشان کرد: ما در عمل باید بخش خصوصی را باور کنیم و اگر باور کردیم حل مشکلات ما در گرو تولید است و باور کنیم که بخش خصوصی رقیب دولت نیست و باید کمک حال دولت باشد این امر می تواند به ما کمک کند تا از این وضعیت خارج شویم و اقتصاد مقاومتی محقق نمی شود مگر با تقویت بخش خصوصی که مجلس هم در این حوزه قدم های خوبی را برداشته است.
در ادامه رئیس هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت استان قزوین اظهار کرد: مشکل ما این است که ساختار ما برای اقتصاد مقاومتی سازگار نیست و در واقع مشکل ساختار داريم و اگر ساختارهايمان درست باشد ابلاغ های بانک مرکزی بر زمین نمی ماند و مدیران بعد از چند ماه نمی گویند به ما ابلاغ نشده است.
زمانی افزود: اگر ساختار ما درست باشد ارزش افزوده مالیاتی بر گرده تولید و تولیدکننده سوار نمی شود؛ بحث مشکلات ساختاری به یک دستگاه، وزارتخانه و یک دولت بازنمی گردد و همه دستگاه ها باید برای اصلاح ساختار تلاش کنند.
وی خاطر نشان کرد: در ماده 11 قانون رفع موانع تولید به صراحت آمده خرید داخلی کشور باید به نفع سازندگان داخلی باشد اما این موضوع اجرا نمی شود و نظارتی هم نیست.
رئیس هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت استان قزوین یادآور شد: مشکلاتی که امروز صنعت دارد نیاز به اصلاح ساختاری دارد تا مدیرانی که در عرصه اقتصاد و کسب و کار فعال هستند به جای اینکه گرفتار بروکراسی اداری باشند بالای سرکار خود مشغول باشند و در این صورت است که می توانیم از تولید کننده خود انتظار محصولات با کیفیت و قابل رقابت با عرصه بین المللی داشته باشیم.
نظر شما