دشت های هزار رنگ اورامان مقصد گردشگران/ اردیبهشت بهشت کردستان

خبرگزاری شبستان: دشت های هزار رنگ با جاذبه های چشم نواز اورامان، همزمان با اردیبهشت ماه مقصد گردشگری و مسافران زیادی است که برای لذت بردن از بهار به دامن طبیعت می آیند.

خبرگزاری شبستان – کردستان/ غرب ایران بویژه کردستان طبیعتی بکر و بهاری دارد که بعد از معتدل شدن هوا، یکی از مقصدهای عالی گردشگری برای هموطنان است و دشت های سرسبز و دیدنی این خطه از کشورمان چنان خیره کننده است که قند را در دل گردشگران آب می کند و خاطره آن هرگز از یادشان نمی رود.

 

منطقه اورامان کردستان که در شهرستان سروآباد واقع است در اردیبهشت ماه هزار رنگ به خود می گیرد و از آنجایی که یکی از فوق العاده ترین طبیعت های ایران را دارد، ظرفیت گردشگری خوبی برای استان است و عمدتاً در روزهای تعطیل، پذیرای گروه زیادی از مسافران استان است.


اورامان در زبان کردی «هورامان» تلفظ می‌شود که در ترجمه این واژه اینگونه آمده است که «هور» به معنی اهورا و «مان» هم به معنی خانه است و هورامان به معنی سرزمین اهورایی و جایگاه اهورامزدا است. هور در اوستا به معنی خورشید آمده و هورامان جایگاه خورشید نیز معنی می‌دهد

اورامان از لحاظ اقلیمی و طبیعی، منطقه ای کوهستانی است که دشت های مرتفع و دره های پهن از مشخصه های آن است و معماری آن به گونه است که به شهر هزار ماسوله شهرت یافته است.

 

معماری پلکانی اورامان در دامنه کوه های سر به فلک کشیده زاگرس به عینه بهشت را ترسیم می کند و هوای بهاری آن چهار فصل را به گردشگران نشان می دهد، در کنار جاده های منتهی به اورامان و گردنه تته ارتفاعات چند متری برف مشاهده می شود و همچنان که پیش می روی و به دامنه که میرسی هوا گرم تر می شود و انگار به فصلی دیگر رفته ای.

ارتفاعات، دامنه‌ها و رشته کوه‌های متعدد، موقعیت چشمه‌هاى پرآب، مراسم خاص و آداب و رسوم و وجود مقبره و مسجد پیر شالیار از دیگر قابلیت‌های تفرجگاهی اورامان تخت به شمار می‌آیند که در ادامه عبور از اورامان به چشمه طبیعی بل و روستای گردشگری هجیج منتهی می شود.

 

این سرزمین در گذشته در قلمرو فرمانروایان و سلا‌طین محلی بوده که با اقتدار بر آن حکمفرمایی می‌کردند به همین دلیل این روستا را اورامان تخت یعنی پایتخت یا مرکز سلطنت نامیده‌اند و به روایتی دیگر اورامان در گذشته‌های دور شهری پرجمعیت بوده که به عنوان مرکز حکومت اورامی‌ها در این منطقه استفاده شده است.

سنگ چینی دیوار خانه‌های اورامان از دیگر ویژگی های این منطقه است و دیوارها بدون استفاده از ملا‌ت و به طور هنرمندانه چیده شده‌اند و مهم‌ترین مصالح به کار رفته در بنای خانه‌ها سنگ و چوب است.

 

فرهنگ سنتی با توجه به شکل‌گیری نوستالژی در جوامع پساصنعتی می‌تواند جاذب گردشگرانی باشد که در پی مکان‌هایی با فرهنگ سنتی‌اند تا اصالت معنایی خود را در آن تجربه کنند.

در ادامه زیبایی های این منطقه اورامان در مرز استان کردستان و کرمانشاه و در فاصله بین روستای ناو از استان کردستان و روستای هجیج از استان کرمانشاه و در کنار رودخانه خروشان سیروان، چشمه یا آبشار معدنی بل قرار گرفته است این چشمه از لحاظ شرب و داشتن املاح معدنی بسیار مشهور است.

حواشی این رود بسیار زیبا و بستر و کناره‌های آن زیستگاه انواع پرندگان و ماهیان است که از لحاظ بهره‌برداری تفریحی و توریستی بسیار مناسب است. بهترین مسیر و چشم‌انداز برای دیدن عظمت و زیبائی سیروان فاصله بین روستاهای اسپریز تا هجیج است. این رودخانه به علت خروشان بودن محل تمرین و مسابقات قایقرانان استان و حتی ملی و بین‌المللی است.

 

کد خبر 630290

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha