حمل و نقل محصولات پتروشیمی با همکاری سوئد

خبرگزاری شبستان:با پیشرفت هایی که ایران در زمینه پتروشیمی داشته است کشورهای بسیاری خواهان همکاری با ایران در این زمینه هستند و به تازگی نیز سوئدی‌ها به ناوگان حمل و نقل محصولات پتروشیمی ایران وارد شده اند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ايجاد صنعت پتروشيمي در ايران قدمتي 50 ساله دارد و به دهه 1330 شمسي بر مي‏گردد. در اواخر اين دهه، وزارت اقتصاد وقت به منظور گسترش صنعت پتروشيمي در كشور، بنگاه شيميائي كشور را تأسيس نمود و شركت مزبور در سال 1337 طرح احداث كارخانه كود شيميایي مرودشت فارس را به اجرا گذاشت. ليكن از آنجا كه رشد اين صنعت نيازمند فعاليتهاي تخصصي گسترده تر و هماهنگ با صنعت نفت و گاز بود، به زودي ضرورت ايجاد سازماني براي توسعه و هدايت صنعت پتروشيمي مشهود شد و به همين سبب در سال 1342 شركت ملي صنايع پتروشيمي با مالكيت دولت و تحت پوشش شركت ملي نفت ايران تأسيس گرديد و كليه فعاليتهاي مرتبط با ايجاد و توسعه صنايع پتروشيمي در اين شركت متمركز شد.

 

بنابراین گزارش، با پیشرفت هایی که ایران در زمینه پتروشیمی داشته است کشورهای بسیاری خواهان همکاری با ایران در این زمینه هستند و به تازگی نیز سوئدی‌ها به ناوگان حمل و نقل محصولات پتروشیمی ایران وارد شده اند.

 

شانا در این زمینه به نقل از بهمن بهزادی، مدیرعامل پتروشیمی فن آوران خبر داده است: "پس از پیگیری های بین المللی صورت گرفته، پهلوگیری این شناور 49  هزار تنی حمل متانول در بندر امام خمینی انجام شد؛ پیش از این، صادرات متانول توسط کشتی های با تناژ کمتر در این بندر انجام می‌شد. کشتی STENAWECO IMPULSE، نخستین کشتی 49 هزار تنی است که در بندر امام خمینی پس از شکست تحریم‌ها پهلو گرفته است. این شناور زیر یک سال عمر دارد و مالکیت آن کاملا سوئدی است."

 

یادآور می شود: ایران و سوئد دارای روابط دوسویه هستند. از زمان برقراری رابطه دیپلماتیک ایران و سوئد، همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی بخش مهمی از روابط دو کشور را تشکیل داده است. شرکت‌های بزرگ صنعتی سوئد در بخش‌های گوناگون اقتصادی و صنعتی ایران حضور دارند. آمار منتشر شده از روابط بازرگانی ایران با سوئد در سال ۲۰۱۲، حاکی از کاهش روابط و نزول شدید صادرات به ایران دارد. بر اساس ارقام اداره آمار سوئد، ارزش مجموع صادرات سوئد به ایران در ۹ ماهه اول سال ۲۰۱۲ میلادی، ۶۷۸ میلیون کرون بوده که ۸۴ درصد کمتر از مدت مشابه سال پیش از آن است. احمد علوی استاد اقتصاد دانشگاه سوئد دلیل اصلی این کاهش روابط را تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران برشمرد. پس از آن سالها و با لغو تحریم ها رفته رفته روابط تجاری ایران و سوئد رونق گرفت تا جایی که امروز دو کشور به دنبال توسعه همکاری های بانکی خود هستند.

کد خبر 631014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha