به گزارش خبرگزاری شبستان ، بهمن درّی معاون امور فرهنگی ،گفت: یکی از راههای مقابله با ترویج عرفانهای دروغین و انحرافی، نمایاندن عرفان ناب و خالی از هر گونه انحراف یعنی عرفان اسلامی از نگاه عالمان دینی است.
وی افزود:از بین کتابهای متعددی که در عرصه مذکور مورد بررسی قرار گرفته است، کتاب «در جستجوی عرفان اسلامی» آیتالله مصباح یزدی، از جمله کتابهایی است که میتوان در این زمینه به آن اشاره کرد.و بنا داریم با همکاری خبرگزاری قرآنی کشور و جهاد دانشگاهی جشنواره ی ملی با این محوریت را مورد حمایت قرار دهیم .
درّی با اشاره به ویژگیهای این کتاب افزود : جامعیت کتاب( که هم توانسته است چهارچوب عرفان ناب اسلامی را بیان کند و هم مخاطب را در این مسیر هدایت کند)، به روز بودن کتاب، ، «ادبیات کتاب» ، «جایگاه علمی و عرفانی مؤلف» و « حجم کتاب» از مهم ترین ویژگیهای است که سبب شده معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد در صدد برگزاری این جشتواه ملی بر آمده است .
وی خاطر نشان کرد: صرفاً با نگاه و اقدامات سلبی نمیتوان از رشد و گسترش عرفانهای بدلی و کاذب جلوگیری کرد و در این زمینه رسانهها و متولیان فرهنگی به صورت تجمیعی و جدی باید به تبیین عرفان اسلامی و امتیازات آن در برابر انحرافات اعتقادی بپردازند. به همین منظور و در همین راستا برنامه ریزی ویژه ای برای برگزاری جشنواره هایی از این دست را در دستور کار معاونت قرار داده ایم و از جشنواره ملی که با همکاری سازمان فعالیتهای قرآنی کشور برگزار خواهدشد حمایت ویژه می کنیم .
باید با هماهنگی بیشتر و هوشیارانه غفلت های گذشته را جبران کنیم
معاون امور فرهنگی در ادامه گفت: معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد به عنوان متولی چاپ و نشر کتاب و ترویج و تشویق به امر کتابخوانی، به طور هوشمندانه از انتشار بیرویه کتابهای تبلیغی و ترویجی فرقههای دروغین جلوگیری کرده و از چاپ و نشر کتابهای موسوم به عرفان کیهانی و یا فعالیتهای تبشیری و نیز عرفانهای انحرافی ژاپنی، چینی، هندی، مکزیکی و سرخپوستی در قالب کتاب ممانعت به عمل میآورد.
وی افزود: اما سایر نهادهای تبلیغاتی نباید ساز جداگانهای در مورد مقابله با عرفان های تبلیغی و ترویجی فرقه های دروغین) کوک کنند و باید با هماهنگی بیشتر و هوشیارانه غفلتهای گذشته را جبران نمایند.
درّی گفت: دوران معاصر را میتوان دوران رجوع دوباره به معنویت نامید. فقر، جنگ و تضعیف جدی جایگاه خانواده و سرخوردگیهای عظیم روحی بشر از یک سو و رشد عقلانی و درک بهتر انسان از ارزشمندی خود از سوی دیگر، انسان و بشر امروز را دوباره متوجه معنویت دینی نموده است و دقیقاً در همین نقطه شیاطین دامهای بسیار خطرناکی را برای انسان سرخوردهای که به دنبال معنویت راستین است تدارک دیدهاند، بنابراین شاهد بروز هزاران جریان و مسلک و ظهور عرفانهای متنوع هستیم.
عرصه را برای جولان دادن جریانهای انحرافی تنگ می کنیم
دری در ادامه افزود: صرفاً نقد و نگاه سلبی نمیتواند مشکل را حل کند و میبایست با نمایاندن عرفان ناب و خالی از انحراف، ضمن پاسخگویی به این عطش عرفانی مبارک، عرصه را برای جولان دادن جریانهای انحرافی تنگ نمود.
وی گفت: نکته مهمی که میتواند اهمیت ضرورت روشنگری در مباحث عرفانی را ثابت کند، تأثیرات گسترده این نوع مباحث بر حوزههای دیگر معرفتی و فرهنگی است و بدون شک یکی از معضلات جامعه مربوط به مباحث انحرافی درباره مهدویت (عج) و ظهور است که شاهد طرح دیدگاههای غیر دینی در این عرصه هستیم و با دقت و توجه بیشتر در مییابیم که این انحرافات تا حدود زیادی از انحرافات در مباحث عرفانی نشأت گرفته است.
گفتنی است :که در سال گذشته نیز با حمایت معاونت امور فرهنگی بر مبنای کتاب «منشور عقاید امامیه» تالیف آیت الله جعفر سبحانی جشنواره مذکور برگزار شد که مورد استقبال فراوان دانشجویان قرار گرفت.
پایان پیام/
نظر شما