بزرگ‌ترین ضعف تلویزیون برنامه های مناسبتی دقیقه نودی است

خبرگزاری شبستان: یک کارگردان و بازیگر تئاتر و تلویزیون گفت: در زمینه ساخت كارهای مناسبتی از سوی تلویزیون من‌جمله ماه مبارك رمضان، دقیقه نود كار كردن و تصمیم گرفتن عجله‌ای بزرگ‌ترین ضعف تلویزیون است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، سیروس همتی که در مجموعه رمضانی «خداحافظ بچه» ایفای نقش داشت، گفت: در وهله اول به چندین نكته مثبت از ساخت آثار مناسبتی در تلویزیون اشاره می‌كنم. در ماه مبارك رمضان ما جز ایام احیاء، ولادت‌های زیادی داریم و باید خوشحال باشیم كه به مهمانی خدا آمده‌ایم. متاسفانه دهه‌های گذشته ما تولیدات آنچنانی برای مناسب‌های مختلف مثل عید نوروز، ماه رمضان و محرم نداشتیم اما در طول 10 سال گذشته از سال 80 به بعد اتفاقاتی رخ داد و سیاست‌های درست و جدیدی وارد مقوله سریال‌سازی شد مبنی بر اینكه ما می‌توانیم در این ایام خوشحال هم باشیم. همچنین در مناسبت‌های دیگر مثل ماه محرم كه اوج موفقیتش در بخش سریال‌سازی، مجموعه «شب دهم» حسن فتحی بود و واقعا هم با استقبال خوبی مواجه شد. بنابراین به نظرم این اتفاقات موجب حركت مثبتی در تلویزیون شد.

 

این هنرمند همچنین تاكید كرد: در كل من معتقدم مجموعه‌های مناسبتی همیشه با اقبال خوبی مواجه می‌شوند. همچنین در سریال طنز «خداحافظ بچه» كه در ایام ماه مبارك رمضان از شبكه سوم سیما پخش شد هم شاهد اقبال خوب مخاطبان از آن بودیم؛ چون بلافاصله هم بعد از افطار به روی آنتن رفت خیلی دیده شد. به اعتقاد من یكی دیگر از نكات مثبت مجموعه‌های مناسبتی این است كه چهره‌های جدید و خوب را وارد تلویزیون می‌كند. از همه این‌ها گذشته اگر بخواهم به ضعف این‌گونه كارها اشاره داشته باشم باید بگویم واقعا مسئله شتابزدگی سریال‌های مناسبتی اتفاق خوبی نیست و هنوز هم این مشكل حل نشده است.

 

همتی با تاكید مجدد بر بحث شتابزدگی مجموعه‌های مناسبتی یادآور شد: بنده به عنوان یك بازیگر اگر اكنون طرحی برای ماه رمضان سال آینده داشته باشم كه بخواهم آن را ارائه بدهم هیچ‌كس از من نمی‌گیرد و می‌گویند فعلا چیزهای مهم‌تر دیگری داریم بنابراین متاسفانه همین دقیقه نودی كار كردنش در مناسبت‌ها بزرگ‌ترین ضعفش محسوب می‌شود. شما یك سریال رمضانی نام ببرید كه دست كم 6 ماه قبل از ماه رمضان به شكل اصولی و درست ساخته شده است. اكنون فقط برای تلویزیون و مسئولانش به خاطر ضعف مدیریتی متاسفم.

 

او سپس درباره پرهیز از شعارزدگی در آثار مناسبتی تلویزیون و پرداختن به ارزش‌های مهم ماه مبارك رمضان در سریال‌ها به جای كلیشه، توضیح داد: من شخصا بابت شعارزدگی كارها به كارگردان و نویسنده خرده نمی‌گیرم بلكه به شورای حمایت و نظارتی خرده می‌گیرم كه نمی‌خواهند دست از شعار بردارند. مسلما ما می‌توانیم به ارزش‌های بزرگ‌تر ماه مبارك رمضان در كارهایمان بیشتر بپردازیم.

 

بازیگر مجموعه‌های «آشپزباشی»، «خاك سرخ» «ماتادور» و «خوب، بد، زشت» در رابطه با این موضوع كه سینما چقدر می‌تواند در ارائه ارزش‌های ماه رمضان و مناسبت‌های دینی مذهبی ما ایرانیان موثر باشد و در سینمای ما كار مناسبتی ساخته نمی‌شود، بیان كرد: اگر هر اتفاقی بخواهد انجام شود، لازمه یك حركت مالی و معنوی است. به عنوان مثال، جشنواره تحت عنوان كودك و نوجوان 20 سال و اندی است كه در حال برگزاری است، چرا موفق شده است؟ یا جشنواره‌های دیگرمان چرا موفق شده‌اند اما شما هیچوقت ندیدید جشنواره‌ای سینمایی با موضوع رمضان فراخوان داده شود. من خودم به این موضوع معتقدم كه سینما باید كار مناسبتی داشته باشد اما تا زمانی كه پروژه یا نهادی خودش موضوعی را جدی نگیرد مسلما من هنرمند هم آنرا جدی نمی‌گیرم.

 

همتی در پایان گفت: پیشنهاد قلبی من به تلویزیون این است كه برنامه‌ریزی بهتر و دقیق‌تری برای تولیداتش داشته باشد. همچنین امیدوارم به‌زودی مسئله مالی صداوسیما نیز حل شود؛ چون واقعا هنرمندانی هستند كه از مدت ها قبل از سازمان طلبكار هستند.
 

کد خبر 632160

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha