اظهارات ضد ایرانی معاون وزیر خارجه آمریکا/ علاقه ترامپ به تجارت با ایران به روایت نیویورک تایمز

خبرگزاری شبستان: واشنگتن: بسیار نگران نفود ایران در سوریه هستیم، اظهارات ضد ایرانی معاون وزیر خارجه آمریکا، علاقه ترامپ به تجارت با ایران به روایت نیویورک تایمز از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: واشنگتن: بسیار نگران نفود ایران در سوریه هستیم، اظهارات ضد ایرانی معاون وزیر خارجه آمریکا، علاقه ترامپ به تجارت با ایران به روایت نیویورک تایمز از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

المانیتور: مشخص نیست که ظریف وزیر خارجه باقی می‌ماند یا نه

پایگاه «المانیتور» در گزارشی به بررسی چالش‌های پیش روی سیاست خارجی دولت دوم «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران پرداخته است.

«علی هاشم» نویسنده این گزارش با تشریح وضعیت ناآرام منطقه، به نقل از یک مقام در وزارت خارجه ایران نوشته است که در دولت جدید کشورهای همسایه در اولویت سیاست خارجی ایران خواهند بود.

وی سپس به نقل از یک «منبع سیاسی در تهران که خواسته نامش فاش نشود»، نوشته است: «هنوز مشخص نیست که آیا [محمد جواد] ظریف وزیر خارجه خواهد ماند یا نه.»

این منبع سیاسی افزود: «در حال حاضر هیچ نشانه‌ای در این مورد وجود ندارد، اما اگر او بخواهد این سمت را ترک کند، آن وقت رئیس‌جمهور روحانی کار دشواری برای یافتن جایگزینی برای او خواهد داشت.»

وی ادامه داد: «چراکه تازه اگر کسانی هم باشند که توانمندی‌ها و درک او از نیازهای دیپلماتیک کشور در این شرایط حساس را داشته باشد، تعدادشان بسیار اندک است.»

آقای ظریف اسفند ماه گفته بود ترجیح می‌دهد در دولت جدید فرد دیگری وزارت خارجه را بر عهده بگیرد، اما اگر این سمت بار دیگر به او پیشنهاد شود، آن را بررسی می‌کند.

واشنگتن: بسیار نگران نفود ایران در سوریه هستیم

«استورات جونز» معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاورمیانه و سفر پیشین آمریکا در عراق، امروز در برابر خبرنگاران در سالن کنفرانس خبری وزارت خارجه آمریکا حاضر شد تا به سوالات آنها در خصوص سفر اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور کشورش به خاورمیانه پاسخ دهد.

جونز گفت که در این سفر نشست و گفت‌وگوهای دوجانبه با میزبان یعنی عربستان سعودی و چند جانبه با کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی و شورای همکاری خلیج (فارس) برگزار شد.

استوارت جونز ابتدا به روابط با عربستان پرداخت و ضمن اشاره به توافق تجاری-تسلیحاتی 190میلیارد دلاری با سعودی‌ها به عنوان یک دستاورد این سفر، گفت: «امنیت، تجارت و تعامل فرهنگی، آمریکا و عربستان را به هم وصل می‌کند.»

جونز گفت: «از تخصص عربستان در امور منطقه (خاورمیانه) بهره خواهیم برد.

جونز به جزئیات توافق تجاری هم پرداخت و گفت که برخی از بندهای توافق تسلیحاتی همانند بند مربوط به فروش بالگردهای شاهین سیاه، از پیش قطعی شده بود و در این سفر فقط به صورت تشریفاتی امضاء شد.

دیپلمات ارشد آمریکایی به توافق 80 میلیارد دلاری تجاری هم اشاره کرد و گفت که بخش اعظم این توافق به تعهد سعودی‌ها برای سرمایه‌گذاری در عربستان مربوط می‌شود.

استوارت جونز در خصوص نشست با سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) هم صحبت کرد و گفت که رهبران این کشورها سال آینده برای بررسی روند اجرای برنامه مبارزه با تروریسم و منابع مالی تروریست‌ها، در واشنگتن گرد هم خواهند آمد.

یکی از خبرنگاران در خصوص نگرانی‌های جامعه بین‌الملل در خصوص روند نقض حقوق‌بشر در عربستان و احتمال تشدید این روند با تکیه بر تسلیحات آمریکایی فروخته شده در سفر اخیر سوالی پرسید.

جونز در پاسخ گفت: «می‌توان مسائلی مانند این را در انظار عموم مطرح نکرد و در نشست‌های خصوصی دوجانبه، به صورت موثر در خصوص آن مذاکره کرد.»

سوال بعدی، استوارات جونز را به سمت ترسیم روند همکاری‌های امنیتی-نظامی آمریکا با سعودی‌ها در منطقه برد.

معاون وزیر خارجه آمریکا گفت: «می‌خواهیم با عربستان در تأمین امنیت مرزهایش و همچنین تأمین امنیت منطقه و مقابله با نفوذ مخرب ایران همکاری کنیم.»

جونز ادامه داد: «خیلی نگران نفوذ ایران در سوریه هستیم.»

این دیپلمات باسابقه آمریکایی در پایان سعی کرد بین ایرانیان بذر اختلاف بیافشاند و گفت: «فکر می‌کنم می‌توانیم با همکاری عربستان و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) قدم‌های بلندی در مبارزه با تروریسم برداریم. ایران منشأ افراطی‌گری و تهدید تروریستی است و این تهدید از جانب آن بخش از نظام ایران است که حتی به رأی‌دهندگان خود پاسخگو نیست.»

اتحادیه اروپا بایستی در روابط با ایران خودش را از قید آمریکا رها کند

یک مجله مستقر در بلژیک در یادداشتی روز سه‌شنبه پیشنهاد کرده که اتحادیه اروپا در موضوع ایران خودش را از قید و بند سیاست‌های آمریکا رها کند.

مجله «سیاست و جامعه بین‌الملل» که دفتر آن در بروکسل، پایتخت بلژیک قرار دارد در یادداشتی با اشاره به ابهام‌های سیاست دولت جدید آمریکا در خصوص توافق هسته‌ای ایران نوشته است: «با در نظر گرفتن ابهام‌های دولت جدید آمریکا، اتحادیه اروپا اکنون نقشی کلیدی دارد که باید ایفا کند.»

در ادامه این یادداشت آمده است: «اتحادیه اروپا با پیش گرفتن رویکردی مصمم در عرصه سیاست خارجی می‌تواند خودش را در یک موضوع مهم جهانی از قید آمریکا رها کند.»

مجله «سیاست و جامعه بین‌الملل»، با یادآوری اینکه مزایای مثبت توافق هسته‌ای با ایران هنوز برای مردم عادی این کشور محقق نشده می‌نویسد: «از آنجا که بعید است واشنگتن امتیازات بیشتری به ایران در موضوع تحریم‌ها اعطا کند، اتحادیه اروپا بایستی اطمینان حاصل کند که تحریم‌های جاری بر شرکای تجاری ایرانی تأثیر نمی‌گذارند.»

در این یادداشت آمده است: «توسعه روابط دو جانبه با ایران علی‌رغم مقاومت آمریکا نیازمند شجاعت و دورنگری از جانب اتحادیه اروپا است. اروپا، یکبار در سال 2003 که مذاکرات هسته‌ای با ایران را شروع کرد نشان داد که از این دو خصلت برخوردار است.»

در بخش پایانی مقاله «سیاست و جامعه بین‌الملل» آمده است: «در صورتی که اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن به موفقیت‌های دیپلماتیک خود اتکا کنند می‌توانند پیشرفت عمده‌ای در دستیابی به یک هدف دیگر بردارند: رها کردن خودشان از قید آمریکا در یک موضوع مهم امنیتی و نشان دادن اینکه می‌توانند در عرصه سیاست جهان، خودمختار عمل کنند.»

مهر:

اظهارات ضد ایرانی معاون وزیر خارجه آمریکا

معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاورمیانه و سفیر پیشین این کشور در عراق در جریان نشست رسانه ای امروز خود که در محل وزارت خارجه آمریکا برگزار شد، در خصوص اوضاع و مسائل خاورمیانه به اظهار نظر پرداخت.

«استوارت جونز» در ابتدا با اشاره به قرارداد تسلیحاتی ۱۹۰ میلیارد دلاری کشورش که به تازگی با عربستان سعودی منعقد شده است، گفت: امنیت، تجارت و تعامل فرهنگی، آمریکا و عربستان را به هم وصل می‌کند.

وی همچنین در ادامه سخنان خود گفت که برخی از مفاد قرارداد تسلیحاتی از جمله قرارداد فروش بالگردهای عقاب سیاه از پیش قطعی شده بود و در این سفر تنها به صورت تشریفاتی به امضا رسید.

معاون وزیر خارجه آمریکا از برگزاری نشست سال آینده کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در آمریکا جهت بررسی روند اجرای مقابله با تروریسم خبر داد.

وی در ادامه سخنان خود در خصوص همکاری های آینده نظامی و امنیتی با عربستان سعودی مدعی شد: به دنبال همکاری با عربستان سعودی بر سر تامین امنیت مرزهای این کشور و همچنین تامین امنیت منطقه و مقابله با نفوذ مخرب ایران هستیم.

جونز بار دیگر نسبت به نفوذ ایران در سوریه ابراز نگرانی کرده و مدعی شد: فکر می‌کنم می‌توانیم با همکاری عربستان و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس گام های بلندی در راستای مبارزه با تروریسم برداریم.

این دیپلمات آمریکایی ادعا کرد: ایران منشاء افراطی گری و تهدیدات تروریستی است!.

«جیمز ماتیس» ایران را به تلاش برای ترور «الجبیر» متهم کرد

«جیمز ماتیس» وزیر دفاع امریکا در مصاحبه ای تلویزیونی با شبکه آمریکایی سی بی اس با اتهام زنی به ایران مدعی شد که نقشه ایران برای ترور «عادل الجبیر» سفیر وقت عربستان در واشنگتن در سطوح بالا به اثبات رسیده است.

وی با اشاره به ترور نافرجام الجبیر در سال ۲۰۱۱ که در حال حاضر وزیر خارجه کنونی سعودی در برنامه رو در رو با ملت این شبکه مدعی شد: آنها (ایرانی ها) مراقب منافع مردم خود نیستند.

وی در ادامه افزود: آنها با انگیزه انقلابی به همه جا سر می‌زنند و شرارت می‌کنند که این اقدامات شامل تلاش برای قتل یک سفیر عربی در کمتر از دو مایلی کاخ سفید در فاصله همین چند سال قبل می‌شود.

وزیر دفاع آمریکا بدون ارائه هرگونه شواهد و مدارکی مدعی شد: من اطلاعات را مشاهده کردم، این عملیاتی بوده است که در بالاترین سطح تأیید شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

علاقه ترامپ به تجارت با ایران به روایت نیویورک تایمز

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز روز دوشنبه در گزارشی به تمایل دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای تجارت با ایران، با وجود صحبت هایی که برای منزوی کردن تهران از سوی مقامات این کشور مطرح می شود، پرداخت.

این روزنامه در گزارش خود نوشت: در زمانی که ترامپ از راهبرد منطقه‌ای خود در میان کشورهای سنی مذهب برای منزوی کردن ایران سخن گفته، تهران با متانت با این تهدید رفتار کرده است؛ چرا که دولت ترامپ عملا نشان داده که به دنبال ایجاد روابط تجاری با ایران است.

این روزنامه آمریکایی در ادامه گزارش خود می نویسد: وقایع اخیر در ظاهر به نظر می رسد اخبار بدی برای ایران باشد. در نشست اخیر عربی- آمریکایی که در عربستان برگزار شد و ترامپ میهمان سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه سعودی بود، دو کشور قراردادی تسلیحاتی به ارزش 110 میلیارد دلار به امضا رساندند.

در حالی که مقامات ایران و آمریکا سخنان تندی علیه یکدیگر به کار برده‌اند، اما ایران منتظر است تا ناوگانی از هواپیماهای بوئینگ را در نتیجه دو قرارداد به ارزش 22 میلیارد دلار دریافت کند. همچنین شرکت بوئینگ و شرکت هوایی آسمان دو ماه پس از بر روی کار آمدن ترامپ، با یکدیگر قراردادی امضا کرده‌اند.

نیویورک تایمز در ادامه می نویسد: به نظر می رسد ترامپ که کمپین انتخاباتی او با شعار "نخست آمریکا" بر وعده احیای اشتغال صنعتی در آمریکا به میدان آمده بود، نمی خواهد قرادادی را که می تواند 18 هزار فرصت شغلی را فراهم کند، متوقف سازد.

ترامپ در طول کمپین انتخاباتی خود با حمله به توافق هسته ای ایران، آن را بدترین قرارداد نامید؛ اما در ماه های آوریل و مه سال جاری میلادی امتیازات زیادی را به ایران داد که سبب می شود توافق (هسته ای) به قوت خود باقی بماند و ایران بتواند روند تجارت جهانی را آغاز و بر پولهای بلوکه شده خود که دیرزمانی است، نزد آمریکاست، دست پیدا کند.

این روزنامه در ادامه می نویسد: دلایل دیگری نیز وجود دارد که نشان می دهد ترامپ آماده تعامل با ایران است؛ از جمله در نشست رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا که پس از اظهارات تند ترامپ بیان شد، تیلرسون در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اگر تماسی از جانب محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران دریافت کنید، چه کار خواهید کرد، گفت به این تماس پاسخ خواهد داد. وی در ادامه افزود: من تلفن خود را به روی هیچ فردی که قصد گفتگو و یا انجام مکالمه ای ثمربخش داشته باشد، قطع نمی کنم.

تملقگویی‌های ضدایرانی سعودی‌ها برای دولت ترامپ همچنان ادامه دارد

الشرق الاوسط نوشت: شورای وزیران عربستان از بیانیه مشترک این کشور و آمریکا تمجید و بر «مهار کردن دخالت‌های ایران» در منطقه تاکید کرد.

روزنامه سعودی الشرق الاوسط در گزارشی از نشست شورای وزیران عربستان نوشت: شورای وزیران سعودی در جلسه روز گذشته خود به ریاست سلمان پادشاه عربستان در کاخ «السلام» در جده، بار دیگر تاکید کرد «دخالت‌های شرورانه» ایران، خطری برای امنیت منطقه و جهان است و باید با آن مقابله کرد.

شورای وزیران سعودی، بیانیه مشترک عربستان و آمریکا را که در پایان دیدار دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از عربستان صادر شده بود، بسیار ارزشمند توصیف کرد.

دو طرف در بیانیه نشست ریاض بر تحکیم بیش از پیش روابط تاریخی و راهبردی بین ریاض و واشنگتن تاکید و اعلام کردند: دیدار ترامپ باعث افزایش این روابط شده است، روابطی که سهم مهمی در ثبات و آرامش و امنیت در منطقه دارد!

سعودی‌ها و آمریکا همچنین در این بیانیه مشترک،  بر ضرورت مقابله با  آنچه «دخالت‌های شرورانه ایران» در امور داخلی دیگر کشورها و تلاش آن برای ایجاد فتنه، حمایت از تروریسم و افراد مسلح و برای بر هم زدن ثبات کشورهای منطقه خوانده شده، توافق کردند.

شورای وزیران سعودی در بیانیه خود همچنین بار دیگر بر حمایت از اقدامات وحشیانه رژیم آل خلیفه علیه مردم بحرین تاکید کرد.

 

کد خبر 632591

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha