مشکل آموزش قرآن در کشور معلم است نه رسم الخط

عضو هیئت علمی مرکز طبع و نشر قران کریم با تصریح به این که مشکل آموزش قرآن ما معلمان قرآن هستند، نه رسم الخط گفت: جای مباحث علمی رسم الخط در مجامع علمی است نه در رسانه ها.

ابوالفضل علّامی، عضو هیئت علمی مرکز طبع و نشر قرآن کریم، به خبرنگار شبستان گفت: بنده معتقدم وقتی من طرحی دارم و طرف مقابل هم طرحی دارد، هر دو طرح خوب است و هر کدام درصدی جواب می دهد؛ مثلاً طرح من 60 درصد جواب می دهد طرح او 70 درصد.

وی افزود: بنابراین اگر مثلاً بنده در حوزه طبع و نشر مسئولیتی دارم و طرحی را ارایه داده ام نباید در مقابل طرح دیگران بایستم.

علامی با تشبیه اختلافات این حوزه به اختلافات سیاسی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در مسائل سیاسی می فرمایند مسائل را اصلی و فرعی کنید. در این جا هم من یک سؤال دارم: یعنی واقعاً مشکل اصلی آموزش قرآن ما، رسم الخط است؟ این طور نیست دیگر. مگر قبل از انقلاب خط طاهر خوشنویس و بعد نی ریزی نبود. بعد خط عثمان طه آمد. ابتدا اقبالی به این نبود، اما الان 80 درصد قرآن ما عثمان طه است و مردم مشکلی با این موضوع ندارد.

 

این محقق قرآنی مشکل آموزش قرآن را معلمان قرآن دانست و بیان کرد: چه این رسم و ضبطی که مرکز ارایه کرده را به کار بگیریم  و چه رسم و ضبطی که دوستان ما در سازمان دارالقرآن داده اند، تاثیرش در آموزش 15 درصد است و گرنه مشکل اصلی ما معلم است.

علامی ادامه داد: ببینید الان یک معلم دبستان، هم معلم ریاضی است، هم فارسی، هم علوم، هم ورزش و هم قرآن. ریاضی را خوب درست می دهد، اما قرآن را نمی تواند خوب درس بدهد. حتی خودش قرآن بلد نیست. از کوزه برون همان تراود که در اوست. شما باید آن معلم را درست کنید، نه این که دست روی رسم و ضبط بگذارید. باید اهم و مهم کنید.

 

عضو هیئت علمی مرکز طبع و نشر قران با تصریح به اینکه جای مطرح کردن مباحث علمیِ مربوط به رسم و خط قرآن، در جمع کارشناسی است نه در رسانه گفت: باید در یک جمع کارشناسانه دو طرف ادله خود را مطرح کنند تا نهایتاً به جایی برسیم و اگر نرسیدیم نهایت یک تحقیقات میدانی انجام می دهیم که مثلاً رسم الاملا بیشتر جواب می دهد یا رسم المصحف.

وی بیان کرد: این رسم الاملا یقرآن که در حال حاضر استفاده می شود، رسم الاملای عربی نیست. هر زبانی رسمی دارد که ضوابط در کتابهای تخصصی موجود است. مثلا خط مرحوم نیریزی اصلاً عربی نیست. اصلاً ایشان از رسم الاملای عربی اطلاع نداشته است. این را خط ایشان نشان می دهد. چون اشکال دارد.

علامی با بیان اینکه نوشتن قرآن با رسم الاملای فارسی مشکل زاست، گفت: از آن طرف ما نمی گوییم رسم المصحف بدون اشکال است. ما می گوییم این مشکلات آن قدر بزرگ نیست که ما فشار بیاوریم که اگر بچه ها مان می خواهند قرآن یاد بگیرند، باید این رسم المصحف عوض شود.

 

این محقق قرآنی تغییر دادن رسم المصحف را هزینه زا دانست و گفت: همین الان که ما در رسم المصحف قرآن دست برده ایم، به ما تهمت می زنند که قرآن شما با قرآن ما فرق می کند. ای کاش عوام برادران اهل سنت این حرف را می زدند خواص آن ها این را می گویند. مگر به ما نمی گویند شما مصحف فاطمه دارید؟

وی گفت: خب! در این فضا دامن زدن به این مباحث مساله درست می کند. شما می گویید کلمه «بعینٍ» یک دندانه اضافه دارد. ما هم قبول داریم. ولی اگر بخواهیم برداریم می گویند وااسلاما! آمدند در قرآن دست بردند. ما هم می گوییم خوب است برداریم، ولی راهش این است که این کار از مجاری ای انجام شود که با بحث های علمی به وحدت نظری رسیده باشیم.

علامی علامی با بیان اینکه اهل سنت قائل به توقیفی بون رسم الخط قرآن هستند، گفت: توفیقی بودن به این معنا نیست که پیامبر (ص) فرموده قرآن را چنین بنویسید؛ بلکه به این معناست که اجماعی درصد اسلام صورت گرفته که رسم قرآن همین باشد. به نظر من رسانه ای کردن این موضوعات دون شخصیت ماست.

پایان پیام/


 

کد خبر 63269

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha