آیت الله سید جمال الدین دین پرور، رییس بنیاد بین المللی نهج البلاغه در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان با بیان اینکه، زندگی شخصی امام خمینی(ره) در قامت یک سیاستمدار و رهبری مقتدر در عصر معاصر بی نظیر است، اظهار کرد: امام راحل چه در دوران انقلاب و چه بعد از پیروزی که کل کشور در اختیار و تحت رهبری اش بود همواره نسبت اینکه ساده زیستی در جای جای زندگی شان وجود داشته باشد، حساس بودند.
وی ادامه داد: زمانی که امام به کشور بازگشتند کاخ های سعدآباد و نیاوران خالی و آماده بود و به ایشان پیشنهاد زندگی در این اماکن را به عنوان رهبر یک کشور دادند اما امام(ره) به طور قاطع نپذیرفتند و به جماران رفتند و در خانه ای ساده با دو اتاق زندگی کردند و ملاقات ها و دفتر کارشان هم در همان اتاق بود.
آیت الله دین پرور تصریح کرد: به یاد می آورم زمانی که یکی از شخصیت ها می خواست به دیدار امام خمینی(ره) بیاید، در ایوان خانه منتظر ایشان نشسته بود و زمانی که امام راحل خواستند به داخل ایوان بیایند برای همان چند دقیقه هم چراغ اتاق را خاموش کردند تا بیهوده روشن نباشد و اسراف نشود. این روش امام خمینی(ره) در همه موارد بود.
رئیس بنیاد بین المللی نهج البلاغه با بیان خاطره ای از ساده زیستی حضرت امام(ره) نسبت به مخارج بیت شان بیان کرد: حتی نقل می کنند که یک روز حاج احمد آقا قوطی رنگی برای ترمیم رنگ طارمی بخش جلو ایوان خانه امام خریدند، وقتی که در بیان گزارش ها و خریدها به امام خمینی(ره) این خرید را گزارش کردند، امام گفتند: چرا، مگر من مرده باشم که این خرج ها را بکنید.
آیت الله دین پرور اظهار کرد: این سبک و سیره امام راحل در زندگی شخصی شان بود که همواره سعی داشتند از هر خرج اضافه ای جلوگیری کنند چراکه معتقد بودند رهبر جاممعه اسلامی باید ساده زیست باشد. این رویکرد امام راحل الگو است از آن جهت که اگر کسی امکاناتی در اختیارش است دلیل نمی شود که از آنها به نفع شخصی خود استفاده کند به ویژه اینکه مسئولیتی بر عهده داشته باشد.
این پژوهشگر گفت: وقتی شخصیت های مختلف اعم از داخلی و خارجی به دیدار امام خمینی(ره) می رفتند شیفته همین قدرت روحی و ساده زیستی و منش و روش حکومتی ایشان می شدند. امروز برای ترویج سبک زندگی ساده زیستانه به مثابه آنچه که امام خمینی(ره) داشتند باید آموزش و تبلیغات باشد و این روحیه را به ویژه در میان جوانان تقویت کرد.
وی با بیان اینکه دنیای استکبار تلاش دارد تا زندگی اشرافی را به مردم یاد دهد، ادامه داد: متاسفانه، در جامعه ما برخی رسانه ها و تبلیغات، زندگی غربی را ترویج می کند تا اجناس خود را بفروشند. از سوی دیگر مسئولان باید با پذیرفتن یک مسئولیت در جامعه اسلامی سبک روش ساده زیستی را پیاده کنند و این منش را به عنوان راه اسلامی نشان دهند.
دین پرور با اشاره به اینکه وجود اشرافی گری در یک جامعه بستگی به برنامه دولت ها دارد، اظهار کرد: علما و روحانیون امروز باید در برنامه های خصوصی که دارند علاوه بر منبرها، به مسئولان یادآوری کنند تا آنها روش ساده زیستی را فراموش نکنند و حتی در مراسمی که تشریفات وجود دارد و بوی اشرافی گری می دهد، حضور پیدا نکنند چراکه این مسایل دنیوی جاذبه ویژه ای دارد و انسان را به تدریج از مسیر صحیحی دور می کند.
وی ادامه داد: مساله اختلاس ها نیز مساله مهمی است. اختلاس ولو یک ریال هم باشد بد است و باید با آن مقابله کرد. تشکیلاتی که مربوط به نظارت است باید جدی تر پیگیری کنند چراکه سوءاستفاده گران به دنبال تبلیغ علیه نظام هستند و به گونه ای مساله را جلوه می دهند که گویی تنها پدیده در جمهوری اسلامی، اختلاس بوده است.
آیت الله دین پرور در ادامه و در پاسخ به پرسشی در این مورد که سیاست مداران جامعه ما برای ادامه راه امام خمینی(ره) باید چه کار کنند، تاکید کرد: از نظر من مسئولان امروز باید به همان منش امام راحل و مقام معظم رهبری باشند. رهبری اکنون سخنرانی های خود را در حسینیه امام خمینی(ره) دارند که فضای ساده ای دارد، زندگی خصوصی شان نیز بر پایه سبک زندگی علوی و ساده ریستانه است.
رییس بنیاد بین المللی نهج البلاغه در بخش دیگری از مباحث خود به فعالیت های امام راحل در ایام ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: امام خمینی(ره) علقه خاصی به این ماه داشتند و از نظر عبادت و تلاوت قرآن در این ماه برنامه ویژه ای داشتند و همواره در سخنرانی هایشان توصیه می کردند که مردم از ماه مبارک رمضان استفاده کنند و تنها به گرسنگی و تشنگی ظاهری بسنده نکنند و واقعا روزه باشند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امام راحل با نماز انس خاصی داشتند. ایشان به عنوان رهبر جامعه اسلامی و سیاست مدار همواره قبل از هر چیز به نمازشان اهمیت می دادند و برایشان مهم بود که نماز خود را اول وقت اقامه کنند و بعد از اقامه نماز به امور برسند. جامعه ما امروز باید با تاسی به رفتار و منش امام راحل و مقام معظم رهبری(مدظله العالی) روز به روز جلوتر رود و ارکان معنوی را محکم تر از قبل کند چراکه الگویی چون امام (ه) و امروز مقام معظم رهبری را دارد.
نظر شما