لزوم ایجاد اتاق فکر ویژه قرآن/ جای خالی نهج البلاغه در ۲۸ شبکه تلویزیونی کشور

خبرگزاری شبستان: یک مشاوره خانواده بر لزوم ایجاد اتاق فکر ویژه قرآن تاکید کرد وگفت: باید تمام شورای عالی قرآن، معاونت قرآن و عترت و شهرداری ها زیر یک مجموعه قرار بگیرند.

علی محمدی، روانشناس و مشاوره خانواده در بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با حضور در غرفه شبستان در خصوص اصلاح سبک زندگی از طریق آموزه های دینی در شبکه های اجتماعی به خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: وجود انسان به پنج عامل مهم یعنی خوراک، پوشاک، ادراک، تنفس و خواب نیاز دارد که هر کدام از اینها منها ی دیگری  موجب زوال انسان  می شود.

 

وی با بیان اینکه رشوه، شرارت و موسیقی (حرام) از عوامل مهم در عدم  استجابت دعا محسوب می شوند، تصریح کرد: بزرگترین مشکلی که اکنون ما در جامعه داریم خلاء معنوی با محوریت قرآن و نهج البلاغه  است.

 

مساجد نیازمند 50 نوآوری روز هستند

محمدی با بیان اینکه مساجد نیازمند 50 نوآوری روز هستند، اظهار کرد: جذب جوانان و نوجوانان بیش از سالمندان به مساجد، جذب ساکنان اطراف مساجد که به هر دلیلی به مسجد نمی آیند و میلیون ها دختر و پسری که در فضای مجازی گرفتار هستند از مهمترین نوآوری های روز مساجد می باشند که باید صورت پذیرد.

 

این روانشناس در ادامه خاطرنشان کرد: ما امروز با داشتن 70 هزار مسجد، 100 هزار هیئت و دهها زیر مجموعه معاونت قرآن و عترت هنوز نتوانستیم جوانان را جذب کنیم. معاونت قرآن و عترت دهها زیرمجموعه و کلاس قرآن مانند آموزش و پرورش، شبکه قرآن‌، رادیو قرآن، هیئت و بسیج دارد ولی با وجود آن هنوز در این راستا موفقیت آنچنانی حاصل نکرده است.

 

وی ادامه داد: ما گسترده ترین مراکز فرهنگی ولی با کمترین خروجی را داریم. بنده به مسئولان هشدار می دهم تا زمانی که کارشناس نداشته باشید، راهکار ارایه ندهید ،نمی توانید در جذب جوانان به معنویت و دین موفق باشید. دنیا با هزاران کانال تخصصی پیچیده و کاملا روانشناسانه از طریق فضای مجازی جوانان ما را تحت تهاجم فرهنگی قرار داده است ولی ما هنوز مطالب نو و جدیدی در جذب جوانان در فضای مجازی نتوانستیم ارایه دهیم. با روضه خوانی، مصیبت و ظاهرگرایی دینی نمی توان جوانان را جذب کرد. آنها از طریق جنس مخالف(زن) وارد شدند، بنابراین ما نمی توانیم در این مسیر موفقیتی در برابر آنها حاصل کنیم.

 

محمدی افزود: در آینده مسئولان ما هیچ راهی ندارند. من به حوزه ها گفتم حداقل باید صد هزار نیروی جدید تربیت کنید که زندگی به سبک قرآن و نهج البلاغه را پیاده کنند.

 

این مشاوره خانواده ادامه داد: در واقع امروز بهترین راه نجات جوانان از تمام شبکه های اجتماعی جز این نیست که ما کارشناسان آشنا به نهج البلاغه روز را نه نهج البلاغه فعلی و قرآن را تربیت کنیم. با این روش باید جوانان را جذب کنیم.

 

این روانشناس بیان کرد: اکنون وضعیت جامعه ما با این وضع بسته ای که حوزه ها و مسجدی های ما در نظر گرفته اند، نمی توانیم جوانان را از فضای مجازی خارج کنیم. مساجد و هیئات باید درشان را باز کنند. رسانه ملی باید انتقاد را بپذیرد اگر سیستم فعلی فرهنگی ما 180 درجه متحول نشود، یعنی تا به نسل نو توجه نکند با تعصب بازی نمی شود جوانان را جذب کرد.

 

 

وی با بیان اینکه باید 35 نهاد فرهنگی بودجه بگیر ،متحول شوند، اظهار کرد: من اگر یک روزی وزیر ارشاد بودم ،بودجه همه این نهادها را قطع می کردم ،می گفتم طرح کاربردی ارایه دهید در قبالش بودجه دریافت کنید.

 

لزوم ایجاد اتاق فکر ویژه قرآن

این روانشناس بر لزوم ایجاد اتاق فکر ویژه قرآن تاکید کرد و افزود: باید تمام شورای عالی قرآن، معاونت قرآن و عترت و شهرداری ها زیر یک مجموعه قرار بگیرند.

 

محمدی با بیان اینکه خلأ معنوی باعث انحراف جامعه می شود، خاطرنشان کرد: در صورتی که دین تقویت شود، جرایم در طول سال کاهش می یابد، ماه رمضان و غیر ماه رمضان ندارد. در حال حاضر مردم با خلا دین مواجه هستند ما نتوانستیم دین را به خوبی معرفی کنیم لذا برای جذب جوانان به دین باید شبکه قرآن، معاونت قرآن و عترت و مساجد متحول شوند، راهی جز این نداریم که اینها را برگردانیم.

 

این مشاوره خانواده با انتقاد از عدم وجود نهج البلاغه در 28 کانال تلویزیونی بیان کرد: اگر نهج البلاغه را به رسانه برگردانیم، جوانان هم برمی گردند مردم نیاز به معنویت دارند ،بهترین راه این است که دین و معنویت برگردد. با این شیوه نمی توان جوانان را جذب کرد، باید به آنها آزادی عمل بدهیم تا انتقاد کنند، سپس پاسخ خود را بگیرند ولی چون سیستم بسته است ،نقد را نمی پذیرد روز به روز بدتر می شود.

 

 

 

 

 

کد خبر 633643

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha