به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی، استاد حوزه و دانشگاه 16 خرداد در مراسمی که به مناسبت ماه مبارک رمضان در مسجد امیر برگزار شد، اظهار داشت: حسن خلق انسان را به مراتب بالا میرساند طوری که خداوند سیئات شخص را به حسنات تبدیل میکند.
وی با اشاره به اینکه حسن خلق در دو دسته زبانی و رفتاری است، گفت: یکی از مصادق حسن خلق با مردم نیکو سخن گفتن است که خداوند آن را میخرد.
حجتالاسلام علوی تهرانی با اشاره به آیات 3 و 4 سوره الرحمن، عنوان کرد: خداوند انسان را خلق کرده و به او سخن گفتن آموخته است، در این آیه چون بین خلقت انسان و سخن گفتن او فاصله نیست بنابراین سخن گفتن او بسیار اهمیت دارد.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه زبان عنصر بسیار مهمی در وجود آدمی است، ابراز کرد: زبان ترجمان عقل انسان و عقل نشاندهنده نگرش او است، کسانی که همواره از معیشت دنیا سخن میگویند نشان میدهند که اهل دنیا هستند.
وی با بیان اینکه شخصیت هرکس پشت زبان او پنهان است، افزود: بیشترین لغزش انسان از ناحیه زبان او رخ میدهد، امیرمومنان امام علی(ع) میفرمایند: زبان مثل سگ هار میماند اگر رهایش کنی سایرین را میدرد.
حجتالاسلام علوی تهرانی با بیان اینکه وقتی شخص به برادر دینی خود توهین کرده یا زخم زبان میزند گویا که به او شمشیر میزند، ابراز کرد: زمانی که حضرت ایوب(ع) از همه درد و رنجهایی که امتحان الهی بود نجات یافت، از او پرسیدند کدام غم و اندوه سختتر از همه بود فرمودند زخم زبان را فراموش نمیکنم.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه زبان انسان میتواند 190 آفت را به همراه داشته باشد، اظهار داشت: غیبت، تهمت، طعنه زدن، دروغ، شماتت تنها بخشی از آفات زبان است.
وی با بیان اینکه بیشترین لغزش انسان از ناحیه زبان او است، افزود: روز قیامت هیچ عضوی گناه و عذاب آن شدیدتر از گناه زبان نیست، گاهی کلامی از شخصی صادر میشود که به واسطه آن خونی ریخته یا مالی چپاول شده یا عصمت کسی مورد تهمت قرار میگیرد.
نظر شما