تلویزیون در پرداخت به مناسبت‌ها مصرف روزانه دارد اما سینما به آینده نگاه می‌كند

خبرگزاری شبستان: یک تهیه کننده گفت: نگاه تلویزیون به مسائل روز، زمان حال مردم است و به نوعی مصرف روزانه دارد اما در سینما این نگاه قدری متفاوت است چون سینما به آینده‌ای دورتر نگاه می‌كند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، علیرضا سبط احمدی ، تهیه‌كننده فیلم‌های سینمایی «شیرتوشیر» و «زمانی برای دوست داشتن» درباره اینكه سینما در زمینه ارائه ارزش‌های ماه مبارك رمضان و مناسبت‌های دینی مذهبی ما ایرانیان چقدر می‌تواند موثر باشد، توضیح داد: در ارتباط با این موضوع آنچه در گام نخست مطرح است، این است كه ارتباط خوبی میان اهالی صاحب‌نظران اندیشه دینی و سینماگران و سینمای ما وجود ندارد و اینكه تلویزیون به عنوان یك وسیله عمومی به هر حال یك مجرای دولتی است و تفكر و خط مشی آن دولتی و عقیدتی است كه به نوعی همه پروژه‌ها را هدایت می‌كند كه به عنوان مثال درچه مناسبتی كدام كارها را داشته باشند. به تعبیری دیگر تلویزیون مصرف روزانه دارد و آنچه در آن تولید و پخش می‌شود متعلق به زمان حال است، شاید تلویزیون یك قدم جلوتر از روزنامه‌ها باشد. تلویزیون بیشتر نگاهش اطلاعاتی است كه در مناسبت روز می‌خواهد به گوش مردم برساند اما در سینما شرایط این‌گونه نیست.

 

وی در همین راستا ادامه داد: ما هیچ‌وقت برای یك فیلم سینمایی تاریخ مصرف متصور نمی‌شویم كه اگر هم چنین باشد، آن اثر سفارشی می‌شود كه مربوط به یك موضوع خاص است. بنابراین نمی‌توان خیلی در فضای سینما به مناسبت‌ها پرداخت و اگر هم قرار باشد مثل فیلم «رستاخیر» كار مذهبی داشته باشیم باید نگاهمان را در طول تاریخ برای آیندگانمان به ارث بگذاریم و نگاهمان نگاه روز نباشد. به عنوان مثال، اگر همین فیلم «رستاخیز» را ده‌ها سال آینده هم دوباره پخش كنیم برای مخاطب تازگی داشته باشد چون واقعا تاریخ مصرف ندارد.

 

سبط احمدی سپس به فاصله میان صاحبان اندیشه دینی و سینماگران اشاره كرد و گفت: متاسفانه گاهی مراجع تقلید سینماگران را از خود نمی‌بینند. به عنوان مثال ما چند فیلم داریم به غیر از فیلم «محمد رسول الله» كه علما پشتوانه آن باشند و نظرات آن ها پشت آثارمان باشد كه آن هم گاهی برخی علما روی خوش نشان نمی‌دهند. در حالی كه كه همیشه سینما با آغوشی باز بارها خود گفته كه در خدمت ترویج دین‌مان خواهد بود، كدام ابزار قدرتمند‌تر از سینما می‌تواند در بخش دینی‌ مذهبی‌مان عمل كند. این سوال همیشه مطرح است كه چرا ما از سینما برای ترویج تفكر شیعه استفاده نمی‌كنیم. اكنون تاكید من در حوزه پرداخت به مناسبت‌ها این است كه بگذاریم سینما كمی عمیق‌تر باشد؛ چراكه سینما باید به آیندگانمان بپردازد و مسیر زندگی بشریت را در آینده ترسیم كند.

 

او همچنین تاكید كرد: به نظرم علما و مراجع دینی‌مان باید كمی بیشتر به ما سینماگران اعتماد كنند و ما را هم از خودشان بدانند و در عین حال بخشی از هزینه‌ها صرف ساخت آثار دینی شود، آن وقت است كه می‌توانیم در این راه موفق عمل كنیم برای ترویج تفكر شیعه در تمام دنیا كار كنیم.

 

این تهیه‌كننده در بخشی دیگر از صحبت‌هایش درباره عملكرد تلویزیون در مناسبت‌های مختلف من‌جمله ماه مبارك رمضان و اینكه آیا توانسته فضای واقعی این ایام را به مخاطب منتقل كند، خاطرنشان كرد: در ابتدا جا دارد بگویم باید دو سه سال اخیر را از تلویزیون جدا كرد؛ چراكه وقتی تلویزیون خوراك برای مخاطبش ندارد بنابراین مجبور می‌شود به سرعت به هر ایده و فیلم‌نامه‌ای تن بدهد تا آنتنش را پر كند. ما چند سال اخیر در ماه مبارك رمضان آثاری داشتیم كه واقعا به جان مردم می‌نشستند چون واقعا برایشان جذابیت داشت البته شاید یكی از دلایل این امر محدودیت‌های مالی باشد. به نظرم تلویزیون به یك تحقیق و پژوهش زمان‌بر نیاز دارد؛ به ویژه در بخش آثار مناسبتی چون این‌گونه كارها حتما باید پشتوانه تحقیقی داشته باشند.

 

وی افزود: وقتی ما مجبور می‌شویم یك‌سری كارها را به سرعت به آنتن برسانیم و در ساخت عجله می‌كنیم، مسلما در كارمان خلاء به‌وجود می‌آید. اگر تلویزیون الان بتواند برای ماه رمضان سال 98 برنامه‌ریزی كند قطعا كار موفقی خواهد داشت نه اینكه 4 ماه مانده به مناسبت تازه تصمیم به ساخت سریال بگیرد. همین شتاب و عجله در كارهای مناسبتی ما را با اقبال كم مخاطبان روبه‌رو می‌كند. به اعتقد من اگر همین الان تخم این كار را بكاریم می‌توانیم یك سال و نیم دیگر برداشت خوبی داشته باشیم. از طرفی اگر تلویزیون خوب حمایت شود می‌تواند پیشرفت داشته باشد.

 

سبط احمدی در پایان خطاب به مركز حوزه هنری گفت: سوال من در پایان این است كه چرا حوزه هنری كه وظیفه‌اش تولید اندیشه‌های دینی و مذهبی اسلامی است، سال‌های سال در این زمینه در همه بخش‌ها اعم از موسیقی، تئاتر، سینما و ... كوتاهی كرده است، در حالی كه این مركز به عنوان متولی ابزار هنری سازمان تبلیغات كه زیر نظر اندیشه‌های رهبری‌ است باید تفكرات مبلغان دینی را به آثار دینی تبدیل كند.

 

کد خبر 633849

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha