به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، موسی جوینده، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی شب گذشته (18 خرداد) با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان مستقر در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به سوالات مختلف در خصوص اقدامات این ستاد در طول سالهای گذشته و برنامه های پیش رو پاسخ داد.
نقش آفرینی ستادبازسازی عتبات عالیات در زمینه اقصاد مقاومتی و رونق کسب و کار در استان، میزان کمک های مردم به بازسازی عتبات عالیات، پروژه های در دست ساخت و یا مرمت، نحوه اعزام نیروی کارگر برای ارائه خدمات، برنامه های اربعین امسال و اقدامات سال قبل، کرامات و معجزات اهل بیت(علیه السلام) و تهدیدهای داعش برای تخریب از مهمترین نکات این گفتگوی صمیمی بود.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی صحبت های خود را با تبریک ولادت امام حسن مجتبی (علیه السلام) و تسلیت شهادت تعدادی از هموطنان در حادثه تروریستی روز چهارشنبه در تهران آغاز کرد و گفت: ستاد بازسازی عتبات عالیات از ابتدای تاسیس در خراسان جنوبی همپای ستاد کشوری و بلکه هم جلوتر از آنها پیش رفته و کارهای بزرگی تاکنون انجام داده است.
وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم محمدی، مسئول سابق ستاد بازسازی عتبات عالیات استان و تقدیر از زحماتی که این موحوم برای بازسازی عتبات عالیات کشده بود، ادامه داد: از سال 83 تاکنون 25 میلیارد تومان مردم خراسان جنوبی برای بازسازی عتبات عالیات کمک کردند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تاکنون 13 پروژه به همت کمک های مردم خراسان جنوبی در عتبات عالیات مرمت و ساخته شده که بخشی تحویل شده است، گفت: شاهکار خراسان جنوبی بازسازی و سنگ فرش حرم امامین جوادین(علیهم السلام) در کاظمین است که به بهترین شکل انجام شد.
کمک ۱۰ میلیارد تومانی مردم استان در سال ۹۵
جوینده با بیان اینکه در سال 95 برای اولین بار مردم خراسان جنوبی از سایر استانهای کشور در بحث کمک به بازسازی عتبات عالیات پیشه گرفتند، گفت: ما در سال 95 سه میلیارد تومان تعهد داشتیم که به بازسازی عتبات کمک کنیم؛ اما مردم خراسان جنوبی با همت بلند و محبت بی نظیر به ساحت ائمه معصومین(علیهم السلام) این رقم را به 5 میلیارد و 280 میلیون تومان رساندند که رقم بزرگ و قابل توجه است؛ اینها علارغم همه محرومیت ها و مشکلات مالی مردم است.
وی با اشاره به اینکه همچنین در ایام اربعین سه میلیارد و 50 میلیون تومان خدمات به زائران ارائه شده است، اظهارداشت: علاوه بر اینها در ایام اربعین یک میلیارد و 400 میلیون تومان نیروهای متخصص به عتبات عالیات است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی تصریح کرد: در مجموع مردم خراسان جنوبی در سال گذشته از کمک اربعین تا کمک به بازسازی و ارائه خدمات، حدود 10 میلیارد تومان به عتبات عالیات کمک کردند که رقم بینظیری است.
جوینده با بیان اینکه ما هیچ مسئولیتی در زمينه اشتغال نداريم؛ اما ستاد بازسازی عتبات عالیات در عین اینکه هیچ مسئولیتی نداشته است؛ بزرگترین اقدامات را در بحث اقتصاد مقاومتی انجام داده است، گفت: یعنی همه این پولی که اینجا جمع آوری کردیم در داخل استان تبدیل به محصول شده که خود اشتغال و کار بسیار بالایی را در بر داشته است.
یک ریال از پول مردم را به غیر از امر بازسازی در هیچ کجا هزینه نمی کنیم
وی ضمن گلایه از برخی افراد که متاسفانه از روی ناآگاهی شبهه ایجاد می کنند که پول مردم را برای مردم عراق هزینه می کنند، گفت: این حرف ها از روی نادانی است که برخی ها زنند، ما یک ریال از پول مردم را به غیر از امر بازسازی در هیچ کجا هزینه نمی کنیم، ضمن اینکه تمام اقلام مورد نیاز برای بازسازی در داخل همین استان خراسان جنوبی خریداری می شود و با کامیون های استانی به عراق حمل مي شود
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی تصریح کرد: درصد اشتغالی که به برکت همین اقدامات در زمینه های مختلف در معادن، کارگاههای سنگ تراشی، کارگاه های چوب و خیلی موارد دیگر به خصوص سیستم حمل و نقل استان صورت گرفته است، به نوبه خود کم نظیر است.
جوینده ادامه داد: سنگ را در داخل استان خریداری می کنیم، همین جا فراوری می کنیم و توسط کامیون های داخل استان به کربلا و کاظمین و بقیه شهرها می بریم، که این ها خود اشتغال بالایی را دربر دارد.
وی با بیان اینکه بسیاری از معادن استان در حال ورشکستگی و تعطیلی بودند اما به برکت همین خریدهایی که ستاد از آنها داشته است، امروز با قوت به کار خود ادامه می دهند، گفت: یک کار بی نظیر اقتصاد مقاومتی را مدیریت می کنیم که از متروکه شدن معادل و تعطیلی خیلی از کارخانه ها جلوگیری کردیم.
احیای مجدد کارگاههای قالی بافی!
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در بخش روستایی هم با ایجاد کارگاههای قالی بافی، حوله بافی و گبه بافی، تونسته ایم صنعت فرش بافی را در استان مجدد احیاء کنیم، اظهارداشت: فرش بافی را از یک کارگاه با 10 نفر خانم شروع کردیم و امروز 175 کارگاه با بیش از 13 هزار خانم در استان داریم که به نوبه خود کار بزرگی است.
جوینده افزود: در شهرستان بیرجند حدود 50 کارگاه داریم که در هر کارگاه حدود 50 نفر فرش می بافند، این فرش در استان بافته می شود و تجار می خرند و از این طریق به نوعی چرخه قوی اقتصادی را شکل داده ایم.
وی در بخش بعدی گفتگو به اقدامات انجام شده در بخش بازسازی صحن مطهر حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) پرداخت و گفت: یکی از پروژه های بزرگ ما در عتبات مشارکت در ساخت صحن مطهر حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) است که به نیابت از مردم خراسان جنوبی ما این را تقبل کردیم.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی با بیان اینکه مردم می توانند به صورت نقدی و اقساطی در بازسازی صحن حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) مشارکت داشته باشند، اظهار داشت: هر متر مربع سنگ 250 هزار تومان است که مردم می توانند اینترنتی و حضوری این را خرید کنند، علاوه براینها دفترچههای اقساطی هم داریم و دوستداران اهل بیت می توانند در طرح خرید متر زیربنایی که هر متر سه میلیون تومان است مشارکت کنند.
جوینده گفت: مشارکت در ساخت صحن عقیله بنی هاشم در کربلا پروژه بعدی ما است که این هم علاقه مندان می توانند نقدی با خرید هر مترمربع 250 هزار تومان و یا اقساطی 3 میلیون تومان در آن سهیم شوند.
وی ترفیع سازی گنبد امام حسین(عليه السلام) پروژه سومی ذکر کرد که در حال حاضر ستاد خراسان جنوبی در آن مشارکت دارد و گفت: ما در طلاکاری آن مشارکت می کنیم، مردم استان می توانند هر خشت طلا را با دو میلیون و 20 هزار تومان خریداری کنند و در طرح مشارکت کنند، همچنین در حرمهای امامین جوادین (علیهم السلام) در کاظمین و امام حسن عسکری(علیه السلام) درسامرا هم در حال کار هستیم.
کمک 800 میلیون تومانی مردم در 45 روز اول امسال
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی با بیان اینکه مردم خراسان جنوبی از ابتدای امسال تاکنون حدود 800 میلیون تومان به بازسازی عتبات عالیات کمک کردند و رقم قابل توجهی است که نشان دهنده ارادت مردم خراسان جنوبی به اهل بیت (عليهم السلام) است، افزود: مردم استان ما فهیم و مومن و دوستدار اهل بیت هستند که با همه مشکلاتی که دارند اما این کارهای خیر را بر خودشان ترجیح می دهند.
جوینده در بخش دیگری از گفتگو به اعزام نیروی کار به عتبات عالیات برای کمک به مرمت و بازسازی پرداخت و گفت: هر ماه 40 تا 45 نفر بنا و استاد کار و نیروی کاری را ساماندهی میکنیم و براساس نیازی که داریم اینها اعزام می شوند و خدمات ارائه می دهند، علاقه مندان به حضور در این طرح باید بیایند ثبت نام کنند، چراکه استقبال کننده زیاد داریم و برخی موارد تا یکسال در نوبت می مانند؛ اما برخی تخصص های خاص زوتر اعزام می شوند.
وی گفت: به تخصص هایی مانند داربست بند، گچ کار، سنک کار ماهر، مهندسین عمران و بنا نیاز مبرم داریم و هر تعداد که ثبت نام کند بلافاصله اعزام می کنیم.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی افزود: صحن حضرت زهرا(سلام الله عليها) قسمت زیارتی تا پایان سال 96 و قسمت خدماتی تا پایان سال 97 به پایان می رسد.
جوینده به اقدامات و برنامه ها برای اربعین امسال اشاره کرد و گفت: برای ایام اربعین، برپایی 18 موکب برای مسیر نجف به کربلا و کاظمین را برنامه ریزی کردیم که دوستان ما مستقر می شوند و به زائران خدمت رسانی خواهند داشت، دو موکب بهداشت و درمان و هشت موکب نانوایی و بقیه هم موکب های خدمات عمومی تغذیه و اسکان است.
کرامات اهل بیت(ع) به خادمان!
وی با بیان اینکه تاکنون کرامت های زیادی از اهل بیت(علیه السلام) در این راه دیده ام؛ اما نمی توان، گفت چراکه متاسفانه برخیها سوء استفاده میکنند، گفت: یکی از کامیون هایی که سنگ می برد برای حرم امامین جوادین(علیهم السلام)، در گردنه های کرمانشاه خراب شد، راننده این کامیون هم از شهر سرایان است؛ راننده می گفت:«ما دچار مشکل جدی شده بودیم و شب را در آن هوای سرد و با وضعیت نابسامان سپری کردیم. صبح دیدم که یک آقایی به سمت ما آمد و گفت که ماشین سنگ کاظمین شما هستید؟ تعجب کردیم! چون به کسی نگفته بودیم که ماشین ما خراب شده و این از کجا می دانست، مکانیک خودش گفت که شب گذشته خواب دیدم که یک آقایی گفت بروید فلان مکان، ماشین زائر ما دچار مشکل شده، این سنگ برای ما هست بروید کارشان را راه بندازید تا به راهشان ادامه بدهند». از این قبیل اتفاقات زیاد می افتد؛ در کارگاههای قالی بافی اتفاقات عجیب می افتد و خیلی ها حاجت می گیرند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی با بیان اينکه داعش در سامرا با لودر وبلدزر آمد که حرمها تخریب کند؛ اما حرم ائمه را خدا و خود ائمه به عنوان شعائر الهی نگه می دارند، گفت: تلاش می کنیم این اقدامات خاری در چشم دشمنان باشد و آنچان خوب و زیبا بسازیم که نتوانند کاری بکنند؛ تهدید داریم اما هیچ کدام از اینها خللی در مسیر دوستان اهل بیت(علیهم السلام) ایجاد نمی کند.
پایان سخن؛ آرزوی شهادت!
جوینده با بیان اینکه حدود 35 سال در مجموعه سپاه خدمت کردم که نهاد مقدس است، اما این چند سالی که در عتبات عالیات کار می کنم فصل جدید و نگاه نو به بنده داده است، گفت: این چند سالی که در عتبات هستم با هیچ دوره ای از دوران خدمت بنده قابل مقایسه نیست؛ آرزو داریم که در این مسیر بمانیم و در همین مسیر به شهادت برسیم.
وی با بیان اینکه رسانه ها نقش بارزی در اطلاع رسانی شفاف دارند، گفت: یکی از نکات مهم که ما توفیق پیدا کردیم شفاف سازی است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی افزود: خیلی جاها سمت های مختلف با حقوق بالا به بنده پیشنهاد شده است اما حاضر نیستم یک دقیقه خدمت در این مسیر را به همه آن پیشنهادات عوض کنم چرا که دروازه رسيدن به خدا، دورازه ورود به بهشت و عاقبت به خیری همین جا است و دلیلی ندارد که خدا را با دنیا عوض کنیم.
نظر شما