افزایش تولید روزانه ۳۲ هزار تن سیمان

خبرگزاری شبستان: کشورمان در سال های متمادی توانسته است در حوزه تولید سیمان به خودکفایی و پیشرفت هایی دست پیدا کند تا جایی که قرار است با راه اندازی هشت طرح جدید سیمان روزانه ۳۲ هزار تن به تولید کشور اضافه شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اینکه از چه تاریخی مصرف سیمان در ایران باب شده است چندان مشخص نیست ولی آنچه که مسلم است ورود سیمان به ایران توسط کشورهای غربی بوده است که از آن برای ساختن بناهایی نظیر کلیساها و سفارتخانه‌ها و تاسیسات بندری استفاده شده است. با شروع قرن ۱۴ هجری شمسی سرعت گسترش کارهای زیربنایی، همزمان با تحولات صنعتی جهانی آنچنان گسترده است که کیفیت و کمیت محصولات سنتی ساختمانی جواب‌گوی نیازها نبوده است و خصوصاً با شروع احداث راه‌آهن سراسری ضرورت استفاده از سیمان جهت ساختمان پل‌ها و تونل‌ها و ایستگاه‌ها کاملاً محسوس‌تر شد.

 

بنابراین گزارش، از آنجایی که سیمان کالایی ارزان قیمت و سنگین وزن است و مصرف آن وقتی مقرون به صرفه است که محل تولید و مصرف، حدالامکان نزدیک به یکدیگر باشند از این رو پس از مدتی که سیمان وارد می‌شد تصمیم بر این شد که با توجه به وفور مواد اولیه سیمان در ایران، از محل عواید حاصل از قند و شکر اقدام به تاسیس یک کارخانه ۱۰۰تنی (روزانه) سیمان بشود. در سال ۱۳۱۰ این تصمیم شروع به عمل شده و مطالعات اولیه زمین‌شناسی منجر به انتخاب محلی واقع در ۷ کیلومتری جنوب تهران آن زمان و در کنار کوه بی‌بی‌شهربانو گردید.

 

این گزارش می افزاید: کار احداث این واحد با سرمایه ۸ میلیون ریالی در بهمن‌ماه ۱۳۱۲ به پایان رسیده و بلافاصله بهره‌برداری از آن آغاز گردید. (تقریباً ۵۰ سال پس از ژاپن، ۶۰ سال پس از آمریکا، ۷۰ سال پس از آلمان و ۱۰۰ سال بعد از انگلیس). با گذشت زمان و فزونی تقاضا برای این محصول، نیاز به کارخانه‌های دیگر معلوم و آشکار شد. لذا در تاریخ ۱۳۱۴ کارخانه دیگری با ظرفیت روزانه ۲۰۰ تن خریداری و در سال ۱۳۱۵ در جوار کارخانه قبلی عملیات ساختمانی آن شروع و در سال ۱۳۱۶ بهره‌برداری از واحد دوم آغاز شد. کشورمان در سالهای متمادی توانسته است در حوزه تولید سیمان به خودکفایی و پیشرفت هایی دست پیدا کند و با راه اندازی هشت طرح جدید سیمان روزانه 32 هزار تن به تولید کشور افزوده می شود.

 

ایرنا به نقل از اطلاعات انجمن کارفرمایان صنعت سیمان در این زمینه خبر داده است: "براساس برنامه پیش بینی شده از سوی انجمن کارفرمایان صنعت سیمان، قرار است در سال جاری هشت طرح سیمانی راه اندازی شود که در مجموع نزدیک به 32 هزار تن به تولید سیمان کشور می افزاید. پروژه هایی که راه اندازی آنها در سال جاری پیش بینی شده در استان های البرز، بوشهر، ایلام، سیستان و بلوچستان ، خراسان رضوی، فارس و خوزستان واقع است. راه اندازی آسیاب سیمان در کارخانه آبیک ( استان البرز) با ظرفیت روزانه هشت هزار و 500 تن که از تسهیلات بانک صادرات برخوردار شده، یکی از این هشت طرح است.

 

استان خوزستان دارای دو طرح عمران آریا و توسعه کارون به ترتیب با ظرفیت روزانه سه هزار و 300 و سه هزار و چهار صد تن است که پیش بینی شده است امسال به بهره برداری برسند. این طرح ها از تسهیلات بانک های ملی و صادرات برخوردار شده اند. در زمینه سیمان خاکستری استان تهران با 13 درصد بالاترین سهم را دارد و استان های اصفهان و خراسان رضوی به ترتیب با 9.7 و 7.8 درصد در رتبه های بعدی جای دارند. پروژه مند دشتی در استان بوشهر با ظرفیت روزانه سه هزار و 400 تن با بهره مندی از تسهیلات بانک ملی، دهلران در استان ایلام با ظرفیت روزانه سه هزار و 300 تن از تسهیلات بانک ملت برخوردار شده اند. پروژه تیس چابهار در استان سیستان وبلوچستان با ظرفیت روزانه سه هزار و 300 تن با برخورداری از تسهیلات بانک سپه و مجد خواف در استان خراسان رضوی نیز با ظرفیت روزانه سه هزار و 300 تن با بهره مندی از تسهیلات بانک ملی از دیگر برنامه های مورد پیش بینی است و طرح توسعه لارستان در استان فارس هم با ظرفیت روزانه سه هزار و 300 تن از تسهیلات بانک صادرات برخوردار شد."

 

یادآور می شود: برپایه آمارهای بین المللی سال های 2014 و 2015 جمهوری اسلامی ایران با سهم 1.6 درصدی، رتبه هفتم جهانی را به خود اختصاص داد . همچنین چین، هند، آمریکا در سالهای یاد شده 57، 6.6 و 2 درصد از تولید جهان را به خود اختصاص دادند. چین در سال 2015 به میزان 2 میلیارد و 350 میلیون تن و هند 270 میلیون و آمریکا 83.4 میلیون تن تولید کردند.

کد خبر 634442

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha