به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، مرتضی موصلی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خوزستان، امروز (20 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه، به مهمترین رویکردهای کمیته امداد اشاره کرد و گفت: توانمندسازی خانواده های نیازمند در سطح استان و کشور، توانمندسازی اقتصادی با محوریت کسب و کارهای خرد و اشتغال کوچک متناسب با شرایط خانواده ها و وضعیت هر منطقه، اشتغال و کارافرینی مناطق محروم، توانمندسازی فکری، فرهنگی و اجتماعی از جمله این محورهاست.
وی با بیان اینکه بیشتر منابع اعتباری ما به اشتغال اختصاص پیدا کرده است، افزود: در گذشته تنها 10 درصد از اعتبارات به اشتغال تخصیص داده می شد ولی در حال حاضر بیش از 50 درصد اعتبارات به توانمندسازی نیازمندان اختصاص داده می شود.
موصلی، از جمله برنامه ها و راهبردهای ما را توسعه و افزایش سهم و نقش مردم در کاهش فقر و توانمندسازی نیازمندان دانست و اضافه کرد: تلاش ما در کمیته امداد این است که سهم مردم را در برنامه های خود افزایش دهیم.
وی تصریح کرد: توسعه خدمات به ویژه خدماتی که دارای اثربخشی بالایی هستند همچون اشتغال، مسکن نیازمندان، آموزش، توسعه فرهنگ قرض الحسنه، توجه به مناطق با ضریب محرومیت بالا، تقویت فرهنگی جهادی و دینی از جمله اقداماتی است که در با همکاری مردم دنبال می کنیم.
افتتاح اولین صندوق امداد ولایت در خوزستان
وی از راه اندازی اولین صندوق قرض الحسنه امداد ولایت در استان خبر داد و عنوان کرد: این صندوق تمام مراحل قانونی را طی کرده از دفتر مقام معظم رهبری و بانک مرکزی مجوز دارد؛ در این صندوق تسهیلات کاملا قرض الحسنه و با کارمزد سه درصد ارائه می شود و تلاش ما این است که آن را به یک درصد کاهش دهیم.
مدیرکل کمیته امداد خوزستان، با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون هشت هزار و 600 وام به ارزش 24 میلیارد تومان به خانواده های تحت پوشش پرداخت شده است، اظهار کرد: در این خصوص افراد خیر می توانند با داشتن مبلغی در حساب این صندوق به ارائه تسهیلات بانکی به نیازمندان کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه 101 هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد استان هستند، ابراز کرد: این میزان معادل 225 هزار نفر یعنی پنج درصد جمعیت استان است و 60 درصد آنها زنان سرپرست خانوار بوده که از این تعداد 85 هزار خانوار از همه خدمات امداد استفاده می کنند و کمک معیشت بگیر هستند.
فراهم کردن بیش از پنج هزار فرصت شغلی برای خانواده های تحت حمایت در سال گذشته
وی اذعان داشت: سال گذشته پنج هزار و 470 فرصت شغلی را برای خانواده های تحت حمایت استان با اعتباری معادل 63 میلیارد تومان فراهم کنیم که از این میزان 51 میلیارد تومان از طریق تسهیلات بانکی و 12 میلیارد تومان از محل اعتبارات قرض الحسنه تامین شد.
موصلی، خاطر نشان کرد: بیش از 11 هزار نفر با همکاری فنی و حرفه ای، خانه کارآفرینان، جهاد کشاورزی و جهاد دانشگاهی تحت دوره های آموزشی قرار گرفتند و با همکاری شرکت ها و صنایع بخش خصوصی زمینه کار برای 603 نفر فراهم شد.
وی تاکید کرد: رویکرد ما بحث اشتغال است و طی مطالعه ای که از حدود خانوارهای تحت پوشش داشتیم، 160 هزار نفر مورد ارزیابی قرار گرفتند و 85 هزار نفر در شرایطی هستند که توانمندی و علاقه مندی به اشتغال دارند به این منظور تلاش می کنیم آنها را به سمت اشتغال سوق دهیم.
مدیرکل کمیته امداد خوزستان، با بیان اینکه در ارزیابی های به عمل آمده، کمیته امداد خوزستان در بحث اشتغال رتبه برتر را در بین دستگاه های اجرایی کسب کرد، یاد آور شد: در سال 96 برنامه داریم که حداقل 6 هزار فرصت شغلی را برای جامعه هدف در زمینه های مختلفی همچون دامداری، کشاورزی، صنایع دستی، طرح های خوداشتغالی و ... ایجاد کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد در سه ماهه اول سال جاری جشن توانمندسازی چهار هزار و 300 خانوار را داشته باشیم و توضیح داد: خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته مبلغ مستمری مددجویان بعد از چندین سال به سه برابر افزایش یافته که دو ماه اول از طریق هدفمندسازی یارانه ها پرداخت شد و از خردادماه مدیریت آن به کمیته امداد واگذار می شود.
احداث 1300 واحد مسکونی برای افراد تحت پوشش
وی با اشاره به اینکه از 101 هزار خانوار تحت پوشش، حدود هشت هزار خانوار با فاقد مسکن بودند یا مسکن نامناست داشتند، گفت: احداث یک هزار و 300 واحد مسکونی را آغاز کردیم که 800 واحد به اتمام رسیده و به خانواده های نیازمند تقدیم شد که 615 واحد با همکاری سپاه و مابقی با همکاری بنیاد مسکن و مسکن مهر تامین شد.
34 هزار حامی در قالب طرح اکرام ایتام در استان
موصلی، به طرح اکرام ایتام و اطعام نیازمندان اشاره کرد و افزود: تا قبل از ماه مبارک رمضان 34 هزار نفر در قالب طرح اکرام ایتام با مجموعه کمیته امداد همکاری می کردند که 200 نفر از آنها خارج از کشور زندگی می کنند و مجموع کمک های این افراد با پایان سال 95، 24 میلیارد تومان بود.
وی با اشاره به اینکه بیشتر حامیان در ماه مبارک رمضان اقدام به این کار می کنند، ادامه داد: سال گذشته در قالب طرح اکرام ایتام، پنج هزار حامی جدید جذب کردیم و امسال در 14 روز اول ماه رمضان 2 هزار و 200 نفر جذب شدند و پیش بینی می شود به پنج هزار نفر تا پایان ماه رمضان افزایش یابند.
مدیرکل کمیته امداد خوزستان، با بیان اینکه سال 95، در طرح اکرام ایتام خوزستان رتبه اول را در کشور کسب کرد و در این بخش با 130 درصد رشد نسبت به سال 95 مواجه بودیم، اضافه کرد: در دو سرفصل مشارکت های مردمی، طرح اکرام و صدقات اول و در زکات رتبه پنجم کشور را داریم.
جمع آوری یک میلیارد و 600 میلیون تومان زکات فطره در سال گذشته
وی با اشاره به اینکه هفته اکرام ایتام از 15 رمضان همزمان با سالروز ولادت امام حسن مجتبی (ع) تا 21 رمضان همزمان با سالروز شهادت امام علی (ع) است، ابراز کرد: سال گذشته حدود 10 هزار نفر از زیر پوشش کمیته امداد خارج شد و به مرحله توانمندسازی رسیدند و توانستیم تعدادی را جایگزین آنها کنیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته یک میلیارد و 600 تومان زکات فطره جمع آوری شد و امسال پیش بینی می شود به سه میلیارد تومان برسد، خاطر نشان کرد: برنامه ریزی شده هر اندازه زکات جمع آوری شد در بین نیازمندان همان مناطق پرداخت شود.
ضرورت توجه به حوزه های مرتبط با سلامت مددجویان
موصلی، با تاکید بر اینکه از حوزه هایی که هنوز اشباع نشده، حوزه سلامت است، تصریح کرد: در این راستا 500 نفر در دوره های آموزش پرستاری شرکت کردند؛ قبلا هم 860 نفر دوره دیده بودند که از این تعداد 260 نفر مشغول به کار شدند.
وی با بیان اینکه اگر شرکتی برای تکمیل نیروهای خود از مددجویان کمیته امداد استفاده کند، کمیته امداد حق بیمه آنها را تا 2 سال می پردازد، اظهار کرد: بیش از هفت هزار دانشجو داریم که در دانشگاه های کشور تحصیل می کنند و بخشی از هزینه های آنها را پرداخت می کنیم.
نظر شما