به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام محمدباقر علوی تهرانی استاد حوزه و دانشگاه 20 خرداد در مراسمی به مناسبت ماه مبارک رمضان که در مسجد امیر برگزار شد، اظهار داشت: در دین اسلام مسلمانان حق ندارند به شکل جدی، شوخی یا از روی عادت به ناسزاگویی بپردازند.
وی افزود: در مقابل شخص فحاش مسلمان نباید مقابله به مثل کرده یا با او درگیر شود بلکه با رد کردن ناسزای انسان فحاش برای او دعا کند که هدایت شود.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به داستان امام حسن مجتبی(ع) که در مقابل شخصی فحاش او را مورد لطف و مرحمت قرار دادند، عنوان کرد: الگوی ما مسلمانان ائمه معصومین(ع) هستند که هیچ گاه در مقابل ناسزاگویی یک فحاش مقابله به مثل نکردند بلکه با محبت و مهربانی خطاب به آنها میفرموند اگر حق با شما است خداوند از گناهان من بگذرد و اگر بر من دروغ بستید دعا میکنم خداوند شما را هدایت کند.
حجتالاسلام علوی تهرانی افزود: این رفتار ائمه معصومین(ع) در مقابل اشخاص ناسزاگو در بیشتر مواقع سبب هدایت یا مسلمان شدن آنها و از بین رفتن تبلیغات سوء دشمنان نسبت به آنان شده است.
وی درباره حکم ناسزاگویی به دشمنان اسلام، گفت: در دین اسلام هیچ نوع ناسزاگویی حتی نسبت به دشمنان نداریم بلکه بخشی به نام برائت یا تبری داریم که نشان از زاویه داشتن ما با دشمنان اسلام و ائمه معصومین(ع) است که آن نیز در صورت تایید قرآن، عقل و نقل آن هم در قالب لعن محقق میشود.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با اشاره به روایتی از امیرمومنان امام علی(ع) ابراز کرد: من خوش ندارم شما حتی در حق دشمن فحاش باشید بلکه شما خطاهای آنان را بیان کنید مردم خود قضاوت خواهند کرد.
حجتالاسلام علوی تهرانی افزود: در گذشته جلسات تبری از دشمنان بر اساس اعتقادات بوده و در آن هیچ گونه هرزهگویی یا فحاشی صورت نمیگرفت بلکه علما خطاهای بنیانگذاران سقیفه یا ظالمان به اهلبیت(ع) برای مردم بیان میکردند تا مردم خود قضاوت کنند.
وی در پایان گفت: در اسلام برائت از دشمنان در قالب لعن جلوه میکند که اظهار آن نیز تحت هر شرایطی صورت نمیگیرد بلکه تابع شرایط است.
نظر شما