هجو ادبی گونه ای از دادخواهی شاعرانه است

خبرگزاری شبستان:این نویسنده و شاعر گفت:در مورد فرمایشات ایشان در زمینه سرودن هجویات و موضع گیری جدی در مقابل دستگاه ظلم جهانی معتقدم وظیفه شاعر دادخواهی است. گفتن زشتی های عملکرد ظالمان دنیا وظیفه شاعر است و فرمایشات ایشان عین حقیقت است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، دو شب پیش و در شب میلاد امام حسن مجبتی(ع)، جمعی از اهالی فرهنگ، شعرا و ادیبان جوان و پیشکسوت کشور و تعدادی از شاعران از کشورهای هندوستان، افغانستان و ترکیه با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.تعدادی از این شاعران به شعر خوانی در محضر مقام معظم رهبری پرداختند.

 

علی محمد مودب، شاعر و نویسنده از جمله شاعرانی بود که در این جلسه به شعر خوانی پرداخت.این شاعر در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی شبستان درباره تاثیر این دیدارها بر فضای شعر  معاصر کشور گفت: قطعا این دیدارها برای ضریب دادن به شعر معاصر بسیار مهم است و اینکه در قدم بعد مخاطب ، مردم و مدیران فرهنگی را متوجه اهمیت و شان شعر می کند. این دیدارها برای مجموعه شعر و شعرای ایران دیدارهای مبارکی است.

 

خالق مجموعه شعر" مرده های حرفه ای"  همچنین درباره توصیه های مقام معظم رهبری به شعرا گفت: اینکه ایشان فرمودند شعر "ثروت ملی" است حقیقتی است  که باید به آن توجه کرد. ما ایران را با نام شاعرانش می شناسیم، پیش از آنکه هر پدیده دیگری بخواهد خود را نشان بدهد. ایران مجموعه ای فرهنگی و هویتی است که با نام فردوسی و سعدی و مولوی شناخته می شود و اعتبار خود را از شاعرانش گرفته است.معتقدم  باید برای مخاطب ،برای خود شاعر و برای سیاست گذاران فرهنگی این تعبیر ثروت ملی مورد توجه جدی قرار گیرد تا به حفظ و توسعه  و ماندگاری آن کمک شود.

 

برنده کتاب سال دفتر شعر جوان در سال 95 در ادامه گفت:در مورد فرمایشات ایشان در زمینه سرودن هجویات و موضع گیری جدی در مقابل دستگاه ظلم جهانی معتقدم وظیفه شاعر دادخواهی است. گفتن زشتی های عملکرد ظالمان دنیا وظیفه شاعر است و اینکه کلا شعر با زیبایی و زشتی در ارتباط و حیات است و سکوت در برابر زشتی از دیدگاه من برای شاعر گناه است.

 

مودب با بیان اینکه نکته مهم این است که به هرحال در روزگار ما و به ضرب و زور قدرت رسانه ها دارند به شکل های مختلف این زشتی ها را زیبا نشان می دهند، افزود: وقتی عربستان مسئول حقوق بشر می شود نتیجه این است که رسانه های جهانی مشغول پوشاندن زشتی ها یا زیبا جلوه دادن آنها هستند.

 

شاعر مجموعه شعر "عاشقانه های پسر نوح" توضیح داد: به هر حال در چنین وضعیتی شعر مانند انسانی که دادخواهی می کند باید در مقابل اینها موضع بگیرد. هجو به آن معنای ادبی خود از گونه های ادبی است که می تواند این زشتی ها را فریاد بزند.م افرادی مثل "دعبل بن خزائی " که هجویات بسیار سروده و در دوره خود دستگاه ظلم را بسیار مورد نقد قرار داده است از شعرای جهان اسلام بود. در بین شعرای جهان اسلام این موضوع دیده می شود و امیدواریم شعرای امروز هم در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری بتوانند این گونه ادبی را زنده کنند.

 

نامزد جایزه کتاب سال همچنین در مورد واکنش رهبری به شعرخوانی او در محضر ایشان گفت: بسیار به من لطفا داشتند و من ممنون توجه و عنایت ایشان هستم. با اینکه شعرم شعر طولانی بود، ایشان با لطف و تشویق مدام شعر را گوش کردند.

 

مودب درباره دلیل انتخابش برای این شعر گفت: خوشحالم از اینکه که این شعر را خواندم؛ شعری که برای شهید" بابا رجب" سروده بودم .شهید "رجب محمدزاده" یا "بابا رجب"هم ولایتی ما بود و من احساس کردم به عنوان یک اهل قلم از سرزمین خراسان به او مدیونم. او زندگی دشواری را برای دنبال کردن آرمان خود گذراند.  وظیفه ناچیز من به عنوان یک اهل قلم همشهری او این بود که نامش را بیاورم. خوشحالم توانستم شعری که متبرک به نام این شهید بزرگوار بود را بخوانم.

 

 

الهام عطائی

کد خبر 635169

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha