به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی واعظ جوادی آملی رئیس بنیاد اسراء در آئین افتتاحیه جشنواره ذوی القربی از سلسله جشنوارههای طرح ملی ملکوت با محوریت جلد نخست کتاب " ادب و فنای مقربان" تالیف آیت الله جوادی آملی که شامگاه دوشنبه در نمایشگاه قرآن برگزار شد با اشاره به اینکه کسانی که برای ترویج و توسعه قرآن تلاش میکنند قطعا از لطایف الهی برخوردار خواهند بود اظهار داشت: در این راستا امام علی(ع) میفرمایند " خداوند در قرآن تجلی کرده است، به این معنا که خداوند در وجود عالم تکفیر و تدوین خود را به طور کامل نشان داده است.
وی ادامه داد: قرآن کامل نشانههایی از خداوند است، پس اگر کسی بخواهد حقیقت خدا را بنگرد میتواند خداوند را در ظرف قرآن ببیند، در واقع قرآن از تجلیات الهی محسوب میشود، زیرا در قرآن خداوند از جایگاه خودش به پیامبر(ص) این کتاب را آموختند.
رئیس بنیاد اسراء یادآور شد: ویژگی که از قرآن برای همه اقشار جامعه روشن بوده این است که قرآن همگانی است، در عین حال که این قرآن بهترین جلوه آسمانی است که باید برای زندگی روز بشر برنامه داشته باشد و از این رو به راحتی فهم شود.
جوادی آملی تاکید کرد: برای رسیدن به سعادت هرچه لازم باشد قرآن دارا است، ارتباط بین انسان امروز و قرآن در آنجایی است که خدا این کتاب را به گونهای آفریده است که همه نسلها میتوان از این کتاب استفاده کنند، بنابراین بشر باید در این کتاب تفکر کند.
وی افزود: اگر دانشمندان علوم انسانی از جایگاه خود برای قرآن حرف در بیاورند درواقع تفسیر به رای برای خود کردهاند، نباید فراموش کرد که قران خود حقیقتی است که موضوعات مختلف را برای همه آگاهسازی میکند، در این راستا جوادی آملی میفرماید "دانشمندان و متفکران برای فهم دقیق تر به قرآن باید مراجعه کنند و برنامههای خود را برای زندگی روز براساس این کتاب بسازند".
رئیس بنیاد اسراء با بیان اینکه برای آوردن قرآن به صحنه زندگی نیازمند تکنولوژی و فهم دقیق از قرآن هستیم، خاطرنشان کرد: برای انجام این کار ما نیازمند جامعیت قرآنی و روشهای مختلف تفسیر هستیم، از این رو پیامبر اکرم(ص) میفرمایند" هرکس بخواهد گمراه نشود باید به قرآن و عترت رجوع کند".
جوادی آملی بیان کرد: متاسفانه برخی قرآن را بدون عترت در نظر میگیرند و با برعکس برخی عترت را بدون قرآم میبینند که این امر کاملا اشتباه است، برخی هم هردو را باهم میبینند اما نمیتوانند فهم کنند و تاین سه قشر در جامعه هیچگاه نمیتوانند برحق باشند، کسی که بتواند قرآن و عترت را در کنار هم درک کند عاقبت به خیر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه هروقت از قرآن سخن میگوییم باید در روح قرآن در مقابل ما تجلی شود، تصریح کرد: اگر قرآن ما جهانی و همگانی است پس عترت ما هم باید به مثایه قرآن جهانی باشد، همانگونه که خدا ویژگیهای قرآن را معرفی میکند باید اهلبیت(ع) را نیز به گونهای نشان داد که عین قرآن به نظر بیاید.
در پایان این مراسم از جلد نخست کتاب " ادب و فنای مقربان" با حضور فرزند آیت الله جوادی آملی رئیس بنیاد اسراء و جمعی از شخصیتهای کشوری از این کتاب رونمایی شد.
نظر شما