مروری بر مهمترین فعالیت های ستاد اقامه نماز استان کرمان

خبرگزاری شبستان: کارشناس فرهنگی ستاداقامه نماز استان کرمان، اجمالی از مهمترین طرح ها و برنامه های این ستاد را که بیشتر جنبه آموزشی و ترویجی دارد، بیان کرد.

حجت الاسلام محمدعلی مظفری، کارشناس فرهنگی ستاداقامه نماز استان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمان با اشاره به اینکه ستادهای اقامه نماز در هر استان در حقیقت مجموعه ای طراح و برنامه ریز است و عِده و عُده اجرایی و بسترهای اداری آنچنانی ندارد؛ علت این امر را دینی بودن مسئله نماز و فطری بودن آن است.

 

وی با بیان اینکه ستاد اقامه نماز با تغییر دولت ها تب و تاب پیدا نمی کند، به کارکردهای این ستاد پرداخت و گفت: نظارت و ارزیابی عملکرد دستگاه ها به جزء نیروهای نظامی و انتظامی که خود دارای نمایندگی ولی فقیه هستند؛ از جمله این کارکردها است.

 

حجت الاسلام مظفری اجرای دوره های آموزشی 28 ساعته آداب و اسرار نماز، نظارت بر نمازخانه های بین راهی، اجرای طرح های آموزشی-فرهنگی از جمله سفیران صبح با هدف تبلیغ و جریان سازی اقامه نماز صبح را از دیگر موارد قابل ذکر در کارکرد اول ستاد خواند.

 

وی با باین اینکه کارکرد دوم احیاء نماز صبح است تا در هر شهرستان یک نماز صبح اضافه شود به ویژه شهرهایی که در معرض گذر مسافرین است؛ اظهار داشت: ستاد اقامه نماز استان، کلاً 18 دفتر در شهرهای مختلف دارد که مجوز توسعه ندارد و یک نیروی پاره وقت به عنوان دبیرستاد اقامه نماز در این دفاتر فعالیت دارد.

 

این فعال عرصه نماز نشست های دانش آموزی با موضوع نماز در مدارس راهنمایی و متوسطه را از طرح های قدیمی ستاد نام برد و با بیان اینکه از 7 هزار مدرسه، برای 105 مدرسه سهمیه برگزاری نشست داشتیم؛ افزود: با همکاری آموزش و پرورش، استاد به مدارس اعزام و حق الزحمه آنان را نیز پرداخت می کنیم.

 

وی نشست اولیاء و مربیان با موضوع نماز در خانواده، شیوه های دعوت به نماز، نشست های دانشجویی که سال گذشته در کل استان 3 نشست و امسال 5 نشست سهمیه کرمان است، مسابقه سراسری کتابخوانی نماز که از برنامه های هر سال و کاربردی است از جمله فعالیت های ستاد اقامه نماز ذکر کرد و گفت: در این مسابقه سعی می شود کتابی به روز و دارای متن روان، منبع قرار گیرد که سال گذشته کتاب «شیوه های دعوت به نماز» حجت الاسلام قرائتی بود که حدود 4 هزار نفر از استان کرمان در این مسابقه شرکت کردند.

 

حجت الاسلام مظفری درباره دیگر طرح های این ستاد توضیح داد: دو ساعت آموزش درباره نماز در قالب کلاس های آموزشی پیش از ازدواج ویژه زوج های جوان برگزار می کنیم؛ طرح آموزشی «سلامت معنوی» برای بیماران که امسال استان کرمان سهمیه اجرا در 5 بیمارستان دارد تا با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی آموزش احکام نماز بیماران برای پرسنل بیمارستان ها برگزار شود و جدای از آن سنگ تیمم، مشخص کردن جهت قبله و قرآن و مفاتیح در همه اتاق ها برای بیماران وجود داشته باشد.

 

وی به دوره های آموزشی معراج، سراج، مهارت افزایی معلمان پایه سوم دور اول، ائمه جماعات مدارس، طرح مُکنَت ویژه مدیران دولتی، دوره آموزشی مبین ویژه مدیران مدارس، تربیت مربی کودک و نوجوان و خانواده برای مربیان مهدهای کودک تا بچه ها در خصوص نماز ذهنیت داشته باشند، آداب و اسرار نماز برای کارکنان دولت نیز اشاره و تصریح کرد: کرمان از استان های موفق در این زمینه(آداب و اسرار نماز) است که 14 ساعت حضوری و 14 ساعت غیرحضوری برگزار کرده است.

 

کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان کرمان همچنین درباره هسته یاوران نماز با تصریح به اینکه این هسته مردمی و متشکل از رؤسای هیئات مذهبی، افراد علاقه مند، سمن ها و... است؛ بیان داشت: حدود 60 استاد متشکل از اساتید دانشگاه که روحانی هستند، ائمه جمعه، دبیر اقامه نماز شهرستان و...با ما همکاری دارند.

 

وی افزود: در همه دستگاه های استان، شورای اقامه نماز داریم و آئین نامه توسعه و ترویج نماز که مصوبه هیئت دولت است شامل بندهای گوناگون است از جمله اینکه مسئول شورای اقامه نماز دستگاه دولتی، مسئول آن دستگاه است و باید ماهانه یا دو ماه یکبار جلسات را برگزار کنند.

 

حجت الاسلام مظفری با تأکید بر اینکه ارشاد، صداوسیما، اوقاف و آموزش پرورش برای نماز باید خیلی کار کنند و در این زمینه وظیفه ویژه دارند؛ اعلام کرد: کانون فرهنگی حضرت محمد صلی الله علیه وآله به صورت مردمی در موضوع نماز خیلی کار می کند و در تابستان سال گذشته برای 40 نفر دوره تربیت مربی نماز خواهران طلبه و دانشجو به مدت 70 ساعت توسط 13 استاد برگزار کرد.

 

وی با اشاره به اینکه جدای از طرح های کشوری در زمینه نماز، طرح های بومی هم داریم؛ با اعلام اینکه از پژوهش، فیلم، انیمیشن، شعر، پایان نامه و قصه با موضوع نماز استقبال و  ازساخت کلیپ و سرود پشتیبانی می کنیم؛ اظهار داشت: سال گذشته یک کار تحقیقاتی انجام دادیم و آن سه سئوال بنیادی راجع به نماز بود که میان مردم برای تحقیق و نگارش مقاله توزیع کردیم که همخوان با اجلاس نماز بود و ۹۳ درصد مدیران مدارس از آن استقبال کردند و کار فاخری شد و در نهایت، جمع نظرات این تحقیق را به دیگر استان ها دادیم.

 

کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان کرمان با اشاره به برگزاری 25 اجلاسیه سراسری نماز اضافه کرد: به موازات این اجلاس چند سالی است که اجلاس های استانی نیز شکل گرفته و سال گذشته در شمال و جنوب استان به میزبانی رفسنجان و کهنوج برگزار شد که امسال نیز در 6 ماهه دوم سال، این اجلاس ها برگزار می شود.

 

ادامه دارد...

 

 

 

 

کد خبر 635325

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha