به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، حسن وارسته، فیلمنامهنویس و مشاور فیلمنامه درباره پرداخت به آثار سینمایی با موضوع ماه مبارك رمضان و تاثیرش بر انتقال ارزشهای دینی به مردم و اینكه چرا در سینما آثار مناسبتی نداریم، توضیح داد: سینمای دینی و مذهبی كه به درد مناسبت ماه مبارك رمضان میخورد، كمی خطكشی شده است و درست هم نیست. ماه رمضان مثل همه ایام خدا ماه خوب و پررونقی است و بهجز شبهای احیاء و شهادت حضرت علی(ع) بقیه روزهایش فضای مهمانی و جشن و شادی است و این آداب و رسوم مرسوم شده است. به اعتقاد من هر اثری كه پیام انسانی و خوبی داشته باشد میتواند گزینه خوبی برای ماه مبارك رمضان باشد و حتما نباید یك سفره افطاری و یا یك سجادهای پهن شود، به نظرم این ایام نیازمند فضایی مفرح است؛ چون مردم ما نیاز به شادمانی دارند و همین كه یك كاری بتواند فضای امیدواركنندهای را به مخاطب منتقل كند وظیفه خودش را انجام داده و موفق عمل كرده است. به نظرم نباید در ماه رمضان برای ارائه آثار خطكشی كرد.
او همچنین یادآور شد: اگر یادتان باشد یك دورهای كه بحث سینمای دینی خیلی برایمان مطرح بود و اوج این اتفاق در دوره ریاست آقای احمدینژاد بود كه دیدیم نتیجه هم نداشت. به عنوان مثال فیلم «محمد رسول الله(ص)» ژانری است كه در مورد تاریخ حرف میزند اما چون ما به حضرت رسول علاقه داریم به آن سینمای مذهبی میگوییم. به نظرم نه تنها در سینما بلكه در تلویزیون هم ما نباید صرفا كار مناسبتی داشته باشیم اما متاسفانه همه تلاششان را میكنند تا در ایام نوروز و ماه رمضان سریال بسازند، پس بقیه ایام سال چه میشود؟ ما هروقت بتوانیم سریال خوب به مخاطبمان ارائه بدهیم موفق هستیم؛ فرقی نمیكند عید باشد یا ماه رمضان باشد. متاسفانه تماشاگر با تلویزیون قهر كرده است.
وارسته كه در مجموعههای 1،2،3 و4 «پایتخت» به عنوان نویسنده و مشاور فیلمنامه همكاری داشت، گفت: به عنوان مثال من كاری با نقاط قوت و ضعف «پایتخت» ندارم اما وقتی ما این مجموعه را پس از چندین دوره پخش در ایام عید و ماه رمضان دو سال گذشته پخش كردیم دیدیم كه چقدر كار دیده شد؛ چون فضای مطلوب و فرحبخشی برای مخاطب داشت. ما میتوانیم در تلویزیون و سینمای كشورمان برندسازی كنیم و در همه ایام حتی خارج از مناسبت مجموعههای خوبی برای پخش داشته باشیم تا تماشاگر به سمت شبكههای ماهوارهای نرود.
این نویسنده سپس اظهار كرد: به نظرم اخیرا اتفاقات خوبی در سینما رخ داده است و آن طور كه من مطلع هستم دوباره فضای طنز و كمدی در میان مردم جا باز كرده است و فروش گیشهها هم خوب بوده است، باید به همین روال ادامه بدهیم. البته حواسمان باشد كه فضای مفرح و خنداندن را به هر قیمتی برای مخاطب فراهم نكنیم. آن طور كه مردم از فیلمهای اخیر سینما در ژانر كمدی مثل «نهنگ عنبر»، «گشت 2» و «خوب، بد، جلف» استقبال میكنند از فروش گیشهها مشخص است كه مخاطب كدام ژانر را بیشتر دوست دارد و به نوعی شادی میخواهد، پس باید به ذائقه مردم احترام گذاشت.
وارسته در پایان درباره جدیدترین كارهایش اعلام كرد: امسال به دلیل تعهد در دو كار دیگر نتوانستم در «پایتخت» حضور داشته باشم و همكاری كنم. «دنگ و فنگ روزگار» نام مجموعهای طنز 30 قسمتی است كه از مدت ها قبل طرحش را نوشته بودم و اكنون بعد از ویرایش نهایی قرار است برای شبكه اول تولید شود. همچنین مجموعه «شكرآباد3» كه در 13 قسمت نوشته شده كم كم وارد مرحله پیشتولید خواهد شد كه من به عنوان مشاور فیلمنامه همكاری دارم.
نظر شما