خبرگزاری شبستان_ گیلان، فرشته ها به زمین می آیند وقتی اشک ها، گونه های یخ زده چهره ات را گرم می کنند، وقتی پایت نمی لرزد، قلبت نمی ترسد و راهی می شوی برای رسیدن به خانه خدا در دل تاریکی شب که در تنهایی با خدا بودن، توبه کنی یکسال باری که زمین نگذاشتی، دستی را که نگرفتی، دلی را که بدست نیاوردی و...
فرشته ها با تو هم قدم می شوند در شب زنده داری کردن، تا سحر بیدار ماندن و ذکر گفتن در گوشه خلوت تنهایی ات که می تواند هر کجا باشد.
یکی روی تخت بیمارستان، یکی در دل یک مسجد، یکی وسط صحن و سرای یک امامزاده و یکی حتی گوشه دنج اتاقش... را انتخاب کرده و تا سحر «انا انزلنا فی لیله القدر» می خواند.
می گویند شب قدر، شب قدر دانستن آن چیزهایی است که به انسان داده شده است، شب دعا و مناجات برای خواسته های به حقی است که می تواند سرنوشت یکسال پیش رویت را رقم بزند، شب بیدار شدن است نه بیدار ماندن، شب فضل است برای انسان هایی که درک می کنند به اندازه اقیانوس شدن فقط طالب دریا نباشند...
ماه مبارک رمضان است، و قلبت از آتش اشتیاق این مهمانی بزرگ می طپد، روزها را در عطش رضایت خالق هستی طی می کنی تا سیراب شوی از تحسین و تمجید میزبان خود تا دور شوی از هوای نفسانی نفست، در کویر تف دیده شک و یقین...
میرسی به شب های لیالی قدر تا قرآن را شفیع خود کنی و بر سر بگذاری و «بک یا الله» بگویی، دوازده امام و چهارده معصوم را قسم دهی به عظمت و جلال شان.
و چقدر خوب میدانی که این «یارب» گفتن ها بی پاسخ نمی ماند...
امشب تمام شهر روشن بود به نور قرآن و تلاوت آیات حق، امشب در هر خبری از شب زنده داری مومنینی گفته شد که تا سحر قرآن به سر گرفته و معبود خویش را لبیک گفتند.
استان گیلان که از اولین پذیرفتگان مذهب تشیع در ایران هستند در این شب های سراسر قدر، با زمزمه های «بک یا الله» «بک یا الله» پیمان و عهد خویش را محکم تر کردند تا قدردان ضیافت برپا شده ای باشند که به کرم الطاف خداوندی در این سرزمین همیشه سبز پهن است.
امام صادق علیه السّلام در خصوص شب های قدر فرمودند :
مقدّرات در شب نوزدهم تعيين، در شب بيست و يكم تأييد و در شب بيست و سوم ماه رمضان امضا مى شود(الكافى، ج 4، ص 15)
و نیز از پيامبر گرامي اسلام(ص) نقل است: از خداوند به دور باد و نفرين بر كسی كه به شب قدر برسد و زنده باشد، اما آمرزيده نشود.
"انس بن مالك" از پيامبر (ص) نقل كرده كه فرمودند: ماه مبارك به شما رو آورده است و در اين ماه شبي است كه برتر از هزار ماه است و هر كس از فيض شب قدر محروم گردد، از تمام خيرات بينصيب مانده است و محروم نميماند از بركات شب قدر، مگر كسي كه خويشتن را محروم كرده است.
همچنین حضرت رسول اکرم(ص) فرمودند: كسی كه شب قدر را شب زندهداری كند، تا شب قدر آينده، عذاب دوزخ از او دور گردد.
امام موسي بن جعفر (ع) نيز درباره شب قدر فرمودند: كسی كه در شب قدر غسل كرده و تا سپيده صبح شب زندهداری كند، گناهانش آمرزيده می شود.
در شب قدر به خواندن دعاهايي از جمله "جوش كبير"، "دعاي افتتاح" و "ابوحمزه ثمالي" سفارش شده زيرا انسان با يادآوري لطف، گذشت، كرم، رحمت و بخشش بیپايان خدای مهربان او را در كنار و دستگير خويش میبيند و نور اميد در دلش می درخشد.
اعمال شب های قدر
شب نوزدهم :اين شب با عظمت آغاز شبهاى قدر است، و شب قدر آن شبى است كه در طول سال، شبى به خوبى و فضليت آن يافت نمی شود و عمل در اين شب (شب قدر)از عمل در طول هزار ماه بهتر است و تقدير امور سال در اين شب صورت میگيرد و فرشتگان و روح كه اعظم فرشتگان الهى است در اين شب به اذن پروردگار به زمين فرود می آيند و به محضر امام زمان(عج) می رسند و آنچه را كه براى هر فرد مقدّر شده بر آن حضرت عرضه میدارند.
و اعمال شب هاى قدر بر دو نوع است: يكى اعمالى كه در هر سه شب بايد انجام داد وديگر اعمالى كه مخصوص به هر يك از شب هاى قدر است
اعمالى است كه در هر سه شب بايد انجام داد؛
اوّل: غسل كردند.علاّمه مجلسى فرموده بهتر است غسل شب قدر در هنگام غروب آفتاب انجام گيرد، كه نماز شام را با غسل بخواند.
دوم : دو ركعت نماز كه در هر ركعت پس از سوره«حمد»، هفت مرتبه «توحيد» خوانده و پس از فراغت از نماز هفتاد مرتبه بگويد،استغفر اللّه و اتوب اليه در روايت نبوى است: که از جاى برنخيزد تا خدا او و پدر و مادرش را بيامرزد،تا آخر خبر.
سوم: قرآن مجيد را باز كند و در برابر خود گرفته و بگويد:
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِكِتَابِكَ الْمُنْزَلِ وَ مَا فِيهِ وَ فِيهِ اسْمُكَ الْأَكْبَرُ وَ أَسْمَاؤُكَ الْحُسْنَى وَ مَا يُخَافُ وَ يُرْجَى أَنْ تَجْعَلَنِي مِنْ عُتَقَائِكَ مِنَ النَّارِ.
همه این مطالب بس كه بدانیم برخی مقدرات و پاداشها، مانند دور شدن از عذاب دوزخ، نتيجه كار خود بندگان است و سرنوشت هر انسانی در شب قدر به دست خودش رقم می خورد. در می یابیم که راز سعادتمند شدن انسانها در شب قدر، عمل اختياری صالحی است كه با عنايت خداوند، بركت يافته و چند برابر می شود.
نظر شما