به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، محمد تقیزاده، مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، شامگاه چهارشنبه (24 خرداد) در جلسه شورای اداری خوزستان در سالن شهید هاشمی استانداری گفت: هیچ تحول و تکاملی ایجاد نمی شود مگر اینکه ابتدا آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت یک جامعه دچار تحول و تکامل شود.
وی با بیان اینکه اگر آموزش و پرورش موفقی داشته باشیم، در آینده در همه لایه های اجتماعی نیز انسان های موفقی خواهیم داشت، افزود: اگر چنین شود، تمدن، ادبیات، فرهنگ، مذهب و تاریخ یک جامعه در مسیر توسعه و موفقیت قرار خواهد گرفت.
تقی زاده با اشاره به تدوین برنامه توسعه آموزش و پرورش خوزستان، خاطر نشان کرد: در این برنامه همه مسائل و مشکلات تعلیم و تربیت بر اساس 20 شاخص و 20 اولویت تدوین شده که نخستین شاخص مورد تاکید در این برنامه مقطع پیش دبستانی است.
وی با بیان اینکه بارانداز نهایی آموزش و پرورش، دربِ خانه کنکور نیست، اذعان داشت: پیشدبستانی را باید به کنکور وصل کنیم و در این راستا برای اولین بار در کشور پیش دبستانی اجباری شد.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به وجود کودکان دوزبانه در خوزستان، تصریح کرد: این موضوع اهمیت پیش دبستانی را دوچندان کرد و با فعالیت هایی که انجام شد در نهایت رتبه اول کشوری را کسب کردیم و 100 درصد نوآموزان این دوره را تحت پوشش قرار دادیم.
وی اضافه کرد: از همین مسیر حدود هفت هزار نفر از بیکاران استان وارد حیطه تعلیم و تربیت شدند و در گام بعدی حدود سه هزار نفر به عنوان معلمان حقالتدریسی، کار خود را ادامه دادند و این در حالی است که در چهار سال گذشت تنها حدود 700 استخدامی داشتیم.
تقی زاده با بیان اینکه اولویت بعدی ما سوادآموزی بود، خاطر نشان کرد: در سال های اخیر رتبه سوم بی سوادی کشور از آن خوزستان بود به طوری که حدود 250 هزار نفر از اولیاء دانشآموزان ما بیسواد بودند.
وی ادامه داد: با برنامه ریزی که در این راستا انجام شد، توانستیم در میان سه استان اول کشور، رتبه لازم در سوادآموزی را نیز کسب کنیم به طوری که اما امروز بر اساس آخرین آمار وزارت آموزش و پرورش 52 هزار نفر بیسواد در استان وجود دارد در حالی که این رقم در چهار سال گذشته 3200 نفر بوده است.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان دیگر اولویت برنامه توسعه آموزش و پرورش را توجه ویژه به مدارس دخترانه عنوان کرد و گفت: دانش آموزان دختری در استان وجود دارند که به دلیل نداشتن سرویس بهداشتی مناسب، ترک تحصیل می کنند.
وی همچنین به ارتقاء وضعیت استان در کنکور سراسری اشاره کرد و افزود: خوزستان در سال 92 در بحث کنکور رتبه بیست و هفتم کشور را داشت، سال 93 به رتبه بیست و سوم، سال 94 به رتبه بیست و یکم، و در نهایت با سه سال کار در سال 95 به رتبه نوزدهم ارتقا پیدا کرد.
تقی زاده در بخش دیگر سخنان خود به مشکلات آموزش و پرورش استان اشاره کرد و بیان داشت: با کمبود حدود 10 هزار معلم در استان مواجه هستیم که برای جبران این کمبود راهی جز اضافه کاری و حقالتدریس وجود ندارد.
وی با بیان اینکه با این کار، کیفیت آموزش و پرورش شکسته میشود، ادامه داد: این در حالی است که هفت هزار معلم متقاضی انتقال در استان وجود دارد که با انتقال این افراد، به چالشهای ما افزوده خواهد شد.
نظر شما