خوزستان دارای ۳۵۰ هکتار کانون ریزگرد است

خبرگزاری شبستان: استاندار خوزستان، اظهار داشت: خوزستان با وجود داشتن اراضی حاصلخیز و آب های روان، دارای ۳۵۰ هکتار کانون ریزگرد و به همین میزان کانون شن های روان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، شب گذشته (27 خرداد) درهمایش مقابله با بیابان زدایی که در سالن اجتماعات گیت بوستان اهواز برگزار شد، بحث ریزگردهای خوزستان را موضوعی ملی و بین المللی دانست و گفت: برای مقابله با ریزگردها و جلوگیری و پیشگیری از آن، اقداماتی در سطح منطقه در حال انجام است و قطعنامه هایی هم در سازمان ملل تصویب شده است.

 

وی با بیان اینکه دولت به صورت جدی پدیده ریزگردها را دنبال می کند و در حال پیگیری این موضوع از طریق جوامع بین المللی است، افزود: در این راستا پیمانکاران و مردم محلی با مشارکت سپاه و بسیج، 42 هزار هکتار از کانون های ریزگردهای استان را تا پایان سال نهالکاری می کنند که تاکنون 6 هزار هکتار آن انجام شده است.

 

وی بر گام برداشتن جهت بهبود وضعیت و شرایط استان تاکید کرد و از برگزاری اجلاس سازمان ملل با موضوع ریزگردها در تابستان امسال خبر داد و اذعان داشت: در جریان این اجلاس، نمایندگان بسیاری از کشورها از کانون‌های ریزگردهای استان بازدید می کنند.

 

شریعتی، اضافه کرد: خوزستان با وجود داشتن اراضی حاصلخیز و آب های روان، دارای 350 هکتار کانون ریزگرد و به همین میزان کانون شن های روان است که رفع این مساله تنها با همکاری و همراهی مردم و سازمان های دولتی و خصوصی و نمایندگان برطرف می شود.

 

وی از تخصیص اعتباری بالغ بر 24 هزار میلیارد تومان از سوی دولت برای پنج حوزه کلان زیرساختی در خوزستان خبر داد و تصریح کرد: اقدامات مربوط به آب شرب این مصوبه و مناقصات آن، در حال انجام است و اسناد مناقصه فاضلاب این مصوبه هم آماده شده، همچنین برای مقابله با ریزگردها اقدامات لازم در حال پیگیری است.

 

سالانه 480 میلیارد ریال به دلیل فرسایش آبی و خاکی خسارت می بینیم

همچنین پرویز گرشاسبی، معاون آبخیزداری امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیزداری کشور، با اشاره به انجام اقدامات لازم در جهت مقابله کوتاه مدت و فوری برای مهار کانون های بحرانی، عنوان کرد: در این زمینه باید روش های جهانی هم بررسی شود.

 

وی بر تلاش در جهت جلوگیری از رشد بیایان زایی در زمین هایی که پتانسیل این پدیده را دارند، تاکید کرد و ادامه داد: کل منابع مالی برای آبخیزداری و مسائل زیست محیطی 10 میلیارد ريال است در حالی که سالانه 480 میلیارد ریال به دلیل فرسایش آبی و خاکی خسارت می بینیم.

 

وی با بیان اینکه دولت به تنهایی قارد به مهار ریزگردها دولت نیست و مردم و همه دستگاه باید در این زمینه مشارکت داشته باشند، اظهار کرد: در توسعه پایدار نباید تنها به سرمایه های طبیعی و فیزیکی توجه شود بلکه باید همه حوزه ها مورد توجه قرار گیرد.

 

کد خبر 636378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha