به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین ؛ این سازمان با صدور گزارشی اعلام کرد که این وضعیت همچنین آثار فاجعه باری در زمینه تاسیسات زیرساختی فرسوده نوار غزه خواهد داشت و باعث بروز فاجعه در بخش بهداشت عمومی شده و جان هزاران نفر را به خطر خواهد انداخت.
ماجدالینا مغربی معاون مدیر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان عفو بین الملل تاکید کرد که محاصره غزه طی 10 سال گذشته شهروندان فلسطینی را به صورت غیر قانونی از حقوق و نیازهای اساسی شان محروم کرده است و در کنار تضعیف شدید اقتصاد و وخامت اوضاع انسانی، سه جنگ نیز علیه این منطقه به راه افتاده است و در این شرایط، کاهش میزان ساعت های بهره مندی نوار غزه از برق این هشدار را ایجاد می کند که وضعیت اسفبار کنونی حاکم بر غزه به یک فاجعه انسانی تمام عیار تبدیل شود.
وی افزود که رژیم صهیونیستی به عنوان طرف اشغالگر سرزمین فلسطین تعهداتی در زمینه تضمین دسترسی ساکنان این اراضی به نیازهای اساسی خود دارد و کمترین کاری که می توانست انجام دهد، عدم ادامه روند کاهشی دسترسی ساکنان این اراضی به نیازهایشان است. علاوه بر این، تل آویو هر چه سریعتر باید محاصره غیرقانونی غزه را لغو کرده و مجازات دسته جمعی علیه آنها را متوقف کند.
سازمان عفو بین الملل همچنین اشاره کرده است که باریکه غزه بیش از یک دهه است که با بحران برق مواجه است و از سال 2013 تنها نیروگاه برق غزه روند خرید انحصاری سوخت از رژیم صهیونیستی را آغاز کرده است؛ چرا که دیگر سوخت ارزان مصری به این منطقه نمی رسد و با توجه به قیمت بالای سوخت ارسالی از رژیم صهیونیستی، این نیروگاه مجبور به کاهش توان تولیدی خود به نصف شده است و بارها به خاطر ناتوانی در خرید سوخت مورد نیاز، از کار افتاده است.
نیروگاه برق غزه حتی قبل از بحران اخیر تصمیم به سهمیه بندی توزیع برق با میانگین 8 ساعت در روز گرفته بود و طی دو ماه گذشته ساعت های وصل جریان برق به خاطر اختلافات میان تشکیلات خودگردان فلسطین و جنبش حماس به 4 ساعت رسیده بود.
ساکنان باریکه غزه به سازمان عفو بین الملل اعلام کرده اند که روند کاهشی میزان ساعت های بهره مندی از برق خسارت های زیادی به تمامی بخش های زندگی روزمره آنها زده است و در سایه زندگی بسیاری از خانواده ها در آپارتمان های بزرگ، امکان پمپاژ آب به طبقات بالایی وجود ندارد و آنها مجبور به خرید آب با بطری با قیمت های گزاف هستند و نمی توانند از آسانسور برای دسترسی به طبقات بالا استفاده کنند که این مساله مشکلات زیادی را برای آنها ایجاد کرده است.
ماجدالینا مغربی خاطر نشان کرد که رژیم صهیونیستی باید بازگشت وضعیت برق نوار غزه به سطح مطلوب را که جوابگوی نیازهای ساکنان غزه؛ از جمله در زمینه بهداشت، آب و فاضلاب باشد، تضمین کند.
تاثیرات گسترده محاصره
وضعیت باریکه غزه در حال حاضر غیر قابل تحمل شده است؛ تا جایی که سازمان ملل در سال 2015 هشدار داد که این منطقه در سال 2020 دیگر قابل سکونت نخواهد بود.
در سایه محاصره رژیم صهیونیستی، محدودیت های زیادی بر سر راه تردد افراد و انتقال کالاها ایجاد شده است؛ تا جایی که اکثریت صادرات و واردات و به خصوص مواد اولیه ممنوع شده اند و در این شرایط، مصر نیز محدودیت های شدیدی را از طریق گذرگاه رفح بر این منطقه اعمال کرده است.
علاوه بر این، خرابی های ناشی از 3 جنگ در غزه طی 10 سال گذشته تبعات ویرانگری بر روی تاسیسات زیربنایی داشته و باعث وخامت اوضاع اقتصادی غزه شده است. رژیم صهیونیستی در این جنگ ها بارها تاسیسات زیربنایی غیرنظامی؛ مانند نیروگاه برق، تصفیه خانه آب و فاضلاب را هدف قرار داد و دهها منزل و مغازه و کارخانه را تخریب کرد و پس از آن هم اجازه واردات مصالح ساختمانی لازم برای بازسازی این تاسیسات را نمی دهد.
ماجدالینا در پایان تاکید کرد که محروم کردن کل یک ملت از نیازهای انسانی و اساسی خود طی 10 سال گذشته به هیچ وجه توجیه پذیر نیست و رژیم صهیونیستی هر چه سریعتر باید محاصره غزه را لغو کند.
گفتنی است که محاصره 10 ساله باریکه غزه توسط رژیم صهیونیستی در کنار فشارهای مصر علیه این منطقه تقریبا باعث قطع ارتباط غزه با جهان خارج شده است و از آن زمان نرخ بیکاری به شکل افسارگسیخته ای افزایش یافته و 80 درصد از ساکنان غزه با استفاده از کمک های انسانی امرار معاش می کنند.
نظر شما