به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب حاضر سفرنامهاي کمنظير از دوره تيموريان و دربردارنده گزارشهاي ارزشمندي در مورد اوضاع سياسي، اجتماعي و اقتصادي اين دوره است. اين اثر در زمان مؤلف به شهرت زيادي دست يافت و به زبانهاي متعددي نيز ترجمه شد. لشکرکشيهاي عثمانيها در اروپا و آسياي صغير، لشکرکشيهاي تيمور، نزاعهاي جانشيني پس از مرگ وي، شکلگيري دولت آققويونلوها، جنگهاي داخلي در اولوس جوجي و مصر با دقت به تصوير کشيده شدهاند، زيرا مؤلف در بسياري از اين وقايع حضور داشته است.
يادداشتهاي او در مورد اوضاع اقتصادي، تجاري و کشاورزي ايران شايان توجه و در بسياري از موارد منحصربهفرد است. تقابل دين اسلام و مسيحيت در قرون وسطا، فضاي ديني سرزمينهاي اسلامي و برخي از آداب و رسوم ديني و اجتماعي مسلمانان و ارامنه با دقت تمام شرح داده شدهاند. اين کتاب با داشتن چنين امتيازاتي ضمن روشن کردن گوشههايي از تاريخ ايران و بخش بزرگي از سرزمين اسلامي و شرق اروپا ميتواند از منابع قابل اتکا براي پژوهشگران رشتة تاريخ باشد.
یوهان در آلمان به دنیا آمد و در 16 سالگی در جنگ نیوکوپلیس به دست عثمانیها اسیر شد و به خدمت سلطان عثمانی درآمد و در دربار سلطان بایزید عثمانی مشغول خدمت شد. وی علاوه بر شرکت در لشکرکشیهای عثمانی در قالب ماموریت به مصر و سوریه رفت و سپس به اسارت تیمور درآمده و در لشکرکشیهای تیمور نیز حضور داشت. یوهان از طریق دریای سیاه به قسطنطنیه فرار کرد و با کمک امپراطور بیزانس پس از 30 سال اسارت به زادگاهش برگشت.
«سفرنامه یوهان شیلتبرگر» با ترجمه دکتر ساسان طهماسبی در 288 صفحه، شمارگان یکهزار نسخه و به قیمت 25 هزار تومان در قطع وزیری از سوی انتشارات امیرکبیر منتشر شد.
نظر شما