خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: هلاکت فرمانده ارشد داعش در حمله موشکی سپاه، نامه ایران به دبیر کل سازمان ملل در اعتراض به اظهارات تیلرسون، هلاکت 50 داعشی تنها با اصابت یک موشک سپاه از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
امیدواری وزیر خارجه تونس نسبت به برگزاری نشست کمیسیون مشترک با ایران در اوایل ٢٠١٨
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به تونس سفر کرده، پس از دیدار با رئیس جمهور تونس با خمیس جهیناوی همتای تونسی خود دیدار و گفتگو کرد.
وزیر امور خارجه تونس در این دیدار ضمن خیرمقدم به وزیر امور خارجه کشورمان و با اهمیت خواندن این سفر اظهار داشت: لازم است در این سفر مهم راههای گسترش روابط دوجانبه در همه زمینه ها مرور شود و برای برخی موضوعات تصمیم گرفته شود.
وزیر امور خارجه تونس با اعلام تمایل کشورش برای گسترش روابط با ایران در همه زمینه ها و بدون محدودیت افزود:امیدواریم اوایل سال 2018 کمیسیون مشترک بین دو کشور را برگزار کنیم.
در ادامه ظریف وزیر امور خارجه کشورمان هم اظهار داشت: از نظر جمهوری اسلامی ایران هم هیچ سقفی برای روابط دو کشور در هیچ حوزه ای وجود ندارد.
وی افزود: پیشنهاد می کنیم ساز و کار ایجاد گفتگوهای مستمر سیاسی بین دو کشور ایجاد شود.
برگزاری هفته فرهنگی تونس در تهران، اعزام هیات تجاری تونسی به تهران، مسائل منطقه ای و دیگر موضوعات مورد علاقه، از دیگر محورهای گفتگوهای دو مقام وزارت خارجه ایران و تونس بود.
مهر:
اقدام حاکمیت ایران قابل درک است/از مبارزه با تروریسم دفاع می کنیم
«رضا هاکان تکین» سفیر ترکیه در تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص حمله موشکی ایران به تروریست های تکفیری در دیرالزور سوریه با تاکید بر اینکه موضع رسمی دولت ترکیه در این باره هنوز اعلام نشده است، اظهار داشت: ما همواره از مبارزه واقعی با تروریسم، بدون تقسیم بندی گروه های تروریستی به تروریسم خوب و بد، دفاع کرده ایم.
وی با بیان اینکه حمله ایران به دیرالزور دارای ابعاد بین المللی است، بدون اشاره به هماهنگی صورت گرفته بین سه کشور ایران، عراق و سوریه گفت: در این حمله نقاطی در کشوری دیگر مورد هدف قرار گرفته و برای این کار از آسمان کشور دیگری استفاده شده است.
سفیر ترکیه در تهران تاکید کرد: هنوز اطلاع دقیقی از اینکه هماهنگی ها بین این کشورها به چه صورت انجام شده است، نداریم.
هاکان تکین با همدردی با مردم ایران و اشاره به حملات داعش به حرم امام خمینی (ره) و مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: ما این حملات را به شدت محکوم کردیم و واکنش حاکمیت و مردم ایران را به این حمله به خوبی درک می کنیم.
وی با بیان اینکه ترکیه بعد از سوریه بیش از هر کشوری مورد حملات داعش قرار گرفته است، افزود: در ۲ سال گذشته ما بر اثر حملات داعش ۴۰۰ شهروند خود را از دست داده ایم.
این دیپلمات ترک با اشاره به عملیات سپر فرات اظهار داشت: ترکیه در چارچوب عملیات سپر فرات توانسته داعش را از نواحی همجوار مرزهای خود پاکسازی کند و آرزوی ما این است که داعش و دیگر گروه های تروریستی در کوتاه ترین زمان ممکن ریشه کن شوند.
هاکان تکین در پایان تاکید کرد: این گروه های تروریستی با اقدامات ضد انسانی خود نام اسلام را هم لکه دار می کنند.
هلاکت فرمانده ارشد داعش در حمله موشکی سپاه
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شب گذشته شش فروند موشک میان برد به مقرهای داعش در دیرالزور سوریه شلیک کرد که خسارات گسترده ای به این گروه وارد کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
نامه ایران به دبیر کل سازمان ملل در اعتراض به اظهارات تیلرسون
نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه ای به دبیر کل این سازمان، اظهارات وزیر خارجه آمریکا را مبنی بر تلاش برای هموار کردن راه انتقال قدرت در ایران، گواه روشنی از مداخله جویی واشنگتن دانست و خواستار محکومیت این برخورد از سوی همه کشور های جهان شد.
غلامعلی خوشرو نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نامهاش خطاب به آنتونیو گوترش دبیر کل این سازمان با اشاره به اظهارات تیلرسون در روز 24 خرداد ماه، نوشت: آقای رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در سخنان خود در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان این کشور در تاریخ 24 خرداد 1396 چنین گفته است: «سیاست ایالات متحده در قبال ایران تلاش در جهت حمایت از عناصری در داخل ایران است که باعث انتقال مسالمت آمیز قدرت در آن کشور گردد. آن عناصر همانطور که به یقین می دانیم آنجا هستند.»
خوشرو این سخنان وزیر امور خارجه ترامپ را مبین طرحی مداخله جویانه و گستاخانه خواند که با تمامی هنجارها و اصول حقوق بین الملل و نیز متن و روح منشور ملل متحد مغایرت دارد و رفتاری غیرقابل قبول در روابط بین الملل به شمار می رود.
نماینده کشورمان در ادامه تصریح کرده است که این اظهارات همچنین نقض صریح قرارداد الجزایر 1981 و دیگر تعهدات معاهداتی ایالات متحده آمریکاست که ایالات متحده آمریکا را متعهد به سیاست عدم مداخله مستقیم یا غیرمستقیم، سیاسی یا نظامی، در امور داخلی ایران دانسته و در آن تاکید شده است که آمریکا در آینده نیز باید چنین تعهداتی را دنبال کند و به آن پایبند بماند.
خوشرو اضافه کرده است: جالب آنکه این اظهارات آقای تیلرسون با انتشار اسنادی همزمان شده که اخیرا از طبقه بندی های محرمانه بیرون آمده و توطئههای نهادهای آمریکایی برای سرنگونی دکتر محمد مصدق، نخست وزیر برگزیده مردم ایران، در 28 مرداد 1332را بیش از پیش روشن می کند.
به گفته نماینده کشورمان، کودتای مورد حمایت سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) مسیر ایران به سوی استقلال، دموکراسی و توسعه را به صورت ناگهانی مسدود و دوران استبدادی طولانی 25 ساله را بر ایران تحمیل کرد که زخم های عمیق آن هنوز بر جامعه ایرانی و وجدان جمعی ایرانیان باقی است.
وی در این نامه ادامه داده است: این سخنان درست چند هفته پس از انتخابات پرشور ریاست جمهوری و شورا های شهر در ایران که بیش از 71 درصد مردم ایران در آن شرکت کردند گفته شده و این در حالیست که مردم ایران بارها اثبات کرده اند تنها خود برای سرنوشت خود تصمیم می گیرند و از این رو تلاش های آمریکا برای مداخله جویی در امورداخلی ایران محکوم به شکست است که مردم ایران از زمان انقلاب اسلامی آموخته اند چگونه نیرومند و مستقل باقی بمانند.
قطر: شبکه الجزیره و روابط با ایران قابل مذاکره نیست
شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی وزیر امور خارجه قطر روز دوشنبه گفت: سیاست شبکه تلویزیونی الجزیره و روابط بین دوحه و کشورهای منطقه از جمله ایران از مسائل داخلی قطر است و قابل مذاکره نیست.
وزیر خارجه قطر در پاسخ به این سوال که آیا دوحه حاضر است شبکه الجزیره را تعطیل کند، از ایران فاصله بگیرد یا به تامین مالی برخی گروه ها پایان دهد افزود: «آنها حق دارند ادعا کنند قطر در امورشان مداخله می کند. آنها حق دارند ادعا کنند قطر عاملی بی ثبات کننده برای امنیت جمعی کشورهای خلیج فارس است.
وی افزود: هیچکس حق ندارد در امور داخلی ما مداخله کند. شبکه الجزیره مسئلهای داخلی برای قطر است. سیاست خارجی قطر در مسائل منطقه ای، به مسائل داخلی این کشور مربوط می شود. ما درمورد امور داخلی خودمان مذاکره نخواهیم کرد.
عربستان سعودی، امارات عربی متحده ، بحرین و مصر پنجم ژوئن روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع و هرگونه ارتباط با این کشور را متوقف کردند.
هلاکت 50 داعشی تنها با اصابت یک موشک سپاه
منابع میدانی اعلام کرد بر اثر اصابت یکی از موشکهای سپاه پاسداران به مقر گروهک تروریستی داعش در شهر المیادین سوریه بیش از 50 نفر از تروریست های داعش که 6 نفر از آنان لیبیایی بودند به هلاکت رسیدند.
شبکه تلویزیونی المیادین هم به نقل از یک منبع مسؤول اعلام کرد یکی از موشکهای ایرانی به صورت مستقیم به مقر فرماندهان داعش در شهر المیادین سوریه اصابت کرده است.
این منبع افزود: داعش از یکی از مدارس نزدیک به بیمارستان به عنوان مقر خود استفاده می کرد. تاکنون 50 نفر از فرماندهان داعش و اعضای میدانی این گروهک کشته شده اند.
به گزارش شبکه المیادین، این منبع بر کشته شدن شش نفر از فرماندهان میدانی داعش که لیبیایی بودند تأکید کرد. از جمله این رهبران می توان به ابو عاصم اللیبی و عبدالقادر الفرانی معروف به ابو حارث اشاره کرد.
وزیر خارجه قطر: ایران عبور هواپیماهای قطری را تسهیل میکند
شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی ، وزیر امور خارجه قطر گفت: قطر در صورت ادامه بحران با کشورهای عرب و همسایه، بر ترکیه، کویت و عمان تکیه خواهد کرد و کشور ایران نیز عبور هواپیماهای قطری را تسهیل میکند.
وزیر امور خارجه قطر تاکید کرد این کشور حاضر به مذاکره بر سر سیاست خارجی خود و شبکه الجزیره نیست. قطر هرگونه گفتگو را پیش از لغو تحریم منتفی می داند.
شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی افزود: ایران برای ما کریدوری برای عبور هواپیماها ایجاد کرده است. اگر این بحران ادامه پیدا کند از روابط با ترکیه، عمان و کویت استفاده خواهیم کرد. پیش از آغاز هر نوع مذاکره ای باید تحریم ها علیه قطر برداشته شود.
وزیر خارجه قطر افزود: کشورهایی که روابط خود با قطر را قطع کرده اند توافقنامه عدم دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه را نقض کرده اند.
وی افزود: هیچ کشوری مدارک دخالت دوحه در امور داخلی دیگر کشورها و حمایت از تروریست ها را ارائه نداده است. هیچ کسی نمی تواند نظام حاکم بر قطر را تغییر دهد.
وزیر خارجه قطر خاطرنشان کرد: محاصره ای که از سوی برخی کشورها بر دوحه تحمیل شده اقدامی خصمانه است.
ایرنا:
ایران و هلند میزبان همایش بین المللی مدیریت خشکی دررم
همایش بین المللی مدیریت خشکی در مقر سازمان خواربار کشاورزی ملل متحد 'فائو' در شهر رم به میزبانی مشترک جمهوری اسلامی ایران و کشور هلند و همکاری فائو برگزار شد. در این همایش که روز دوشنبه با عنوان 'پیش بینی، برنامه ریزی، آماده سازی: چگونه از تبدیل خشکسالی به قحطی جلوگیری کنیم' در مقر فائو در شهر رم برگزار شد، بحران خشکسالی یکی از ناهنجاری های اقلیمی عنوان شد که اثرات نامطلوبی بر روی گیاهان، جانوران و انسان و محیط زیست می گذارد که البته با توجه به دستاوردهای عملی و تجارب اخذ شده می توان خسارت ناشی از خسکسالی را به حداقل کاهش داد.
شرکت کنندگان در این همایش برای رویارویی با خشکسالی و جلوگیری از قحطی در چهار حوزه موضوعی 'توسعه یکپارچه مدیریت آب و خاک'، 'ارتباط کشاورزان با فناوری های نوین'، 'حرکت از سوی مدیریت واکنشی در مواقع بروز بحران خشکی به سمت مدیریتی پیشگیرانه' و 'همسو سازی مدیریت خشکسالی در حوزه دستور کار توسعه پایدار 2030 میلادی' توافق کردند.
برگزارکنندگان این همایش همچنین معتقدند که نیاز به انتقال دانش به کشاورزان و تولید کنندگان مواد غذایی توسط دولت ها و موسسات علمی جهت ارتقا شناخت و توسعه ظرفیت های آنهاست. شرکت کنندگان در این همایش بحران خشکسالی را یکی از ناهنجاری های اقلیمی خواندند که اثرات نامطلوبی بر روی گیاهان، جانوران و انسان و محیط زیست می گذارد که البته با توجه به دستاوردهای عملی و تجارب اخذ شده می توان خسارت ناشی از خسکسالی را به حداقل کاهش داد.
'خوزه گراتسیانو داسیلوا' مدیرکل فائو همچنین در این همایش با تقدیر از جمهوری اسلامی ایران و هلند که میزبانی این همایش یک روزه را برعهده داشتند، خشکسالی را یکی از بلایای طبیعی مخرب و تهدیدی برای تمام مردم جهان دانست.
وی گفت: هر چند نمی توان مانع بروز خشکسالی شد اما می توانیم با اتخاذ تصمیم های کارآمد مانع تبدیل خشکسالی به قحطی و گرسنگی شویم.
«محمد حسین شریعتمدار» مشاورعالی وزیر جهاد کشاورزی و سرپرست مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب جمهوری اسلامی ایران، در این همایش بر ضرورت اشتراک گذاری دانش و ترویج روش های پیشگیرانه و یکپارچه ازطریق تعامل بین کشورها و دست اندرکاران در تمامی بخش ها تاکید کرد.
وی گفت: هدف از برگزاری این همایش تعیین چارچوبی برای مدیریت کارآمد خشکسالی درسطح جهان و برای کشورهای مختلف است. واکنشی بودن مدیریت خشکی در زمان بروز بحران، منجر به اتخاذ سیاست های فاقد هماهنگی میان بخشی و عدم مواجهه مناسب با آن می شود.
نظر شما