به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای در نشست خبری با اصحاب رسانه درپاسخ به سوالات خبرنگاران درخصوص آقای ح.ع یکی از قضات پرونده کهریزک به اتهام فساد اقتصادی به این فرد گفت: این فرد دو پرونده دارد که یکی از آنها هنوز قطعی نشده و در جریان بازرسی و چند و چون اتهامات است مجازات این فرد سنگین است و برای او اشد مجازات یعنی 15 سال حبس اعمال شده است.
حجت الاسلام اژه ای در مورد پرونده دانیال زواره مبنی بر اینکه در این پرونده دو نفر متواری شده اند گفت: خیر یک نفر متواری شده و فرد نامبرده بازداشت و پرونده به دادگاه نرفته است.
حجت الاسلام اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر آتش به اختیار در فرامین رهبر انقلاب گفت: اگر کسی عادی به موضوع نگاه کند ابهامی نیست رهبر انقلاب در مورد مسایل فرهنگی صحبت کردند و افزودند اگر چنانچه دستگاه فرهنگی کار نکرد و یا کم کاری داشت و افراد در قرارگاه کاری نکردند سایرین در میدان آتش به اختیار باشند آتش به اختیار یک واژه نظامی است اما باید دید کجا مصرف شود فرض کنید اگر وزارت ارشاد کار درستی نکرد آیا سینماگران باید بگویند کاری نمی کنیم یا اگر کتاب ناجور خارج از ترجمه وارد شد و مضر باشد دستگاه مذکور هم کاری نکرد آیا کسی نباید پاسخ اینها را بدهد افراد قانون دان مانند رهبر انقلاب و امام (ره) رفتارشان خلاف قانون نیست این مساله روشن است و باید جلوی سوءاستفاده ها گرفته شود. هر جایی که مسایل فرهنگی دچار کمبود و کم کاری مسئولان است افراد باید خود پای کار بیایند و جبران کنند.
وی در مورد تاریخ دادگاه پرونده متهم نفتی در تیرماه گفت: وزارت اطلاعات به هر 4 متهم نفتی دسترسی دارد و چندماهی است که این افراد در اختیار بازپرس و وزارت اطلاعات هستند و اگر نیاز باشد در دادگاه حضور می یابند اما تاریخ دقیق دادگاه م شخص نیست.
وی در مورد رسیدگی به متهمان دستگیر شده در حادثه تروریستی داعش و تعریف محارب اظهار کرد: محارب در قانون تعریف شده است و تشخیص آن بر عهده دادگاه است اگر کسی عضو داعش باشد چون علیه ایران و اسلام دست به اسلحه شده باشد محارب محسوب می شود اما اینکه در چه حدی اثبات می شود و چه مجازاتی برای فرد اعمال می شود با دادگاه است.
وی افزود: اگر کسی جزو گروههای تروریستی و تکفیری (معاند) باشد که علیه نظام دست به اسلحه شده تمام اعضای آن گروه محارب محسوب می شود حتی کسی که اسلحه نداشته است.
وی در مورد دستگیری 5 نفر درخصوص پرونده بانک سرمایه و از جمله مدیرعامل سابق این بانک گفت: بله 5 نفر در این پرونده دستگیر شده اند.
حجت الاسلام اژه ای در مورد تخلفات انتخابات گفت: تاکنون 6 استاندار و تعدادی فرماندار و روسای دستگاهها درخصوص تخلفات انتخاباتی احضار شده اند و هنوز هیچ کیفرخواستی در تهران برای متخلفان صادر نشده زیرا پرونده استانداران باید در تهران رسیدگی شود.
وی در مورد اقدام دستگاه قضا در مواجهه با تروریستها گفت: وزارت اطلاعات، سپاه و نیروی انتظامی باید اقداماتی انجام دهند اما پیگیری قضایی این موضوع با قوه قضاییه است.
وی در مورد شناسایی گلوگاههای مفاسد تصریح کرد: این موضوع وظیفه دستگاه قضا نیست اما به دولت و نهادهای مربوطه اعلام کرده ایم که این گلوگاهها را شناسایی کنند البته معاونت پیشگیری و سازمان بازرسی هم در این خصوص وظایفی دارند در مورد پرونده بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان نیز یک کار کارشناسی دقیق در مجتمع پولی و بانکی در حال انجام است که دلایل این موضوع را بررسی کند.
وی در مورد نتایج حقوقهای نجومی گفت: در این موضوع نیز 3 اقدام انجام شد اول اینکه دولت در مورد حقوقهای نجومی گذشته کاری انجام نداد و البته دیوان محاسبات اقدامات خوبی انجام داد اما از سوی این دو دستگاه فردی با عنوان مجرم به قوه قضاییه معرفی نشده است و تاکنون کسی در این موضوع محکوم نشده و رسیدگی ها ادامه دارد.
وی در مورد سامانه شفافیت آرای قضایی گفت: اگر قانون اجازه دهد مانند مسایل اقتصادی حتماً شفافیت انجام می شود البته برخی مسایل خصوصی را نمی توان متن حکم را به صورت شفاف اعلام کرد به همین جهت در این موارد خلاصه حکم را می توان به اطلاع مردم رساند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی کاندیداها در زمان انتخابات و تبلیغات انتخاباتی سخنانی علیه دستگاه قضا زده اند و هنوز دستگاه قضا پاسخ نداده است گفت: به برخی از اظهارات جواب داده شد و برخی نیز در زمان مناسب پاسخ می دهیم و برخی را البته پاسخ عملی خواهیم داد.
نظر شما