جشنواره خوشنویسی رضوی پیوند ذوق هنری و عشق رضوی/ داوران معرفی شدند

نمایشگاه آثار جشنواره خوشنویسی رضوی یزد و آیین تجلیل از برگزیدگان در چهار بخش ویژه اساتید، جشنواره جشنواره ها، بانوان و بخش عمومی مهر سال جاری در استان یزد برگزار می شود.

خبرگزاری شبستان//یزد

جشنواره ملی خوشنویسی رضوی یزد با فرهنگ منور رضوی پیوند خورده و در سایه ذوق و نوآوری هنرمندان خوشنویس و عشق، ایمان و ارادت آنان به ساحت مقدس امام رضا(ع) در هر یک از دوره های برگزاری گامی را به سوی رشد و کمال برداشته است.


هنرمندان خوشنویس در طول تاریخ پاسداران قرآن و عترت بوده و میراث عظیم فرهنگی جهان اسلام سرشار از دست نوشته های این بزرگان و مفاخر هنری است.


حسین دشتی، نماینده دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در تازه ترین اخبار این جشنواره از معرفی داوران این جشنواره خبر داد و گفت: 12 نفر از اساتید بنام معاصر خوشنویسی ایران برای بررسی آثار دوره نهم جشنواره ملی خوشنویسی رضوی یزد انتخاب شدند.

وی افزود: این داوران برجسته در چهار رشته نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ و ثلث برای بررسی آثار جشنواره به یزد دعوت شده اند تا بهترین های خوشنویسی ایران را از میان آثار راه یافته به نمایشگاه انتخاب کنند.
 

دشتی همچنین از برگزاری نمایشگاهی از آثار اساتید برجسته خوشنویسی کشور در یزد خبر داد و اظهارداشت: داوران جشنواره ( 3 مهر) سال جاری آثار انتخاب شده را ارزیابی و مقایسه می کنند.
 

وی غلامحسین امیرخانی، محمد سلحشور، امیر احمد فلسفی، علی شیرازی و محمود رهبران در رشته نستعلیق و استادان یدالله کابلی، مجتبی ملک زاده و محمد حیدری در رشته شکسته نستعلیق و استادان سید رضا بنی رضی، احمد عبد رضای، حجت الاسلام سید جعفر کشفی و ایرج نعیمایی را در رشته نسخ و ثلث را هیئت داوران نهمین دوره جشنواره خوشنویسی رضوی ذکر کرد.
 

پیش از این نیز دشتی از برگزاری اکسپویی از آثار هنری راه یافته به جشنواره به منظور تجلیل از برگزیدگان جشنواره نهم خوشنویسی رضوی یزد، حمایت از خوشنویسان متعهد و متخصص خبر داده بود تا هنرمندان بدون داشتن دغدغه مالی تنها به تولید اثری جاودانه بپردازند.

نماینده دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در استان یزد به خرید آثار برگزیدگان دوره های قبل جشنواره ملی خوشنویسی رضوی یزد توسط مرحوم حجت الاسلام والمسلمین محمد علی صدوقی، امام جمعه فقید یزد در دوره های گذشته اشاره کرد و افزود: این حرکت مثال زدنی امام جمعه فقید یزد یک الگوی مناسب برای سایر اقشار جامعه است تا مسئولان، سرمایه گذاران و علاقه مندان به فرهنگ و هنر ایران اسلامی نسبت به اهمیت خرید آثار هنری آگاه شوند.

اما اخیرا نیز محمود عالیشوندی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد از تخصیص نیافتن بودجه فرهنگی سال گذشته استان به جشنواره ملی خوشنویسی رضوی یزد انتقاد کرد.
 

وی با اظهار گلایه از عدم تخصیص بودجه این جشنواره، اظهار امیدواری کرد: این بودجه فرهنگی در سال جاری به جشنواره اختصاص یابد تا با برگزاری با شکوه نهمین دوره جشنواره امکان انتشار کتاب آثار نیز فراهم شود.
 

وی اظهار داشت: جشنواره خوشنویسی رضوی به عنوان پدیده فرهنگی بزرگ استان شناخته شده است و برای حفظ این جایگاه و استمرار این حرکت قدسی نیاز به حمایت و توجه بیشتر مسئولان و سرمایه‌گذاری بیشتر نهادهای غیر دولتی داریم.

عالیشوندی گفت: نمایشگاه آثار برگزیدگان جشنواره، بخش ویژه نمایش آثار اساتید برجسته خوشنویسی کشور و بخش ویژه بانوان به همراه برگزاری کارگاه‌های آموزشی هنر خوشنویسی به محتوای جشنواره امسال غنای بیشتری می‌بخشد.

حسن مفیدی، عضو شورای سیاست‌گذاری این جشنواره که معاونت فرهنگی هنری اداره کل ارشاد یزد را نیز بر عهده دارد با بیان اینکه باید در هر خانواده یک خوشنویس پرورش یابد، در خصوص این جشنواره گفت: باید با برنامه‌ریزی خلاقانه و نو‌آوری در برگزاری دوره نهم جشنواره ملی خوشنویسی رضوی یزد، مردم و نسل جوان را با این هنر قدسی که با نام مبارک امام رضا (ع) همراه شده آشناتر کنیم.
 

مفیدی افزود: برگزاری کارگاه‌های آموزشی، برپایی نمایشگاه از آثار اساتید برجسته خوشنویسی کشور، فروش آثار فاخر هنرمندان خوشنویس در قالب اکسپو و اطلاع‌رسانی خلاقانه می‌تواند به برگزاری با کیفیت جشنواره خوشنویسی رضوی کمک کند.

مسعود حاجی ده آبادی، مسئول کمیته مالی جشنواره ملی خوشنویسی رضوی یزد، نیز اظهارداشت: باید همه فعالیت های فرهنگ وارشاد اسلامی با هدف ترویج مبانی و عقاید اسلامی بوده و رنگ و بوی رضوی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه طبق ارزیابی های کارشناسان برای برگزاری شایسته جشنواره خوشنویسی رضوی با گستره ملی مبلغ 150 میلیون تومان لازم است، تاکید کرد: این مبلغ باید به درستی هزینه شود و هزینه های جشنواره نیز باید رنگ و بوی رضوی به خود بگیرد.

حمید جعفری، رتبه نخست هشتمین دوره جشنواره ملی خوشنویسی رضوی یزد در رشته نستعلیق نیز گفت: این جشنواره با حضور داوران برجسته و صاحب نظر و شرکت بسیاری از خوشنویسان صاحب سبک یکی از بهترین جشنواره های خوشنویسی کشور است.

وی با اشاره به تاثیر جشنواره ملی خوشنویسی رضوی یزد که با نام امام رضا (ع) پیوند خورده است، ادامه داد: الگوی ما هنرمندان باید ائمه اطهار باشند و هنریک هنرمند وقتی در عالی ترین رتبه قرار می گیرد که با نام امامان معصوم و قرآن، احادیث و روایات نبوی و علوی پیوند بخورد.
 

جعفری تصریح کرد: یک هنرمند واقعی باید در مسیر کسب معرفت الهی گام بردارد و تمام فعالیت های هنری اش باید رنگ و بویی از توحید، نبوت و امامت داشته باشد.

وی افزود: در ایران جشنواره ای مانند جشنواره ملی خوشنویسی رضوی یزد که از سطح بالایی برخوردار می باشد به لحاظ تامین اعتبار برای هدایا آنگونه که شایسته جشنواره و شان هنرمندان و آثار هنری آنهاست، در جایگاه مناسبی قرار ندارد.


جعفری اظهار امیدواری کرد: با برنامه ریزی مناسب و سرمایه گذاری بهتر، آثار هنرمندان خوشنویس جشنواره خوشنویسی رضوی یزد به شایستگی خریداری شود تا با وجود این آثار برگزیده آرشیو ارزشمندی توسط جشنواره در اختیار علاقه مندان به هنر خوشنویسی در سراسر ایران قرار گیرد.

محمد رضا صانعی، مدیر اجرایی نهمین جشنواره ملی خوشنویسی رضوی یزد نیز گفت: آماده سازی محل جدید نمایشگاه، راه اندازی نمایشگاه مجازی، برگزاری دومین نمایشگاه آثار خوشنویسی اساتید برجسته و برگزاری بخش جشنواره جشنواره ها گوشه ای از فعالیت هایی است که با هدف تخصصی شدن جشنواره ملی خوشنویسی رضوی یزد صورت می گیرد.


صانعی با اشاره به راه اندازی نگارخانه مجازی در اردیبهشت ماه سال جاری بیان داشت: امسال همه علاقه مندان به هنر خوشنویسی می توانند به راحتی از آثار راه یافته به نمایشگاه جشنواره ملی خوشنویسی رضوی یزد بازدید کنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 63710

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha