مساجد بعد از ماه  رمضان، خلوت نشوند

خبرگزاری شبستان: معاون آموزش ستاد ترویج احکام دین، با اشاره به اینکه از فرصت‌هایی همانند ماه رمضان باید برای فراهم‌سازی زمینه حضور همیشگی مردم در مساجد، بهره‌برداری کنیم، گفت: آن‌ها نباید از این پس، برای مردم تداعی‌گر مجالس ترحیم باشند.

حجت‌الاسلام امیربهاء‌الدین علایی‌نژاد، در گفت‌وگو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان بر لزوم تقویت حضور جوانان در مساجد بعد از ماه مبارک رمضان، تاکید کرد و گفت: مساجد در برخی ایام از جمله در طول ماه مبارک رمضان از پویایی قابل توجهی برخوردار هستند، اما این روند بعد از ماه ضیافت الهی در بسیاری از مساجد کمرنگ می‌شود.

 

وی اظهار کرد: پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند "ثواب نماز خواندن به جماعت بیشتر از چهل سال نماز خواندن به صورت فرادا است" بر این اساس باید برای حضور مردم در مساجد فرهنگ‌سازی دقیقی شود و در این زمینه برنامه‌ریزی کرد.

 

معاون آموزش ستاد ترویج احکام دین، گفت: متاسفانه در حال حاضر مساجد به دلیل کم رونق بودن، برای اغلب مردم به ویژه جوانان، تداعی‌گر محل برگزاری مجالس ترحیم هستند، در صورتی که در دیگر کشورهای اسلامی بسیاری از مراسم عقد و جشن‌ها در این خانه‌های خدا برپا می‌شوند.

 

علایی‌نژاد با اشاره به حضور پرشور جوانان در مساجد، در مناسبت‌های مختلف همچون اعتکاف و مناسبت‌های ماه‌های رمضان، محرم و صفر، اظهار کرد: می‌توانیم از این فرصت‌ها و مناسبت‌ها، برای فراهم‌سازی زمینه حضور همیشگی مردم در خانه‌های خدا بهره‌برداری کنیم و در این زمینه تبلیغ و فرهنگ‌سازی بیشتری داشته باشیم.

 

وی نظافت مساجد، برخورد خوب امام جماعت و خوش خلقی خادم مسجد را از مهمترین موضوعاتی نام برد که در جذب جوانان به این خانه‌های خدا، اثربخش است و گفت: یک امام جماعت باید با اهل محل، ارتباط دوستانه و صمیمانه‌ای برقرار کند و همسایه‌های مسجدی که در آن حضور دارد را بشناسد، این موضوع در روایات به صورت متواتر بیان و تاکید شده است، که "نمازی نیست برای همسایه مسجد، مگر در مسجد."

 

معاون آموزش ستاد تروج احکام دین با بیان اینکه اگر کسی با یک بار آمدن به یک مسجد، آن را محلی امن و آرامش‌بخش بداند، این خود بهترین تبلیغ برای آن مسجد است، ادامه داد: برگزاری برنامه‌های هفتگی و مناسبتی در مساجد می‌تواند در نشاط و رونق آن‌ها موثر باشد.

 

علایی‌نژاد، استمرار برگزاری برنامه‌های قرآنی در مساجد را زمینه‌ساز انس بیشتر مردم با قرآن بیان کرد و گفت: بهره‌گیری از فرصت ماه مبارک رمضان جهت ارتقای دانش دینی جوانان و نوجوانان با ایجاد امکانات متنوع فرهنگی و دینی در کنار برگزاری برنامه‌های قرآنی، باید مورد توجه فعالان مساجد باشد.

 

وی افزود: اهمیت و جایگاه حضور در مساجد به اندازه‌ای است که روایات متعددی درباره این امر وجود دارد به طور مثال در روایات این نکته را داریم که اقامه نماز در مسجد مانع از عذاب قبر است و از غصه‌ها و حسرت‌هایی که یک انسان می‌تواند در عالم برزخ داشته باشد این است که چرا از مساجد استفاده نکرده است و حضور کمرنگی در آن‌ها داشته است.

 

 

 

کد خبر 637393

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha